Glad Söndag

HejHej!

Idag har jag suttit med Italienarbetet (surprice!) och haft rutig skjorta på mig. Senare idag ska jag cykla bort till mamma med två veckors packning för pappa och co. ska till Sicilien! Sen ska mamma och moi till Uppsala och titta på Sofias dansuppvisning! Längtar, hon är så himla bra!





So long!

Springa i spöregn

Jes. Först kom det några svala droppar... sen kom det några till... sen kom de ner non stop... sen var allt helt grått och jag blev dyngsur.
Det var underbart. Jag älskar att springa i regn och man inte ser något och det är så skönt och svalt. Det ända som saknades nu var ännu mer regn, åska och blixtrar! Jag älskar åskoväder! Det blev inte några förtvivlade tjejskriv som att "Neeej, ooh myy goood! Nu kommer mitt nyplattade hår krulla siig!" Det var mer att jag log för att tacka vädergudarna.

Vilken sensation. Det måste fotas!



Eum, ja. Det blir så om man drar upp armarna. Testa själv. Det är prickarna ni ska säga "woow" till.

Oj! Nu kom solen fram! Gud vad fint, då blir det regnbåge!!

Nej, nu måste jag ändå hoppa in i duschen i alla fall. Jag börjar lukta lite konstigt.
CIAO CIAO!


Skönhetsideal

Hej lördag och svenska folket.
Dagens make up:


Finnig och glad!


och tovigt hår.

Hela förmiddagen satt jag med mitt Italienarbete. Men det blev väl mer regnskådning än skrivning. Jag har också busat med småungarna och ätit ravioli. Jag ska försöka pressa mig ut på en springrunda eftersom jag inte sprungit på flera veckor pga förkylningen av allergin. (det lät vuxet) Sen kommer Astrid hem hit och gör sällskap medans familjen är borta på barnfamiljsmiddag.
Japp. byue

Motsolsblommor











 



Yupp. Jag är svag för blommor och gröna saker, speciellt i motljus. Det får ni ta alltså.
Bilderna togs i onsdags tror jag. Dom är fina tycker jag.
=)


Kläderna 28 maj

Idag har det varit nice. Igår var det också nice. Idrottsdag - körrep - hem och softa - sång - körrep - konsert - Vampire Diaries. Och cykeln rullade på hit och dit.

Idag har jag inte haft en enda lektion heller, bara körrep och konserter. Började kl halv 9 och slutade kl 11. NICE. Hem och käka välling och äggamacka.

Sen har jag fotat dagens outfit! Det är inte ofta det händer!



 





Temat på konserten var King and Queen så vi skulle ha på oss gult, blått, vitt och glitter och glamour! Och jag har på mig mycket nytt idag!

Gult linne - Gap London

Hudfärgad BH - H&M

Guldberlock - Bik Bok

Blomlappade jeansshorts - Cubus

Massa armband, leggings och strumpor

 

 


Sunshine at the cemetery





Trebilder på mig och Lovisa från Farmors 80årsdag förra hegeln. Här är vi alla och hälsar på Farfar vad hans grav.

Å, Lovisa, jag glömde berätta för dig vad fint ditt långa hår är. =)

Jag tittar nu på Poirot.


Maskrosor i jordgubbslandet

Hej svejs!
Idag vaknade jag kl 9 för vi har nämligen Operations Dagsverke! Jag ska rensa maskrosor ut jordgubbslandet och dammsuga hela huset (!!). I söndags bakade jag också bullar, så det får också räknas. Ha, fast jag drömde jättekonstigt inatt! Jag drömde att jag skulle göra det här operations dagsverke men allt gick fel. Man ska lämna in pengarna på skolan innan kl 4 och jag drömde att jag satt vid datorn och tappade tiden till kl 3 och fick panik. Ja, det var mycket läskigare än vad det låter.

Nu ska jag klä på mig skitiga kläder och gå ut i trädgården!


Maskrosor från the gaarden förra maj.

Mumin "kometen kommer"

Jag fick MVG- på matteprovet!!! Gud vad glad jag är!! Är ju tyvärr inte född som mattesnille precis. =)

Idag när jag kom hem har jag kollat på Muminfilm på gammal VHS. Gud vilka barnminnen jag får, som att jag har krympt och jag blir lika rädd som när jag var 5.

