GIG & GIVE

Nu blir det känslosamt. Vi musiktvåor hade vår konsert i tisdags. Och det var alldeles underbart. Innan repade vi nästan konstant och klockan 2 började genrepet men världens bästa ljudtekniker, Arvid, som pratade dalmål.
 
Vi gick och köpte middag. Här posar jag med M&Ms, chokladvatten, omatchad sallad, tofsar och photo bomber. Angående tofsarna; tidigare på dagen hade vi dansuppvisning och vi körde 90tal och What is Love och jag trivdes fantastiskt i denna frisyr!
 
 
Fotona nedan är tagna av Frida, en smattrande applåd för underbar exponering! Åh, mitt hjärta fylls över av kärlek till dessa människor.
 
Och dessa har Astapasta tagit:
Det sista framträdandet då jag sjöng och kvällens look. Fett cool. Jackan är mammas och utochinvänd.
 
Mina tre favoritpersoner på fel plats i världen; min busshållplats på Odenplan. 
 
Jag kommer sakna att musicera med er så otroligt mycket. Det har varit två fina år. 

Australien genom telefonen

Här kommer eftersläntrande foton från Australien, fotade med mobilen vilket ofta fångar spontata ögonblick vilket alltid är kul. Häng me!
 
Mitt extra fancy flygplan på Löndons flygplats. Världens största.
 
Ella och jag inne på Tree of Life, en Indiska delux och vi förälskade oss i dessa plagg som sedan köptes.
 
Jag följde med på en idrottslektion då de spelade tough, typ skolrugby. Jag fick hålla tid och poäng och samtalade med idrottsläraren.
 
På bussen till djurparken. Vi lyssnade på musik och såg oss själva i glasrutan.
 
Färgglada lyktor i taket på puben inne i Adelaide. 
 
När jag gick hem alldeles själv strandvägen efter att ha ätit glass med fina nyfunna vänner.
 
Och avslutningsvis, Ella Ylva och Anna på flygplatsen innan vi sa farväl.
 
Nu har jag ingenting från denna resa att visa mer.

Utbytt header

Man kan ju inte ha ett vinterlandskap som header när det är 20 grader ute! Nu får lägenhetshusen mittemot min skola pryda bloggen istället, ett motiv jag kommer sakna när mitt liv inom mycket snar framtid totalt kommer förändras.
 

Sharp Bengt

Äntligen har jag funnit kärleken i livet. Den kom till mig från en översympatisk tjej i en butik som spelade gammal fransk musik. Den delar namn med min kära far; modell Sharp Bengt.
 
Enligt Nudie ska de bäras varje dag och inte tvättas på ett halvår, instruktioner jag lätt kan följa. De känns som en del av mig själv och kommer vara med hela livet. Och genom det här köpet känns det som om jag trotsar idealet att tjejer ska klämmas i tajta jeans, som om jag går runt med ett uppror på benen. 
 
Dessa skor är förövrigt en annan ägodel som ligger mig varmt om hjärtat. De är mammas egentligen men nu när jag är hipster inser jag deras skönhet. Och de är så sköna att gå i, för en klacknybörjare som mig!
 
 
Fotografen av denna photoshoot var min kära syster Hedda. Vi ger henne en applåd för hennes utmärkta arbete!
 
 

MOVITS!

FY FAN!!!
 
Såg Movits på Grönan ikväll och jävlar vad bra det var! Var där med Ellen och Niki och flera hundra galna människor. Maskinen var också där och de körde sin nya singel! Niki träffade Movits vid signeringen och bjöd in dom till vår konsert då vi spelar deras Äppelknyckarjazz och dom kanske kommer!!!!!!!!!! Fatta att framföra en låt för de som skrev den!!!! Vi panikade loss ett tag. Sångaren fick en lapp med plats och tid och allt och nu är det vara att hoppas!!!
 
Konserter är fan det bästa. Älskar att hoppa, artisternas energi på scen, basen i kroppen, musiken. Fatta att få stå på scen!! Fast samtidigt, det gör jag ju hela tiden!! AAAaaahh!
 

Australia 9

 
De sista dagarna i Australien. Jag vinkade av och fotade Ella i sin skoluniform när hon tidigt på morgonen gick till skolan. Själv tog jag en springtur längst havet i vänstertraik och fotade snäckor. Hon kom hem för macklunch och sen lade jag mig på stranden och läste. Ella kom och så gick vi till Glenelg, åt frozen yogurt och sa allt vi ville säga innan allt tog slut. Träffade Manon och Frida på en tapasrestaurang och åt glass och svor på att vi måste ses. Sista dagen packade jag och vi satte oss en stund på Mockingbird Café - en bokhandel/café/hem i ett. Iväg till flygplatsen och innan jag fattade det var det slut och jag var påväg hem igen.

Mitt liv

Kankse vi ska ha med lite vardag också. Min högt älskade knappmobil håller måttet fortfarande och levererar fantastiska bilder. Gud som jag kommer gråta när den dör, ifall den kan (det är en Sony Ericsson). 
 
Vi fixade världens bästa present till Jossan i mars. Gud så nostalgiskt.
 
Jag var ensam hemma en kväll och slängde ihop denna exklusiva maträtt.
 
Mina passfoton genom tiderna!!! Och jag som alltid tycker att jag inte åldras.
 
Mitt barnvaktsbarn ritar mustacher på Hitler. Jag uppfostrar henne väl...
 
Vi var på spa och denna vackra tavla hängde i vårt rum.
 
