13 dagar kvar...

...Till sommarlov och det efterlängtade slutet på högstadiet!!!!!!

Och hörrni, bara SJU skoldagar kvar då vi ändå bara ska leka lekar och titta på film! Sjuuukt! Jag vill verkligen ut ur tegelstensskolan nu, så fort som möjligt. Ta det lugnt på sommaren och börja mitt sprillans nya liv på VRG Odenplan. Slippa alla som har snott energi från mig.

Men ändå. Alla gamla rutiner kommer att försvinna och det trötta lunket som lyses upp av mina kompisar. Vi kommer aldrig äta skolluncher tillsammans, aldrig sitta och spana utöver korridoren från vår mittpunkt i världen, Bänken.

Jag tror inte jag har insett detta riktigt än. Det kommer nog slå mig hårt någon vecka in på sommarlovet. Men lova mig att vi inte slits ifrån varann, snälla? Vi kommer fortfarande hänga efter skolan? För ni är för fina för att låtas glida från mig redan.

9:ans Vårbal 2011

Alla de bilder jag kommer visa har jag brutalt snott från mina polare: Ellen, Jossan och Astrid.


Astrid, Jossan, jag och Ellen fixade sig hos Jossan. Vi trängdes framför spegeln, sprutade hårspray på varandra och turades om med locktångarna.






Slutresultatet. Jag lovar, vi tänkte inte på matchningen innan, det bara blev. Visst är vi fina?


Paret Astrid och Jossan.


Och Ellen med sin dejt, mig! Vad synd att jag inte har någon bild bakifrån på mig. Det är ju där rosetten är. Min frisyr var också väldigt fin. Stramt uppsatt tofs med korkskruvslockar som kittlar i nacken.


Matsalen. Vi satt precis vid luftkonditioneringen så det var lite kallt. Men roligt hade vi. Åh, alla var så fint klädda, alla vackra klänningar...






Vicki kom och satte sig hos oss.


Astrid vid sitt bord mellan sina kavaljéer.


Å vad maten var god. Först skagentoast (som jag dock inte kunde äta), sen kycklingbröst med potatispaj och tillslut mörk chokladtårta med hallonvispgrädde. Mums.


Här sitter vi och chillar i salongen. Där dansade vi också tills vi blev alldeles svettiga och hesa i halsen. Då gick vi ut på altanen och pratade.

Balen blev faktiskt väldigt lyckad, jag hade himlans kul! Tack så mycket alla!

Electric Feel

Nu har jag omsorgsfullt strukit min fina blå klänning, snörat på mig mina skor och går runt i mitt rum. Känns ganska bra. Oj, varenda tjej är nog lite nervös inför vårbalen imorgon. Efter skolan ska vi åka hem till Jossan och locka håret, sminka oss och sånt där. Sedan åker vi dit (inte i limousin tack och lov) och går på finmiddag och dansar och får ont i fötterna och skrattar med våra kompisar och skvallrar. Tror jag i alla fall.

Idag slutade vi väldigt tidigt så jag gick hem och läste i flera timmar. Jag har precis läst ut Hungerflickan, himla sorglig bok. Astrid, du ska få tillbaka den imorgon. Sedan har jag skrivit lite på min religionsuppgift. Jag jämför kvinnosynen i hinduismen och buddhismen.

 

Annars har jag legat på massa kuddar och lyssnat på Bröderna Lejonhjärta med Siri, suttit på en gunga och tittat på när mina syskon leker med massa andra ungar och läst Harry potter i sängen för dom. Åh dom är så mysiga.


Nya bralls

 



Har letat runt litegrann efter ett par somriga byxor. Man kan ju inte jämt gå runt i svarta som det är hål i och jeans ju. Så dessa hittade jag på Zara då Astrid och Ellen och jag var inne i stan. Skärp på köpet fick jag också.


Mamma och jag dansar salsa




Fruktbubblor






Kul i Falun

I helgen firade vu ju morfar. Det såg ut lite såhär.


Vi åt på en buffé och OJ vad mycket vi åt. Vi satt nog där flera timmar.




Stina hade varit på gymnastiktävling och gjorde en bakåtflickis, bara sådär liksom.


