If I ain't got you

Hejsan.
nu har jag äntligen blivit av med beslutsångesten och valt min låt till uppspelet/sjunget till skolan. Jag hade ju tänkt mig Prelude to a kiss (Alicia Keys) men tydligen fanns det inga fjuttiga 7:or i den men nu har jag hittat en där alla ackord är 7:or eller maj =) If I ain't got you (Alicia Keys) Har lärt mig den klart på två dagar och fasar för att spela sönder den, höhö =)



Jag ska nog köra introt också. Och jag får hjälp med den både på pianolektionerna och sånglektionerna, nice.

PS. Någon som har något grymt musiktips? Min Spotifylista börjar likna en garderob, tusen låtar men har ingen att lyssna på.

Helgens planer

(usch, rubriken lät visst väldigt vuxet)

Hej!
Jag publicerade ett inlägg om bokeh torsdagkväll men har fortfarande inte kommit upp på bloggen!! Gud vad störande!!! Undrar om detta inlägg syns sen då...

I alla fall. Igår hade mamma köpt ett jättecoolt rött dubbelvåffeljärn och vi gjorde hemgjorda våfflor med egna jordgubbar och härlig sallad. Sen blev det TVmyskväll med Miss Marple, en liten snutt av Let's dancefinalen och thrillern "Red eye" tror jag att den hette. =) Glass och te förekom nog också om jag tänkter efter...

Den här helgen ska mamma och jag förhoppningsvis gå på "Alice in Wonderland 3D", någon som vill följa med? Och så snart jag får möjlighet ska jag köpa mig mitt första (ja, det kommer nog köpas fler) par CONVERSE! Har tänk på ett par babyrosa, vanlig modell. Längtar... =)

Nu är Ulla här och de planerar Italienresan i sommar och hon pratar italienska i telefon med de där nere = sommarkänsla!

Hejdå!

Bokeh

 

 

 

 

 

Dessa bokeh-bilder bjuder jag på denna torsdagskväll. De två första bilderna var de första bokeh jag tog! Är jätteenkelt, man kan ju se bokeh med ögat. ;)

 

Jag tänkte bara säga god natt och ska gå och lägga mig nu, blev nära sömnen runt kl 8. Hejdå!


Dagisfröken Toe

Yo.
Uppdateringen ser ju ut som den ser ut. Men jag jobbar ju på dagis! Här är det ingen ledig tid! Men herregud vad kul det är att praoa på DAGIS!

Jag arbetar alltså på avdelningen "Nyckelpigan" där 2-3-4 åringar går. Alla barn är ju så söta att man blir helt kär, inte allt skrikiga och sura, utan de går runt och är nöjda för det mesta. =) På rasterna är vi alla ute på gården och gungar (skitmycket, herregud vad man måste putta och ta fart!) plaska i vattenplölarna. Fast frammåt kl 3-4 är man lite trött, haha.
På våran halvtimmesrast går Jag, Johanna och Ellen hem till Johanna och fikar kakor och påskmust, höhö!

Längtar tills imorron! Och så nästa vecka också! Bättre prao kunde man inte ha. :D

Och jag kan också säga att jag fick MVG på en religionuppsats! Superglad! Odag hade jag också utvecklingssamtal, och oj vad mamma och min mentor tycker jag är duktig, hoho. ;)

Toudelou!


Chat Roulette

God morgon! Idag är jag uppe med tuppen för det är inte direkt några sena tider på ett dagis inte. Innan jag går upp och käkar lite frukost vill jag visa den här skitroliga videon. Den har får 4 miljoner hits på bara nån vecka. Han är helt otrolig!
Titta!


Lovisas paparazzibilder och smygreklam på proffsnivå

Tjeeenaree! Da Töve is in the caapital ögäään! Har kameran fullproppad med helt onödiga men ack så roliga bilder från da Linkööpinpling! Tänkte visa en hel drös nu men mer kommer på... onsdag kväll, närmare bestämt. =) Den som väntar på nåt gott väntar oftast inte för länge! ;P

När jag kom fram drack jag den UNDERBART goda smoothien jag hade med mig....

