Australia 1

OOoo gud så svårt detta kommer bli. Det är som terapi, eller rehab. Jag kommer nu visa otroligt många bilder utan att skriva en textrad under. Jag har egentligen såå mycket att säga och förklara men NEIN! Jag ska hålla emot. Ni får fantisera själva. 
 

27e april

Hej. 
 
Jag har nu förstått att jag har 7 veckor kvar med min klass. Och det är först nu jag riktigt uppskattar att vara med dem. Jag tänker ut en avskedsfest och planerar sommaren så gott det går mellan mamma pch pappa och släktingar och mig själv. Har fått hem en handbok från YFU med tips vid hemlängtan och mailar med den andra i organisationen som ska till Chile. Förhoppningsvis åker vi flyger ner tillsammans - den 23e juli 2013. 
 
Jag hade tänkt berätta om mitt liv i allmänhet, som man brukar göra i en blogg, men som ni ser är det inte lätt att inte prata om det här. Det känns som om i varje dialog jag för kommer Chile upp, och det på gott och ont. Carpe diem ju!
 
Så! Idag har jag varit produktiv. Gått upp tidigt, sprungit i det varma vårvädret med pappa, barnvaktat (=ätit sushi, köpt lördagsgodis och spelat fotboll = jag älskar mitt "jobb"), sovit nån timme sådär, pluggat matte och sett på intressanta dokumentärer på SVTplay. 
 
Sedan vill jag också meddela att Australienbilder kommer, och dom är jävligt många; tog upp hela kameraminnet. Dock blir det utan redigering (för egentligen är det bara jag som bryr mig om sånt) och text. Mamma börjar bli orolig över hur perfektionistisk jag är över mina bilder och blogginlägg och jag håller med. Men det blir toppen ändå!

Istanbul Seis

Sista Istanbulinlägget. Gud så skönt! När var det egentligen vi åkte, mars nångång? I alla fall, vid matmarknadens slut fann vi vad vi sökte, en prisbelönad restaurang. 
Maten var så god. Verkligen den bästa maten på hela resan.
Sofia och jag testade att dricka yogurt.
 
Tack för maten! Vi gick vidare.
 
 
Plötsligt gjorde jag världens bästa upptäckt. Att fota genom solglasögonen.
När jag gick vid vattnet med solglasögonen på utbrast jag "Men guud vilken fin solnedgång! Ser ni det vackra ljuset och färgerna??!" Det gjorde dom inte. Såhär såg i alla fall världen ut för mig. 
 
Här tar mina bilder slut men Sofia tog några smickrande bilder från flygresan hem.
 
 
Tack för oss. 
 

Lotta Lundgren

Via en lång historia hittade jag den här tumblrn. Jag älskar Lotta Lundgren, har jag kommit på. Såg alla avsnitt av Historieätarna, brilliant. Hennes sommarprat var också ett av de bästa.
 
http://lottalundgrengifs.tumblr.com/ För guds skull.
 

Istanbul Cinco

Sista dagen i Istanbul! Fast ni kanske vill se bilder från kvällen innan när tittade på bilder, skrattade och skrev vykort? Jamen då ska ni få det!
 
 
Så. Nu kan vi gå vidare med våra liv och nästa dag. Frukost. 
Annorlunda, milt sagt. Fast visst slank det ner. 
 
Vi checkade ut. Våra väskor (mina få trasor skramlade runt där innuti = vi hade verkligen ingenting med oss) och den fancy lobbyn. 
 
Ut i stan. Försökte shoppa osv.
 
SVERIGES GENERALKONSULTAT!
 
Vår egna butik! Vi kallar oss nämligen Collin. de heter Conti, mamma och jag heter Hallin. Fet coolt.
 
Sen skulle vi åka båt till ASIEN! T a g g a d e!
 
En av alla trevliga män som ville prata med oss hela tiden. Om du känner dig ensam och oomtyckt; åk till Istanbul!
 
 
Vi fotade som om det inte fanns nån morgondag. Jag var i himmerriket.
 
Landstigningen på den främmande kontinenten närmade sig och spänningen var stor. 
 
Otroligt vackert stationshus... men det är lite öde? Frågade några snubbar. Nej spring tillbaka till båten! Nej, det här är rätt! Nej, tillbaka! Gud så vi sprang mellan båt och Asien. Turkarna måste ha fått sig ett gått skratt. Summan av kardemumman fortsatte vi vår resa till det "riktiga" Asien. 
 
 
Denna trevliga dam ville sälja oss en bil! Vilket välkomnande till Asien! Men sen asså, kolla här... en matmarknad. Jag kommer knappt ihåg att vi gick den dock, ena ögat var stängt, det andra bakom titthålet på kameran.
En mycket vacker bild på mig.
 
och så lite komage på det.
 