Ikväll blir det Desperate Housewives och mango! Och några bullar också skulle jag tro...

Nu måste jag arbeta vidare på mitt Italienarbete.
Tja.

Pippidans!

I fredags var jag med på min dansuppvisning och dansade Pippidans! Ha, det var skitkul och roligt att kolla på alla andras danser.


Så här supersnygg var jag! ni måste digga mina ståltrådsflätor och hängselbrallor!! Ha, jag trivdes faktiskt i denna utstyrsel, höhö. Lite smågalen sådär...


Och så här fint sminkad var jag på tåget hem. Håret var helt stelt efter super strong hårspray, ha, inte konstigt jag fick konstiga blickar på tåget...


Bubbles!









Lite bubblor jag fotade förra höstlovet som läxa till fotokursen jag gick på. Har dragit upp kontrasten och färgmättnaden ganska mycket så att man får fram de härliga färgerna. =)

Nej. Nu måste jag plugga till spanskaprovet och göra klart biologin! Skärp dig Tove!

Rätt läxa för mig





I skolan ska man skriva en uppsats om ett land, och viklet väljer jag då om inte ITALIEN!!! Jag tänker också göra en fördjupning om Puglia, stället jag är i varje sommar. Åh, jag kommer ha med massa egna bilder och fakta =)
Det blir såklart 2½ vecka där nere i sommar. Vad jag har sagt sen jag var jätteliten Ingen sommar utan Italien.

Blommigt fint

Haj.

Tisdag. Matteprov. 3 pizzor på HKn. Rensa maskrosor i jordgubbslandet i solen i flamingolinne och jeansshorts. Pippiflätor med ståltråd.

Så har det sett ut för mig idag!

Var innepå HM och kolla kläder (vad annars??). Hittade tre fina grejer.


ÅÅÅÅÅh vad jag vill ha dom!!! Billiga!! Blommiga!!!


Okej. Jag har bestämt mig, jag ska HA den!! Jag måste ha den!!


Blommig, billig och sladdrig klänning. Är lite svag för sånt.

Snart (kl 9) ska jag på genrep och dansa Pippidans!
Tjo!

Om och om igen

En NICE sång. Speciellt början.

Sophia Somajo - I-rony

PS. Jag kommer på mig själv att peta på undersidan av mitt skrivbord och tro att skruven är ett fastkletat tuggumi och drar snabbt undan handen. Flera gånger. Jag behöver sommarlov.


Vitsippepublik

VOILA! Blev trött på alla poserande ansikten jag försökte sätta i olika positioner i headern så det fick blev helbild på vitsippor istället! Ha, de sviker aldrig. =)

Jag tycker det ser fint ut. BIlden är inte riktigt lik mig får jag säga, men visst ser ni att det är jag? Där i mitten? ;) Äsch.

Glad Måndag allihopa förresten.

PS. "Vitsippepublik" tycker jag passar bra till namn på bilden. Alla vitsippor i skogsdungen(vissa svagt lila) tittade åt ett och samma håll. Som bortvända huvuden som tittar på en föreställning långt där borta i det ihåliga trädet...


Uppe eller nere?

Hejsan.
Jag har lite onödig beslutsångest angående den nya headern.

Ska ansiktena vara nere...




Eller uppe??

 

Haha. Vad tycker ni? Helt onödigt egentligen, men jag kan inte bestämma mig. Sen ska ju text och sånt på också.


Snorig och hostig

Tjeeeenare.

Jag har fått oturen att faktiskt vara sjuk hela Kristihimmelsfärd. WHY OH WHYY GOD?! Jag tror det har varit en blandning mellan pollenallergi och smittning av Pappas mystiska djävulska virus han har haft i flera veckor nu. Jag hostar som en galning tills jag får skavsår i halsen, kliar för mycket i ögonen, snörvlar in litervis med snor i varenda andetag jag tar. Trevligt va?