 

...Froosh 100% pure fruit smoothie, ananas, banan & cocos. Yeah baby! Svingod...

Käkade Pringles också. Rck on sour creem & onion!

Hah, ja, det var ju väldans kul! Haha, man garvar bara man ser bilden, söta Lollo =)


Den obligatoriska ögonbrynsbilden. Var så goda.

Ta mitt halvätna chips! Det är inte farligt! Seså lilla lollo!

Joru, tack ska du ha. Tänk vad gott. höhö!

Sen bjöds det också på American chip cookies med M&M's på. Hujedamig vad goda!

Ja...

Ätarbild.

 

Ätarbild nr2.

 

Okejdå. Nu får det räcka med onöliga finniga ätarbilder och smygreklam.

IMORRON ÄR DET PRAO PÅ DAGIS MED ELLEN! LÄNGTAR! SKA SOVA NU! OCH PACKA UPP OCKSÅ! GOD NATT! YO! PEACE OUT! DUDES!

 

Okej, lite sockerrus, trycker i mig överblivet bussgodis.


Bortbussad

YoyoyoyoyoyoyoYO!

Surprice! jag är i LINKÖPING nu! Glömde säga det förut, haha. =) Jag överlevde bussresan och har proppat magen full med kött. Nu ska vi nörda dataspel och Lollo ska sukta över min systemkamera, moaha! Nu lyssnar vi på Veronica Maggio (min favorit!) och försöker tvinga Lovisa att gilla henne. =)

TJO!

Jag vill inte vara

Hejsan svejsan!
Nu har Jossan precis åkt hem för hon har varit hemma hos mig och jag har lärt henne spela piano! Det var skitkul, hon lär sig fort! =) Hon lärde sig kompa till I don't want to be med ackord och allt. Sen käkade vi också god chokladglass och satt vid facebook och bloggar.

Men jag har stor beslutsångest för vilken låt jag ska ha på uppspelet. Dumma musiklärre som sabbade allt.

Aja, Jossans låt som alla nog har hört:



Hajdåva!

The big extreme Hair Makeover!

INNAN JAG KLIPPTE HÅRET:




EFTER JAG KLIPPTE HÅRET:


Första Bilden: mitt i ett fnittrigt garv för det är svårt att skratta när båda Astridarna står framför en och fotar.
Andra bilden: Oförberedd och konstigt dimmiga ögon. =)

Men så här blev det! Fint va? Börjar gilla det mer och mer faktiskt. =) Och på båda de här korten har jag Astrids kläder på mig, haha.

Yo. Nu måste jag plugga engelska och franska. DÖ DÖ DÖ!

JAG HAR KAPAT HÅRET!

Yes! Nu är nästan 1dm borta! För nån vecka eller nåt blev jag plötsligt bara såå trött på att ha så långt hår, det var liksom föör långt! Så igår bokade jag tid och klippte mig idag. Jag behöver en liten ändring =) Det är egentligen inte nåt speciellt, men jag har varit superlånghårig flera år nu. Jag ska nog lägga upp en före och efterbild snart, men först får ni se det irl!

Och det är någon "anonym" som har skrivit två kommentarer på "Hemsk och härlig fredag", vem var det som glömde skriva namn? Nyfiken!! =)

Igår blev det ingen bloggning för jag var bara så trött och sur, speciellt på vissa personer som tex medvetet dissar mig och vissa som stätter tjocka stålkäppar i hjulen på mig. Och så var min energi helt uttömd så mamma tryckte ner mig i soffan så att jag fick sova istället för att stånka iväg till dansen kl 9. Tack mamma, mycket smart val.

Men nu är jag glad igen, för nu är jag nyklippt! =)
Tja!