Nästa inlägg blir det sista! tack undt lof!
 

Springskor Modell: Chai

Jag har varit i akut behov av ett par nya springskor länge. Australien tog kol på de förra. Dessa är mina nya. Totalt otippade, trodde inte jag skulle vara någon av dem som har de rätta springskorna. Men gud, de känns som ulltofflor, vågen i kemisalen skulle inte känna av dem och de lyser (lyste om några användningar om jag känner mig själv) som jag vet inte vad, jävligt neongrönt i alla fall. Mamma och jag var mycket stolta över detta köp och efter långsökta kopplingar mellan "Jag känner mig lite som att jag går upp 5 för en springtur, en timmes yoga och en smoothie innan jobbet." och " Jag dricker bara chailatte med sojamjölk." döpte vi skorna till Chaidojjorna. Snälla döm mig inte.
 

Istanbul Cuatro

Nästa morgon. Vår utsikt - detta är Istanbul.
 
Sedan åkte vi in till stan med en spårvagn som gick långsammare än de som gick på gatan. Fett värt. 
Det stod sånna här överallt runt om i staden. En vetekringla för 4 kr.
 
Vi gick ner en vacker gata med massa butiker. 
 
Jag hittade en fin sak för några kronor. De andra retade mig. 
 
Se så fin, med sköldpaddor på. 
 
Den med en katt och Sofia.
 
Den med en sköldpaddeväska. (!!!) Okej, vi går vidae.
 
 
Jag köpte ett par snygga solglasögon. 
Tävling: a) Vilken geometrisk form är huvudet på bilden? b) Fyll i huvudets konturer där de saknas.
 
Sofia var färgglad.
 
Kolla spårvagnsbiljetterna! Som sånna där i 4-i-rad-spelet som man ploppar ner i en fyrkant som man vrider för att sen få ut plupparna!
 
Här serverades salep, en mycket läskig dryck tycker jag. Sofia däremot slukade två koppar! Som kletig söt mjölk fast på ett jobbigt sätt.
 
Den. Näsan. Mammorna blev lite svaga.
 
Innanför denna port var TopKapi, palatset där sultaten bodde i snuskigt överflöd bland svarta enuckslavar, konkubiner och några hundra fruar. När man hade den backinfon i huvudet var alla smycken, kafkaner och mosaikrum inte lika vackra tycker jag. 
 
Fet bild. Vakt med något för onödigt stort och dödligt vapen för en turistattraktion och schäferhund knagande på ett lårben från en... dinosaurie?
 
Lite så. Sen gick vi och åt döneb - kebab. 
 
Gött. 
 
Nu ni. Nu gick vi till ett hamam, turkiskt bad. Där satt vi topless i ett runt rum med massa andra damer, blev skrubbade och tvättade på hela kroppen av tjocka tanter och sedan fick jag min första massage. Min tant var så gullig. Innan var jag uppriktigt rädd för detta men efter var jag alldeles mosig och nöjd. För det var så enkelt; man gick dit för att bli ren. Här är dörren. 
 
Sedan åt vi middag. Lite turkisk konfekt, någon?
 
Sedan gick vi hem och la oss. Tack för denna dag. 
 

Istanbul Tres

Vi hade blivit tipsade om en restaurang inte så långt ifrån oss. Den var väl gömd på en bakgata bakom två dörrar men när man steg in där var det som att komma till en annan värld. Det var så hemtrevligt och stämningen helt en annan än övriga kaosartade Istanbul. Jag trivdes, kan man lugnt säga. 
 
Maten var helt underbar. Ekologisk turkisk husmankost.
 
Med hjälp från en supertrevlig servitris planerade vi de två återstående dagarna. Den där kartan blev alldeles fullklottrad, sånt gillar jag. 
 
Vårt hotell.
 
Utsikt från hotelltaket.
 
Håll i er, nu kommer väskfotografering. 
 
Okej, nu hade vi inte sovit ordentligt på 1,5 dygn. Första dagen avklarad. Haha. 

Tillbaka till verkligheten

Nu är jag hemma från Australien. 30 timmar och 3 flyg senare. Jag kan inte förklara hur det känns för det har varit som en dröm. Alldeles underbart. Det var fantastiskt att få tillbringa hela 11 dagar med Ella och hänga med i hennes Australienska liv. Nu dröjer det minst ett år tills vi ses igen men det känns inte för jobbigt för vi vet att vi klarar det. Hittills har det gått dunderbra. 
 
Pappa hämtade mig klockan 11 på Arlanda och när alla andra var i skolan åt vi lunch på restaurang. Nu ska jag sova igenom min grova jetlag och imorgon väntar verkligheten och allt jag måste ta itu med och missat de här dagarna. Woooop.
 
Men framförallt har min världsbild ändrats och jag är så lycklig.
 

RSS 2.0