Så idag skulle det vara pianokonsert som jag verkligen ville gå på men var så sjuk och hängig att jag tvivlade fram och tillbaka. Men what the häck tänkte jag! Åkte dit, gjorde succé och åkte hem igen. Fick publik av pappa och mamma och Kris som hade varit på Gröna lund!! Fatta vad avundsjuk jag äär!

Nu ska jag fixa till headern lite grann, den är lite rörig.
TJA!

Efterlängtat cykelköp

Jag har glömt bort att berätta en sak, det händer så mycket kul just nu att jag inte hänger med!

Jag har fått en cykel!!! Pappa och jag köpte den igår och jag är såå glad!!! På tiden, jag behöver verkligen en cykel nu i vår/sommartider. Jag tog min premiärtur (om man bortser från alla 10tals testvarv på parkeringen utanför Elgiganten) när jag skulle hem till Ellen för filmkväll. Allt gick bra till sista uppförsbacken då kedjan hoppa av! Men Ellens pappa fixa det och sen cuklade jag hem kl halv 12 i rädsla (inte av fula gubbar för de kan ändå inte springa efter mig, utan att kedjan skulle hoppa av en till gång).

Men jag gillar den ändå, vit och tantig är den också, precis som jag vill.


Grinda 15 Maj

Imorse kom pappa in i mitt rum och väckte mig och sa att sätta mig ute i sommarsolen i de nya utemöblerna på vår nya balkong med ett glas smoothie och sen att vi skulle till GRINDA! Ha, vilken lycka! Så jag tog på mig kjol, linne, solbrillor och kamera. Hela stora familjen tog vår båt ut till Grinda, åt pannkakor med glass,m solade på varma klipphällor, spelade fotboll med lillebrorsan, kastade småsten i vattnet, gick promenader och fotade. Och jag fick köra båten hela vägen hem till bryggan, jag älskar att köra båt!

Jag är så somnrig så att jag spricker. Svensk skärgård är något av det bästa jag vet.






















Change

NY HEADER! Vad tycks?? Man kan ju inte ha snöbilder i maj...

Förvandlad Tove














Fotade med Nikon D3000. Redigerade i GIMP 2.6 med mycket begränsade kunskaper, kan man säga.
Fotografer: Tove & moster Brita
MUA: Mamma Karin
Ljussättning, studio: The whole professional crew


Dess bilder är några få av de jag, mamma och min moster Brita tog förra helgen. Vi satte upp en studio i vardagsrummet med tyg på väggen, massa lampor och spegel för reflektionen. Jag är riktigt stolt över resultatet! Visst, nu i efterhand ser jag att bilderna är lite brusiga, men man lär sig av sina misstag! Det här var ju min första "photo shoot" så då kan man ju inte förvänta sig ett toppresultat. Mamma var make up artist och sminkade mig så att jag såg ut som en 19åring tyckte hon. Den sista bilden är på min moster, visst är vi lite lika?


En rätt så osminkad testbild.


Vår fantastiska fotostudio! Man måste ha fantasi...

Mer bilder kommer inom kort..

PS. vilken bild tycker ni var finast? Jag ska fixa en ny header sörni.


Vitsippehosta

Idag när jag vaknade upp var jag alldeles igensnorad och hostig och kliade i mina ögon som en galning. Och så har jag konstant astma. Härliga vårkänslor! Det är ett helvete för en pollenallergiker med astma!!

Men jag gick iaf ut på en promenad hem till mamma för att hämta min kamera och käka upp all vår glass. Och vad gör jag inte på hemvägen? Går rätt ut i skogen som är full av björkar och vitsippor och fotar! Så nu har jag riktigt ont i halsen och astma. Jippie!
Ska visa imorron modellbilderna och vitsippebilderna (som om ingen annan fotobloggare redan har visat sina otroligt varierande foton på just vitsippor).

Och om mina drömmar slår in ska pappa och jag köpa en cykel till mig imorron! Jag skulle gärna vilja ha en vit tantcykel med korg och pakethållare och plats för långkjolen. Skulle passa fint till när jag ska hem till Ellen på kvällen sen! (det rimmade! hem till Ellen kvällen hoho)

God natt med er.

Något bra att tänka på

Silences make the real conversations between friends. Not the saying but the never needing to say is what counts.

