Mama, I'm coming home

Nu är jag, sedan ett par dagar tillbaka, hemma i Sverige. Grät när jag såg mamma på Arlanda, jag var så trött. Efter 13 timmars sömn bar det upp till Falun där jag är just nu. Jag ska visa er alla bilder från USA men det kommer ta några dagar, veckor. Men här är Kali, hennes kompis Meluska och jag.
.

Living the american dream

Verkligen. Igar var jag och sag pa en softball match som Kris var med och spelade i. Det ar overviktiga manniskor overallt (vilket ar sorgligt) men inte konstigt med tanke pa vad man ater. Var precis vid en mataffar som idag erbjod gratis mat, vilket var hot dog och hamburger med galet mycket vitt brod, brown beans, chips och peanut butter cookie, gud vad dom kakar jordnotter! Jag har kopt flera pasar chocolate chips hem och speciella plastpasar till mamma som inte finns i Sverige.
.
Igar larde jag mig att vindsurfa! Kris hjalpte mig och efter att ha fallit i flera ganger och fatt kallsupar var det faktiskt riktigt kul! Har tittat pa amerikans TV, vilket ar lagom roande. Oh, jag har spelat ett gammalt flipperspel! Sant dar som man maste knuffa med hoften nar bollen rullar fel, det ar ett Baywatch spel med skithog musik.
.
Pa fredag ska vi aka och titta pa outside movie theater! Och det ar verkligen som i filmer, att man sitter i sin bil, utomhus, och tittar pa en jattestor skarm, tror det blir Spiderman 3. Nu ska vi snart aka och titta pa Kolt (Kalis lillebror som ocksa ar 16 ar) som ar med i en rowing competition (han ar galet muskelos). See you soon!

Hej fran Wisconsin

Jag overlevde flygresan, den var faktiskt till och med lite kul. Jag menar, 9 timmar av konstant matintag, gratis filmmarathon och konversationer med en man nastan fran dit jag skulle.
.
Har ar det ocksa bast. Ar med Kali som har varldens basta jobb pa en segelbat och som kor bil. Bor hos Grandma Dee i hennes fina hus vid vattnet. Temperaturen ar uppe vid 90 degrees  (ca 30 C) fran morgon till kvall (ja det ar varmt sa hogt upp i USA). Ater konstant, och har snart betat av all amerikansk junk food. Pratar engelska konstant (obviously) vilket ar bra ju. Ikvall kommer Kris vilket blir kul!
.
Skriver kanske harifran igen, vi far se. Ha det bra!

Vad jag gjort idag och ett avsked.

Idag vaknade jag tidigt, dödstrött efter en sen kväll med USA-planering med papper och telefonsamtal. Jag cyklade hem till Ella som nästan precis hade vaknat för vi skulle ta ett morgondopp! Vi var småsura och vädret var blåsigt, men i var vi och sedan traskade vi hemåt med handdukskjolar och lagade frukost. I flera timmar läste vi tidningar och förundrades över hur många jobb det faktiskt finns. Sedan gav jag mig motvilligt iväg för jag skulle cykla runt till varenda mataffär i kommunen och lämna mitt CV! Varje stopp var en plåga eftersom jag är så otroligt blyg, men det gick faktiskt helt okej. Man måste tänka på framtiden, hörrni. Jag tog också ett stopp hemma hos mamma för att hämta lingonsylt (önskemål från Kali) och plocka en bunke vinbär.
.
Nu hela kvällen har jag packat och mentalt förberett mig inför den 20 timmars långa flygningen, ensam som sagt. Beslutsångesten om vad som ska i väskan är stor. Tänkte lägga mig tidigt för att orka med allt imorgon. Kanske att jag hinner göra ett blogginlägg eller två, vi får se.
.
Detta är min profilbild på fb, in case you wondered.
.
Vi ses om sisådär 12 dagar, om jag överlever fredag den 13e i ett flygplan.

Kyrka, Kinarestaurang, Djurgården

Tänkte visa lite bilder från avslutningen, som ägde rum för några sekunder och en evighet sedan. Fotade av Ella.
.
Skolavslutningen ägde rum i vackra Gustav Vasa kyrka på Odenplan. Kören sjöng, stipendier delades ut och alla var klädda i somriga klänningar.
.
Här är min klass! Alla 28 är förstås inte med, men en stor del. Ni är bäst, det kommer bli kul att komma tillbaka i höst, tack vare er.
.
Om det är svårt att valla får, är det svårare att försöka få med hela klassen därifrån ("ska vi gå då? Hallå vi gåår!") men tillslut var vi påväg till en kinarestaurang för att äta oss proppmätta på buffé.
.
Satan vad vi åt. Ella som ska till Australien och Gustav som ska till Spanien nästa år fick avskedspresenter som skor och kalsonger nedklottrade med våra namn.
.
Sedan stack vi till Djurgården.
.
Här ser ni min finaste klänning jag har.
.
.
.
Jamenvisst, sådär ska det ju se ut. Det krävs mycket tålamod att fota en högst ofotogenisk person.
.
.
Här har vi Kdebban.
.
Haha, ja.
.
Efter mycket om och men hittade vi de andra och hängde på en udde.
.
Ella och jag doppade fötterna.
.
Alva och Sundin.
.
Jag och Ebba, som vi förövrigt ska hälsa på imorgon på Sandhamn där hon jobbar!
.
Vi hängde kvar i flera timmar. Men tillslut fick det vara nog och Ella och jag hann precis med sista tunnelbanan hem. Tack. gode. gud. för det.

