Utbytesstudent.se

Men kolla! Jag finns med på utbytesstudent.se! Nu jävlar får man äntligen besökare. (No offense till er som redan läser, men man siktar ju mot stjärnorna om man säger så.)
 
 
Ni som kanske tittar in, VÄLKOMNA TILL MIN BONING.
 

Helplessness Blues

För att dämpa Chilehetsen som både tär på mig och alla runt omkring mig tycker jag vi tittar tillbaka på tin' som gått. Här i Sverige. För den har varit fin måntro.
 
Vi börjar med 7e juni. Treornas bal på Djurgården. Jag hade fått äran att spela piano under middagen. Spelade några dåligt övade komplåtar i någon halvtimme tills jag slapp. Sedan fick jag vara med och bala hur mycket jag ville!
 
En vacker vy hos familjen jag jobbar, eller jobbade hos. Var hos dem sista gången förra veckan och hoppade studsmatta och solade. Bra jobb det där.
 
Njöt av de sista mornarna då jag tog tåget in till skolan. Då solen lyste stannade jag alltid på trappen i det varma ljuset. Sedan kom det blå tåget inrullandes och jag läste hela vägen fram till Odenplan.
 
Lite nostalgi i matsalen med Melker och Ellen. 
 
Hos M&M pågår lusthusbygge. Lustigt namn by the way. Så här dags har det fått färg och står där ute på udden som en pärla.
 
Soluppgång över Runn.
 
Mormors eftermiddagsfika med kaffe, korintkakor, självplockade bär och glass. Jag känner de där kopparna och skålarna utan och innan. 
 
 
Alla böcker innan inlämningen. Jag ska nog erkänna att jag ändå hyser någon form av kärlek till dem. 
 
Sista musiklektionen med tårta för oss som sticker, fina fina bakmorsLi!
 
Min avslutningsklädsel fotad av lillasyster, därav grodperspektivet. I kyrkan framförde jag, Ellen och Helga Helplessness Blues av Fleet Foxes och jag tycker den låten får ljuda över denna period i mitt liv. 
 
Kvällsdopp med Astrid.
 
Picknick i Årsta med tonfiskwraps och musik från andra sidan vattnet.
 
Siri visar upp sina nyinköpta avslutningskläder.
 
Jag visar upp mina nyinköpta brallor med fancy mönster på.
 
Just nu panikar jag över en utdragen visumansökan med strul och förvirring och imorgon ska jag köra halkbana sådär helt out of the blue. Borde jag vara nervös?

Punta Arenas

När jag sökte runt efter information om min nya hemstad hittade jag den här videon.
  
 
Pingviner och delfiner, hård vind och färjor anländande från Antarktis.

Avskedskalas (självplanerad begravning)

Dagen efter Sofias student packade mammorna ihop all mat som blev över och fraktade över den till mitt kalas istället! Jag hade nämligen avskedskalas i trädgården inför Chile för mina vänner. Såklart var det långt kvar innan jag skulle åka och många har jag sett efter så vi var mest glada. För solen och maten och mig och så. Jag fick massa fina preseneter som svenskt godis, kakor och ett linne alla fick skriva något på, tack!
 
 
Pappa kom förbi också. Ååh mina fina föräldrar!
När de flesta hade stuckit hem gick jag, Ellen och Helga och badade.
 
 
Vilken vacker dag det var.

Min systers student

Men! Hej!
 
Livet rullar på snabbare och snabbare (i alla fall om man färdas sisådär i ljusets hastighet <3relativitet<3) så nu visar jag bilder från när Sofia tog studenten! Stackars ihjälstressade människa, det var väl bra, äntligen. Jag hade, med nostalgiska glädjetårar, klippt och klistrat ihop ett fotoalbum innehållande oss från barnsben till nu i studentpresent. 
 
 

Pre-departure

Hej!
 
Nu ska jag åka på läger med alla YFUare som ska iväg och jag är så förväntansfull!!! Det känns redan som om man kommer hitta många nya vänner där eftersom vi har så mycket gemensamt. Jag har fått email från mina värdföräldrar och de välkomnar mig och tror det kommer gå galant!
 
 

Nu är dessa två år slut.

En dag tog jag med kameran till skolan och fångade studen då vi satt ute i parken och var lyckliga. (Vadå sånt här gör vi hela tiden ju). 
 
 
Melankolik people, melankolik.

Smygsommarlov Dos

 
En mycke mycke trevlig helg mina damer. 

Smygsommarlov Uno

Förra helgen åkt vi tjejer ut till Ellsn land och tog sommarlov lite tidigare. 
 
 
Okej, det kommer en del till. Gud så mycket bilder. Blir alltid såhär. 

Jag har fått min placering.

I ett år framöver ska jag bo i världens sydligaste stad, Punta Arenas. Det är kallt och långt ifrån övriga Chile men  folk vallfärdar dit för den magiska naturen och jag är överlycklig. Jag är överlycklig för att jag verkar ha fått världens bästa värdfamilj. En mamma, en pappa, en bror (20) och två systrar (22 och 16) varav en av dem är på utbytesår i USA. Fick kontakt med henne på facebook och min framtid ser så ljus ut att jag inte vet hur jag ska reagera. Förövrigt var jag helt säker på att YFU inte skulle hitta någon familj åt mig i tid och att allt med visumet skulle köra ihop sig. Mailet med familjens kontaktuppgifter kom under en vanlig lektion fredagen den 7e juni som ett bombnedslag. När jag ringde mamma släppte allt och jag grät genom hela telefonsamtalet. 
 
Nu har jag skrivit ett mail helt på spanska (muchas gracias a google franslate) till pappans emailadress och väntar på ett svar. Nästa helg är det YFU möte på Ekerö med de andra 84 utbytesstudenterna och gud så jag längtar. 
 

5 dagar kvar

Jag har nu bittert insett hur mycket jag kommer sakna min klass och min skola. De kommer aldrig vara mina klasskompisar mer, någonsin. Därför försöker jag fota allt vi gör. 
 

RSS 2.0