-Margaret Lee Runbeck

En ganska perfekt beskrivning av våran vänskap hörni.

Mysig onsdagkväll med Astrid

Hej!

Ikväll kom Astrid cyklandes kl 8 hem till mig. Tack gode gud för att din bortskämda Jesus gjorde sin berömda himmelsfärd! Det gör att vi får två lediga dagar och för lyxen att vara uppe sent på en onsdagkväll! Vi tittade på Poirot (Astrid gissade såklart rätt på mördaren), luktade på och provade som galna mina A&Fkläder, snackade skitsnack, besökte världens största rododendronbuske på min tomt som vi lekte i när vi var små (vi kunde fortfarande stå upp i den!) och pratade lite med pappsen.

Nu ska jag vara uppe lite till, bara för att vara uppe sent, just på onsdagskväll.

Älskade A&Fkläder

Tjenare!

Så att ni vet, jag har faktiskt ett liv tanför bloggen! Och tro inte jag har gått och dött bara för att jag inte har uppdaterat under helgen! =)

I fredags på morgonen fick jag mina kläder från Abercrombie & Fitch av pappa! Det var inget av de jag hade valt ut, men snarlikt! Fick en klänning, ett par shorts och en skjorta som jag alla gillar jättemycket! Tack pappa! 

Mobilbilder, därav den dåliga upplösningen
 
Klänningen. Jag är IN LÖÖÖV i den!! Jättemjukt och härligt tyg, superfin "U-ringning" och...


...kryssrygg! Men nu kommer BHproblemet.


Ett par SKITsköna och SKITsnygga rutiga shorts! Och den heta påsen i bakgrunden...



En fin skjorta i rosa och blått. med smårutiga öppningar vid ärmarna! och älg på fickan.

Och det bästa med kläderna är att de luktar så gott! A&F har sin speciella pArfYm som de sprutar på alla sina kläder.

Längtar till sommaren när jag får ha på mig dessa guldklimpar...

Besvikelse

NOOOOOOOOOOOOOO!!!

"Tyvärr måste vi meddela att du inte fick stipendium i år." stod det. ATTANS!

Aja. För att inte mitt utormodentliga ego ska sjunka för lågt kan jag trösta mig själv med att jag faktiskt redan har fått ett sångstipendium. DAAH!

Men jag satsar nästa år också.

Ta det lungt alla mina tusen fans. jag kommer komma tillbaka...

Brevet har kommit...

Hej
Nu har jag kommit hem från en kul shopping med Ellen. (berättar mer om den sen)
Snart ska Astrid Å komma hem till mig och vi ska mysa. Mamma och några av hennes kompisar kommer också komma snart på middag.

Men det viktiga jag tänkte säga är att för en stund sen gick jag ut i mammas blommiga träskor och hämtade posten. och gissa vad som var där? Ett brev från stipendiegruppen! Herregud vad jag är pirrig, håller på att gå sönder! Men jag vågar inte öppna det än, väntar tills Astrid har kommit!!!!

Ha, Shannon kom precis förbi! Nu ska hon på sång men hon kommer tillbaka efter för hon vill ju också veta om jag har fått stipendiet eller inte!

Herreguud!! Astrid kom nu!!!

Temperature

 









Denna står i mitt rum och ser fin ut. Det är en slags termometer.


Fönstersol och knoppar

Tänkte visa er några av fönsterbilderna jag tog i helgen. De är riktigt ljusa och härliga.







 







Usch, borde inte sitta här och hålla på i GIMP och lägga ut massa bilder, jag har ju inte tid!! Jag har ett franskaprov att plugga till och en engelskastory! Aja, vad gör man inte för bloggen, mina tusen underbara läsare, min kändiskarriär och kungen och världen och allt vad det nu är...

Shhhhhhha.


Abercrombie & Fitch

YOOO!
Idag åkte pappa till LONDON och han undrade om det var nåt jag ville ha från Abercrombie & Fitch som han kunde köpa till mig, HELL YEAH! Ha, och Astrids pappa ska också till London så våra pappor kanske möts inne i affären!