Dagens små planer

HejHej.
Dagens små planer:

  • Gå till kyrkan
  • Duscha
  • Klippa alla 20 naglar
  • Måla 10 av dom blå
  • Göra lite läxor
  • Sjunga, spela
  • Titta ut genom fönstret och pilla lite i örat
  • Läsa lite
  • Förbereda mig mentalt till måndagen
  • Äta
Fast först ska jag snutta klart på mig för varma te och klä på mig för den långa promenaden till kyrkan.

Skansenälgar

Mamma väckte mig när hon ringde typ kl halv 11. För idag bär det av till Djurgården och till SKANSEN! Fatta vilka barnminnen! Ska gå och mysa runt med mamma och Kris. Jag tänkte ta skinnjackan och piloterna men mamma stoppade mig vid skinnjackan... Och gud vad jag kommer längta till sommaren när jag blickar upp på det snöklädda Gröna Lund.

Sen ivkäll ska jag till Ellen med de andra brudarna och kolla på Melodifestivalen!

Nu ska jag gå och spela lite piano och gitarr, saknar det när jag är hos pappa...
Hejdå Mysisar!


(en bild!!)

Hemsk och härlig Fredag

Japp. På matten hade vi en JÄVULSK uppgift där allt bara skrewade sig för mig och jag fick inte ens rätt svar. Alla andra hade hittat på två eller tre lösningar och allt bara brast för mig. Jag hade gråten i halsen och på SOn när stiften i pennan var slut var det nära att tårarna skulle komma ut. Jag som var så fin i Astrids tröja, eyeliner och fläta i håret. Jag hade värkligen vaknat glad idag. Och så blev jag sur för en matteuppgift... Fast sen när man väl är ledsen vägrar man att vara glad. Och så snöade det också. Fast på nåt sätt blev jag glad igen, så jätteglad jag brukar vara. =)

Fast på franskan höll Astrid och jag på att somna så vi bestämde oss för att gå hem till henne (igen) och käka glass med colasås. Och så blev fallet, plus tjejsnack, två avsnitt CHUCK och löjlig sminkning.

Mamma hämtade mig och vi åkte på superspännande (guld)biltvätt (båda vi fnissar som tusan av rädsla när jätteborstarna kommer) och är hemma och ska ha mysig middag.

Hejdå på er.

Chokladbollar med pärlsocker och kladdiga fingrar

Hej igen.
Ingen bloggning igår pga (gud vad vuxet) att internetet inte fungerade. Herregud vad jag är handikappad utan dator! Satt och stirrade framför TVn istället i flera timmar, påhittigt Tove, bra.
Och idag funkar inte mitt Spotify och det är så jobbigt! Jag behöver musik!!

Meen i alla fall. Idag följde jag och Ellen hem till Astrid. Vi bakade chokladbollar (MUMS!), tittade (och snodde) i hennes Crawl-in-kloset tittade på gamla mnnen och såg ett avsnitt av Veronica Mars och ett av Chuck. Och tryckte i oss våra goda chokladbollar förstås. Sen blev det brått hem och jag har tittat på Bolibompa med ungarna, käkat pizza och börjar få lite ont i nacken. Har ingen aning om varför.

Nu ska jag nog ta en sväng upp till stora datorn och skriva lite på min bokrecension. Sen ska jag göra franskaläxa, titta på nördiga wannabe Vampire diaries och duscha.
For your information. F Y I

Japp, nån som vill veta någon mer intressant om min torsdag? O, just det. Sången blev inställd.

Tjo.


Jag är bara såå smart...

Tjeeeeeenare!