Vi gick runt på den fina gården ett tag. Solen kom och gick bakom bomullsmoln.


Jag hade på mig mina hängselbyxor, som alltid iochförsig. Här får ni se dom på.




Vi gick in i örtagården och kikade lite.




Handen på höften. Hej.


I det huset ska jag flytta in i!




Sen började det ryka från en bil! Spännande, så vi gick närmare...


Ojojoj. brandbilen kom! Men bilen exploderade inte, synd.


Sen när vi kom hem sköt vi luftgevär. Det är det man gör uppe i Falun det. Jag är en jäkel på att sikta.







900

900DE INLÄGGET!

Nu vet ni det liksom.

If olny I could

Vill visa er massa vackra foton och göra er imponerade. Men jag har inga.

Men en röst har jag, och den har jag använt hela dagen, bara musik överallt. Vårkonserten gick bra, nu är det bara två more to go!

 

Imorgon ska vi upp till Falun och fira morfar som fyller 75 år, tänk vad stor han har blivit, lilla söta morfar. Då ska jag fota vackra ängar i motljus och springa i soluppgången med mamma.


Someone like you

Konstig dag. Vi var bara tre stycken i vårt gäng idag, Astridarna var båda borta. Jag bar mina übercoola hängselbyxor och kände mig lite lagom frän. På idrotten gick vi till en äng och spelade softboll, hej sommarkänslor. =) Men sen krashade världen samman när den jävla cykelkedjejäveln hoppade ur! Fick putta cykelskiten hela vägen hem. Gick och la mig direkt efter (tredje dagen i rad) men humöret vände uppåt när jag hoppade studsmatta med de små trollen och läste Harry Potter för dom.


Tänk att stå på en scen med en pianist bakom sig och tusentals framför sig och hoppas att rösten håller hela sången ut.

Nu är han borta, hemma i Paris.

Igår åkte min fransman hem. Lite sorgligt med tanke på att jag kanske aldrig får träffa honom igen, någonsin. Men skönt är det också, att vara barnvakt åt en fransos i en hel vecka är jobbigt, det lovar jag. Jag har känt mig som en grå och sur klump de senaste dagarna. Fast kul hade vi! Med de andra spelade vi fotboll, spelade gitarr vid en brasa, spelade cybertown, gått runt flera mil i stan och ätit massa mat.

Framför mig har jag massor av uppträdanden och musikaliska grejer, kul med stressigt! Först ut Vårkonserten i skolan, solo på Fame. Sen pianokonsert i helgen då jag ska spela och sjunga Superwoman. Sångkonsert efter det med två låtar faktiskt! Big yellow taxi och If I could. Sen får vi inte glömma bort antagningsproverna till VRG Odenplan och Jarlaplan.
Oj oj oj.

Nu ska jag plugga!

Nu är de här!

Nu har Théophile kommit till Sverige och hem till mig! På eftermiddagen träffades vi, nästan hela utbytet, vid vattnet och fikade, spelade fotboll och brännboll och kände på det iskalla vattnet. Det var grymt kul att köra fotboll, fransmänn mot svenskar!! Satan vad vi skrek och sprang runt i gräset barfota.

Jag hoppas verkligen att den här veckan kommer bli kul och att han kommer trivas. Men nu måste jag plugga, nej, det försvinner inte bara för att man har besök från Paris.

Hejdå!

Choklad-dopp!

Solen stannade kvar denna dag med! Så istället för att plugga och raka benen skar Kali och jag frukt, gjorde egen blåbärssoppa och smälte choklad och satte oss ute på verandan och njöt. Tänk vad bra att Kali bor hos oss. Man kan ju inte äta smält choklad ensam, vem ska man då visa sitt chokladsmile för?


Ja, vi ville ha en bild där både vi och maten var med. Success!






The garden

Igår försökte jag posta ett inlägg flera gånger med det funkade inte så jag gav upp. Så idag försöker jag igen.

Det var ju så varmt igår så vi var ute i trädgården hela dagen och påtade i rabatterna i linne, shorts, blommiga träskor och solbrillor. Jag hoppas det är sånt här väder imorgon då jag ska rensa jordgubbslandet (hur somrigt låter inte det?) som mitt Operation Dagsverke. Imorgon kommer också min fransman!!! Å så jag längtar!