Kolla vad jag hittade i en garderob! Mina kulor från lågstadiet! O gud. Jag sorterade upp dom i stenisar, prickikorv, spagettisar, dankar, 1 tum, 3 tum, glänsiga, fula, speciella...
 
Då jag gick på balett med Astrid.
 
Mammas och min att-göra-lista en helg. Min hade plats för en fin blomma. Hon har fortfarande inte deklarerat. 
 
Ellen, Astrid och jag var för två helger sedan och såg FUN. på Grönan. Han sjöng grymt!
 
Helga och jag satte oss vid Slussen med varsin glass och pratade förra helgen. Det var så mysigt. Jag känner att jag måste ta vara på alla kompisar och Stockholm innan jag åker.
 
Nutid! Mina fötter stormtrivs i vacka kostrumpor som Astrid köpte till mig i Spanien. Min kärlek till kor glöms då aldrig bort. 
 
Snart kommer Sundin körandes MED BIL hem till mig för fysikplugg. Sen på kvällen kommer gänget och tittar på Melodifestivalen.
Hejdå!

Australia 8

 
Heldag på stranden i Port Noarlunga. Läste, hittade mängder av strandade fiskar, snorklade (tydligen en kort bit ifrån delfiner!), försökte surfa på pyttesmå vågor men kan förstå känslan av att surfa på riktigt. På kvällen åt vi glass och lärde oss Beat It-dansen. Sista bilden är på deras kylskåp och alla dryckförpackningar.

Australia 7

 
Vandringsled Hidden Gorge. Längd: 18 km. Uppskattad tid: 7 timmar. Wallabies, sjungande på barnvisor (vi alltså, inte wallabiesarna), overjordiska klippor och klyftor, bitande bromsar, maniskt fotande, obarmhärtig värme, spartansk lunch, guana, upptäckt av att nästan allt vatten var slut halvvägs, panik- och överlevnadstankar, själsliga möten med andliga krafter, mindblowutsikt över Australiens fält och Söderhavet, lyssnande på Mats tid i lumpen utan mat, branta osäkra sluttningar, nedräknande av 100meterare, bilen, VATTEN. På vägen hem stannade vi till och köpte fyra stora läsk och tryckte i oss hamburgare och körde en Paatybus glidande på Adelaides gator. 

Australia 6

 
Skoldag! Söta syskon i skoluniformer, Ella med bildblock under armen, skolgård och glass med Frida och Manon och djupa diskussioner när Ella hade engelska. 3 timmar i fullpackad bil till VILDMARKEN. Vi såg lite kängrus och emus på vägen såklart. Bland eukalyptusträd slog vi upp vårt tält. Den stora dagen låg framför oss. 

Australia 5

 
Vi gick på stranden till Brighton och åt frukost i den varma solen. Låg på stranden och pratade, badade, besökte Ellas jobb, åt min första fish n' chips, plockade snäckor, åkte in till stan och gick på pub med våra utbytespals.

Kobra - Analog Längtan

Jag har precis tittat på det programmet och jag är i extas!!!! Sånt sjukt bra program! Så fyndigt gjort, så snyggt, vackert och framförallt INSPIRERANDE. Tar upp mycket intressanta ämnen och jag imponeras av konstnärernas envishet och uppfinnerikedom! Och jag är också emot en allför snabb digital värld där allt besår av ettor och nollor. 
 
Förrutom Kobra följer jag Korrespondenterna. Ååh jag älskar SVT och kultur och världen! Känner att jag är inne i min tonårsperiod där man helt går in för en sak och tycker ens åsikter och intressen är det viktigaste i världen. Och idag insåg jag att jag skulle vilja ha fler yrken är läkare; författare? Bokförlag och korrläsare? Tv? MUSIKER? Forskare? President? Hippie?
 
Okej, nu spårade det ur. Jag ville bara säga att jag rekommenderar att se Analog Längtan. Det var allt. 


NEIN

Nu känner jag att det har blivit för seriöst här. Som ett stort reserepotage alltihop.

 
Haj. I helgen när Astrid och jag var och käka middag skulle jag vara artig och betala. När betaldosan kom fram fick jag blackout och glömde bort min kod. Bara sådär. Eftersom den bara har suttit i muskelminnet har jag inte kunnat använda mitt kort tills nu. Mamma ringde banken och nu är det ordnat. Hehe. 
 
Denna semesterhelg är helt blank för mig. Elle ah, det blir me, myself and uppsatser. Tack Jesus för att du åker till himelen så att vi skolbarn hinner med våra liv. 
 
Nu ska jag upp och gnaga på ett kycklingben och dricka en kopp te. Ta väl hand om er. 

Australia 4

(grabben bakom mig). Tja. G'day.
 
Vi tog 3 bussar ut till Cleeland Wild Life Paak. Klappade kängrur och wallabies, matade emus och blev jagade av fåglar. 

Giselle

Astrid fyllde 18 härom.. månaden, och jag gav henne presenten att vi skulle på balett! Så i fredags gick vi på restaurang och sedan till Operan och såg Giselle. Åh så vackert! Jag gick i klackar för första gången i det offentliga och vi kände oss allmänt fina bland röda sammetsstolar och gulddekorationer. 
 

Australia 3

 
En heldag av vandrande runt i Adelaide. Central Market, China Town, biblioteket, botaniska trädgården och granatäppelträd på Ellas gata.

Australia 2

 
Okejdå. En liten summering. Vandrade uppför Mount Lofty, såg koalor, omogna physalis, vattenfall och smakade eukalyptusblad. Och nattdopp!

RSS 2.0