Ha hörrni, gör som smarta Lovisa och spela alla låtan nedanför sammtidigt. Ha, det låter helt sjukt! Typ som nån psykoskräckfilm! haha =)

Aja, vet ni, jag kom på en snilleblixt när jag försökte somna kl 12-1 igårnatt! Tänk vad bra man tänker när man har druckit kaffe och inte kan somna! Ni vet det där galna barnfrågeprogrammet Amigo? (ja, alla ersänner nu att de råkat kolla på det nån gång) Ha, och ni vet att det högsta priset man kan få är typ en resa till London eller Köpenhamn eller nåt =) A, och då tänkte jag att man borde vara med där och kunna alla frågor som inte de dumma 10åringarna kan och köra skiten ur snorungarna och vinna hela rubbet! Är inte det en helt lysande plan!? Ska banne mig gå in och kolla vad åldersgränsen är, annars kan man ju vara osminkad och se så liten ut som möjligt...

SÅ, är det nån som hänkar med på min lysande idé??



Fast när jag berättade det för mamma tyckte hon det var lite taskigt... VADÅDÅ? När jag av liten var jag jätteavundsjuk på dom där de fick hoppa runt på studsmatta med sele och fånga bokstäver!! Jag skulle äga på det!

Rock on dudes.

PS. Efter lite research är det kids mellan 10-12 år. Äsch, det kan jag också bli, alla säger ju att jag är så gullig! 2 år hit och dit, liksom pappa ser ju ut precis som när han var 40! DS.

Favoriter just nu

Halojsan.

Jag rivstartade veckan efter lovet med en härlig 1timmesförsovning. Nice, not. Men jag överlevde och har rusat igenom måndagen tills nu och ska snart iväg till la dance.
Jag har inget mer att säga så här får ni lyssna lite på några låtar som ligger mig varmt om hjärtat. Snälla lyssna en liten bit på varje för jag tror ni gillar nån av dom, det är ju en ganska bred och härlig blandning. =)


Leona Lewis - Brave. Lite Troyainspirerad, coolt tycker jag.


Joss Stone - Free me. Härligt groove och så skön röst.


Chir Brown - I love U. ÄLSKAR början! Sen efter ett tag blir den som alla andra R'n'Blåtar. Har den på dansen.


John Mayer - Who says. Den här blir man så glad och lugn av.

Nu gäller det plugg!
Ciao!


Granar som vaktar isvak

Igår traskade jag ner till en väldigt fin sjö och samtidigt invigde min skinnjacka! Här kommer lite mobilbilder jag tog. Tyckte det såg så fint ut där. =)


Här brukade vi bada på somrarna när vi var små...


Torra läppar, stor halsduk, vitt hår, hörluresladd, skinnjacka, dragkedjor som rivs.


Raggarbrud möter fjällflicka.


F Y I  (jag är bara så cool som säger så!) hade jag på mig blommhoddie, Mussepiggbrallor, mammas kängor,  rosa Nassestrumpor, Lovikavantar och skinnjacka då. En rätt härlig blandning. =)


Här Astrid. Nästa år. Då du. Då smäller det och plaskas! Ha, och kolla, snön på isen ser ut som klart blått varmt vatten! =)

F Y I  (nr2) har jag och pappa varit och åkte längdskidor igen, käkat got japansk mat och bastat. Härligt. 
Nu ska jag smörja in mig. Herregud, när var det senast jag gjorde det??!
 

Jag tycker synd om min pianolärare...

...eftersom hon har fått stå ut med alla mina konstiga nagellackkreationer. Ha, gud vad mycket konstiga prickar och ränder och färgbalndningar jag har haft på mina långa, ofta oklippta klor.

 







En sak jag alltid gör när jag kommer hem till en kompis är att sätta på mig dens kläder. Jag evt inte riktigt varför, kanske jag känner mig mer hemma då? Haha =) Till exempel igår hemma hos Astrid tog jag på mig hennes coola hatt, de najsiga skorna, solbrillor och kletade på två lager nagellack. Ha, nice va? På en hand var det menat att det skule bli zebraränder men sen gjorde Astrid fina valniga ränder på den andra. Astrid, är det okej att jag köper det här naggellacket? Blev lite kär i det. <3


Fight fitght fight! [foijt!]