Men i alla fall... Jag har gått in på deras hemsida och valt ut 7 grejer jag vill ha och skickat beskrivning till pappa, som gick till affären och har shoppat!! Jag hörde inte riktigt vad han sa (dålig mottagning), om han hade hittat det jag ville ha och vilka osv men det kommer bli spännande att se imorron när han kommer hem!!! Fast jag tror jag måste betala en liten del själv... 


Kort fin Tisdag

Hej. På mentorn var det fika, efter det lunch och sen snabb spurt till bussen för jag hade ingen hemkunskap! Så nu är jag hemma mitt på dagen, sitter vid datorn och sneglar på de muskelösa polackerna utan tröja som kastar ner tegelpannor från grannens tak. Mycket trevligt tycker jag.

Lite bilder för stunden.


Det här är mina vänner denna härliga vecka! Franska, SO, Engelska, Spanska


Vår lilla mimiträdgård! Salvia, Persilja och Basilico di Puglia.


God bless Mamma för att hon har köpt jordgubbsjuice.


Har gjort lite vårfint i mitt Internet.


Vitt änglaasnikte i solen

(3:de inlägget denna dag! En applåd tack!)







Vitt änglaansikte i solen. Redigerade i GIMP


Recension av The Nanny Diaries

Igår såg jag på filmen The Nanny Diaries som gick på 4an. Jag kollade på tv.nu vad den handlade om och rollistan. Scarlett Johansson, ja men hon är ju bra tänkte jag, Alicia Keys, hell yeah! Kul att se henne skådespela också!
Men filmen var skitbra. Den handlar om en tjej som börjar jobba som nanny på snuskigt rika Manhattan hos familen X. Hon behandlas som en slav och har jättemånga reglar och ingen fri tid. Hon skulle egentligen vilja sluta men har blivit för fäst vid pojken hon tar hand om. Även om familjen är svinrik ser hon hur den slits sönder mer och mer. Filmen går också ut på att hon vill hitta sig själv.

Själva handligen är ungefär som i "Djävulen bär Prada"; en stackars tjej som får uppgift efter uppgift att göra, medans hennes privatliv också får lida. Det är bara ett annat yrke. Men enligt mig är denna film bättre, jag känner faktiskt igen mig i vissa situationer.
Jag börja nästan girna ett tag, det krävs mycket för mig att girna till filmer. 







 


Konungens födelsedag

Hej!
Jag trodde denna söndag skulle bli en effektiv pluggdag, men tänk så fel man kan ha. Eftersom jag va smart nog att glömma geografiboken kan jag inte göra ett skit till det jättestora Nordenprovet vi kommer ha i veckan, det är typ 80 instuderingsfrågor man ska svara på, men nej nej. Franskan går också lika segt och min engelskastory har jag börjat smått på men det går segt.
Ja, då vet ni det.
Annars fick jag plötsligt väldans lust att fota när jag såg lite smuts i fönsterkarmen och brjade fota mitt fönster, ni får se bilderna snart.
Nu ska ni få se lite från igårkväll.









Haha, det blev kladdigare sen, jag lovar.









Snart ska jag ut på min söndagsjoggning!


Lugn Valborg

Tjenare dudes.
Igår var det mysigt, tacos, chokladdoppade jordgubbar, sovsängar och chat roulette. Det sista där var väl sådär, men det gick inte att slita polarna från det så man fick väl sitta brevid och pilla naglarna. Idag varknade av ljuset halv 9, åt 4 ljusa mackor med sylt och 2 glas oboy, bra start på dagen. ;) Myste runt där, åt lunch och åkte hem. Här hemma blev jag tvingad att vara barnvakt åt ungarna i flera timmar. Jag höll på att somna och blev sur för att de grina hela tiden och att jag egentligen var tvungen att plugga.
Och ja, nu har jag sovit en halvtimme, försökt plugga till geografiprovet med det sket sig när jag märkte att jag hade glömt SOboken i skolan. SHUUT!
Familgen är borta på middag som jag inte ville följa med på så jag ska väl gå upp snart och åta rester.

Lite dålig stämning här i rummet med andra ord. =)

 



Lite coola depparbilder första lördagen i Maj.


RSS 2.0