Kali och jag, mästarna av trädgårdsmästarna.


Gorillaz









Gorillaz musikvideos är nog några av de coolaste. Deras musik är inte heller så dum. Kolla igenom hela för varje video är som en saga, eller mer som en dröm. Coolt.

BALKLÄNNING BESTÄLLD!



Åh vad jag är glad! Från ASOS är den, ända från London hem till mig. Jag grejade all betalningskit helt själv också, vuxenpoäng till mig. ;) Men 25 pund är ju inget att hetsa upp sig för.

Fjällfotografi


Nästan varje dag åkte vi över till Norge för att hitta den snö som var kvar.

Som ni ser är det nästan helt avskalat. Nu är det nog ingenting kvar. Men snart kommer hjortronen på dessa myrer.

 


Vi stannade och fikade vid en av alla fjällbäckar med porlande vatten.


Jag smakade på vattnet.

 


Vi träffade på en flock renar. Tjenare!


Längre ner i dalen var det översvämning. Om vi hade åkt här några timmar tidigare skulle det nog gått.


Så vi fick vada över, det är kul det med, särskilt när det läcker in i pjäxorna och man fnittrar och hoppar runt för att det känns så kul. Vattenskidor!


Nästa dag var det så varmt så Johanna och jag tog av oss tröjorna. Kameraväska på höften och piloterna på, alltid.






Se tog vi av oss skidorna och travade upp på ett berg. Lite spontant sådär.




Rätt så maffig utsikt över de norska fjällen.



Gruppbild, de tappra bergsbestigarna!


Och så kom Sofia...


Mamma hade flätat en utabakad fläta på mig, fint.


Jag frös.


Dagen därefter ar det fint väder. Vi gick upp på Båthusberget.


Hela gänget fick gå över en träbro gjord av tre plankor över en bäck med kristallklart vatten.


Vi slog läger uppe på en kulle och fikade.


Mackor varje dag for the win! Den här dagen blev det mackor med salami, skinka, ost och lax.


Sen stektes det pannkakor över öppen eld.


Nystekt pannkaka ute på fjället med socker är bland det godaste jag vet.


Sen låg vi i flera timmar och sov och solade. Det är att njuta.

 


Fast mest satt vi och chillade i stugan. Det är ju det vi är bäst på.


Snälla bli min

Okejdå, jag uppdaterar väl då.

Men what to write?
Idag var det dans på idrotten, vals och bugg. Alla stapplade runt och höll i varandra med svettiga händer, koncentration på fötterna och småfnitter. På franskan tittade vi på eventuella balklänningar och på hemkunskapen bakade vi beagels, åt dom och drack te och saft. Imorse när jag vaknade upp i en snöstorm blev jag så ledsen men det kommer bli ganska hyfsat väder när fransmännen är här i alla fall.

Jag ska visa bilder från Grövelsjön, snart. Jag ska bara hinna ikapp i mitt liv.

När Astrid firades

Okej, det var ganska länge sedan men några bilder (läs 14 st) är väl roligt att se från middagen då vi firade att Astridarna hade gått och blivit 16.


Ellen och jag kom till Astrid lite i förtid. Hon skulle nämligen färga våra ögonfransar. Sen lagade vi middag.


Ah waz tha mozarellaslaizah.


Jag hade med mig mina pjucks. De var populära att låna.


Astrid var glad för Astrid hade slagit in Astrids present med fina papper från Hoom. 


Hon fick en cool modebok av Astrid och mig. Den kan man bläddra i tusen gånger om.


Ellen blev läskigt lång i mina skor. Jag vågar inte tänka på om Jossan...


Lika lång som Jossan! VICTORY!


Okej. Då kör vi matblogg. Håll i er! Prosciutto.


Astrid magiska pasta.


Kyckling med mozarellafyllning.


Mozarella, tomat och avokado. Eller, ja, det ser ni ju själva.

Gunnars efterttraktade pärontårta!

 


Sura godisar i fin skål.



Just det. Detta har inte med saken att göra, men jag tänkte köpa lite böcker. Förslag på någon favoritbok?


RSS 2.0