Haha, här är en stop.motion-film som jag gjorde i kameran när Ellen och Astrid fightas! Haha, det ser så himla kul ut! Det är dålig kavlité och inget ljud, men det gör väl inget. =)

(och jag är såå stolt för att jag kom ihåg mitt lösenord på youtube och klarade att ladda upp filmen!)



God morgon föresten! Idag händer inget förutom att jag ska åka skidor med pappa och försöka plugga. Min bokrecension börjar arta sig! =)

Galet

Här är en jävligt stor bild på några favoriter från igår! Gjorde ett collage för jag orkar inte lägga upp skitmånga bilder, men det kommer komma stora sen också, oroa er inte! =)

 

Snart ska jag nog gå ut, behöver frisk luft och motion!

PS. Har den som bakgrundsbild, jättehärligt! DS.


Putsat bloggen fin

Look above! NY HEADER! Nice va? Jag är faktisgt grymt nöjd. Är nog den bästa headern jag knåpat ihop hitills! Fast bilden på mig är en aningens oskarp, attans också! Aja, ni som inte är fotonördar bryr väl inte ett skit om det. =) Ändrat färg och lite annat på kategorirubrikerna och satt några personliga ord i menyn också. Kan nån ge nåt tpis på nåt till ord jag kan lägga till? Som är typiskt mig?

Snart ska jag bomba bloggen med galna bilder från igår! :D
Ha det bra alla ungar.


Typ meningsfulla ord.

Bästa vänner är det bästa man kan ha.
Jag ska försöka att inte låta så töntig som alla andra tjejer när de ska ha sin "jag-älskar-dig-for-ever-kommer-aldrig-nämna-dig-älsklings-gumman"-förklaring till sina vänner och när man står och kramas och pussas hit och dit och åh så lyckliga vi är.

Men man vet när man har just bästa kompisar. När de är stenlojala och trogna, oavsett vad. När man inte behöver bry sig om hur man har håret, om man har fel på sig. När dom gör att självförtroendet stiger och man bara känner sig såå cool. Inte "åh-jag-får-vara-med-i-rökargänget"-cool, utan att man är cool bara för att man finns. När man kan prata om allt och göra läskigt fula grimarser. Man behöver inte göra något för att få bekräftat att dom gillar en, det behövs inte.

Nu tänker jag inte säga att "jag älskar er" eller nåt löjligt. Utan,
Ni är bara så stencoola.

Nu ska jag gå och sova min skönhetssömn. Hoppas inte ungarna springer sina maratonlopp i köket imorron.

Peace Out!


I huvet just nu

1. Väntar till ikväll.
2. det börjar bli väldigt tungt att ha så mycket hår uppe på huvudet.
3. jag fick MVG på biologiprovet!
4. Kalcium, Natrium, K-vitamin, B12...
5. Ganska nystädat i rummet.
6. Solsken.
7. Leverpastejmackor och för stark mjölk.
8. Spruckna läppar.
9. Blue eyes - Mika.
10. tredje inlägget.

Uttråkad men ändå stressad.


Dagens titt

(dagen look om någon inte förstod mitt skämt.)

 


Jeans : H&M
Topp : monki
Örhängen : reafynd på Ur&Penn
Halsband : Doppresent, en del av mig
Armband : Kappahl
Skärp : nyinskaffat GinaTricot

 

 

Bröllopsfotografen! (ha, jag som inte ens har sett filmen...)

 

Blev så glad när jag fick upp en bulle när jag skulle duscha så jag har kvar den =) (är skitdålig på att göra bulle) (och skit vad mörkt underhår jag har!)

Jaa, nu måste jag nog tvinga mig själv att skriva på dumma bokrecensionen, och oroa mig för den kommande mathandlingen...
Hejdå!