Men herregud, ska jag till USA?

Det är vad jag tänker på lite då och då. För det ska jag, på torsdag till och med! Jag ska hälsa på Kali, som åkte hem från Sverige för nästan precis ett år sedan efter att ha bott hos oss i ett halvår. Det ska bli så kul att se hur hon lever i Wisconsin på en halvö uti Lake Michigan. Just nu jobbar hon som matros/gast/hoppilandkalle på en segelbåt för turister och förhoppningsvis blir det lite segnling för mig också! I 10 dagar kommer jag bli tvingad att prata engelska vilket kommer hjälpa mig oerhört mycket tror jag.
.
Det som skrämmer mig mest inför resan är flygresan. Herrejävlar. För första gången ska jag lämna trygga Europa och färdas över Atlanten med två mellanlandningar i Amsterdam och Detroit. Helt ensam också, ja här kör man fullt ut på en gång. Mamma skulle ju såklart ha följt med men kan inte pga knäoperationen.
.
Annars händer inte mycket i mitt liv. Dagarna går förbi fortare än vad jag hinner med. Kankse för att jag inte gör annat än att tragla mig fram i vackra pianostycket Clair de Lune, lägger 1000-bitarspussel medans jag lyssnar på inspirerande sommarpratare, läser och tänker. Mycket.

Äntligen får man semester!

Hej!
.
Nu är mina tre veckor på äldreboendet i köket slut. Ganska sorligt, för det var så roligt. För det mesta fanns det inte så mycket att göra, men har bland annat stekt pankakor, vispat grädde hundratals gånger, bakat kakor och sprungit ner i källarn och hämtat varor. De jag har jobbat med har varit hur snälla som helst och på rasterna har vi suttit ute i solen med gamlingarna och solat. Och det bästa är att jag är välkommen tillbaka om två år då jag är 18!
.
.
.
.
.
Annars har jag gjort härliga somriga saker som att träffa Ella och Ellen och pratat om jobbet, bada med Astrid, cyklat och ätit middag på restaurang med mamma, läst, ätit glass, solat och haft bara ben varje dag. För några dagar sen var mamma och jag över hos Ella och plockade fläderblommor. Vi tog också ett kvällsdopp i solnedgången.
.
Nu står flädersaft i kylen och gottar till sig.    Ha det bra!

Musikarnas konsert, vår konsert

Detta är ju helt galet. Har helt glömt bort att visa bilder från vår konsert vi hade i början av juni. Kanske för att jag tog bilderna av Ella först igår.
.
Men i alla fall, trots några kaos-sekunder lite här och var är vi så himla stolta över vad vi faktiskt framförde, efter allt slit varje onsdag nere i källarn. Jag tyckte vi var grymma och hade lyckorus enda tills jag gick och la mig den kvällen.
.
Okej, kören sjöng också några låtar.
.
Sedan upp på scen och hitta de rätta mickarna osv.
.
Vi rivstartade med Pokémon. För det mesta stod jag vid pianot, såklart.
.
Här kör vi Man must dance, en av de roligaste låtarna att repa tycker jag. Varenda 10minutare mellan lektionerna, "ska vi köra?". Kanske för att jag fick köra trummor på den, så jäkla kul.
.
Fidelity, Ellens och min låt. Tjejernas låt för den delen också.
.
Brush it of. Lådan Melker sitter på kallas cajon, cassshhhsonen! Man spelar på den.
.
Alla vi uppradade på sista låten Goodnight sweetheart, acapella. Höftknuffen som Li kör iväg knuffade nästan ner Jasmin från scenen, haha.
.
Låtlistan. Och en katt.
.
Efter konserten fick vi bära tillbaka alla instrument, förstärkare och trumset till musikrummet igen. Lisa och Elinor.
.
Astrid som hade kommit och lyssnat hjälpte till.
.
Niki och Mikaela.
.
Lite så har jag det i skolan. Eller hade, moahaha!

Runt knuten igen och ränner med vattenspruta

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Favoritbilden från denna samling. Plommonträdet leker olivträd och så var man plötsligt i Italien för några sekunder.

RSS 2.0