Grattis på namnsdagen TOVE!

 

Idag är det min namnsdag! 5 Mars, lägg det på minnet! =) Fick ett sms av älskade Sofia och mamma blev helt förfärad när vi pratade i telefon och att hon hade glömt det. =)

Men ikväll ska Astrid J och Ellen och förhoppningsvis Jossan komma på en liten middag och mys. JOSSAN, VARFÖR SVARAR DU INTE PÅ MINA SMS!!!???

 

Haha, ja, men snart ska jag visa min look for today.

Hej!

PS. Och vad har hänt med alla min tusen kommentarer jag brukar få? Känner mig lite ensam här i världen! =). DS


Längd med pappa och bio

Morning has broken - Cat Stevens   (det fina kommer efter pianospelet)

Jag kan inte låta bli att bli lite glad när jag hör den här låten. =)

Idag btw var pappa och jag ute och åkte längdskidor! Det var jättehärligt, vi åkte ungefär bara 6 km, hoppas vi åker på söndag också. För jag har åkt så lite längd och nu är jag taggad till ungdomsvasan nästa år!
Efter det var det inte till stan som gällde med Astrid och Shannon och vi så bion Valentine's day, ett riktigt lyckopiller!

Med det säger jag God Natt.


Långa vita foton









En vacker morgon över stranden vid sjön Runn hos mormor och morfar. Det är så himla fint där.

Skinn, dragkedjor, rosor, blont hår.

Idag på stan köpte jag, hör och häpna, efter lång betänketid, en skinnjacka! Skitcool från H&M 299 ynka spänn! Kunde inte låta bli... den hade ju en ros i nacken...

Jag vet att alla har (hade) dom men jag tyckte den var så cool och jag har alltid velat ha en. Och så ska jag ju ha en jeansjacka i vår... det här blir krångligt... =)

 



 

Redigerat bilderna i Picasa, skruvat upp kontrasten en del och lite till grejer. Fotade med nikon D3000.

Och jag köpte också ett svart, smalt, flätat läderbälte från GinaTricot. Behövde det väldigt mycket. Tog ingen bild på det för alla vet väl hur ett sånt ser ut, eller hur? =)

Ska visa de fina bilderna från Falun snart.


Ner på stan

Hej på er!
Jag hade tänkt visa några fina bilder, men klockan blev plötsligt för mycket och jag måste klä på innan jag sticker ner till stan och möter upp Astrid J, Ellen och Jossan!
Nu blev det stressigt!
Hejdå! =)

Öppet Spår

Hejsan alla flickor och pojkar!

Nu är Tovetott tillbaka igen från Dalarna! Vilken lycka...
Igår åkte mamma, Kris och moster Brita öppet spår! Det är samma sträcka som Vasaloppet, 9 mil (!!!), fast inte lika mycket tävling typ. Jag, mormor, morbror Anders och morfar stog precis vid målgången i Mora och tog emot skidkämparna. Jag hade såklart med systemkameran (tur att det inte snöade!) och knäppte av några fina bilder.


Lite innan målgången. Många stog på sidan och hejade på. Jag tror det var ungefär 4000 som åkte öppet spår idag. Fatta vad många som åker det riktiga Vasaloppet...


Det stog många coola fotografer med Moon Boots och proffskameror vid målgången och ropade: Få se ett leende, upp med armarna i luften! Fast jag stog där också med min coola proffskamera och döballa vintermössan. Så det så.


Mästefotografen Mormor tog denna otroligt skickliga bilden på mig, största mästerfotografen med julmössa, osminkade ögon och sneda tänder. =) Fast jag är skitfin ändå.


Halvsuddig bild på kämparsystrarna! Moster Brita och mamma Karin med likadana skidor.


I fäders spår - för framtids segrar.

OJ!
Desperate Housewives börjar om EN MINUT! säsongsstart!
WOOHOO!

RSS 2.0