Nu lever jag

HEJ!
 
När skrev jag sist egentligen?? Hur som haver. I fredags fyllde jag år, ju!! Det var kul och sådär men det blir nästan som om man fyller år i flera veckor för jag får presenter lite nu och då och roliga händelser händer hela tiden nu mera! Detta kommer bli ett fint långt bildlöst inlägg.
 
Mamma och jag har skaffat nya pass. Vi var fnittriga över fula foton och misslyckade underskrifter ("att ta pass var ju superkul ju") och mitt i allt stämplade vi hål på våra gamla pass så att de blev ogiltiga. Paniken som uppstår fredag kväll när jag kommer på att det krävs giltigt pass vid högskoleprovet (läs fort. nedan). 
 
Onsdag. Efter observatoriebesök och halloween i skolan var det finmiddag på finrestaurang med mormor, morfar och mamma och jazzkonsert på Konserthuset - Diana Krall. Det var så otroligt BRA! 
 
På min födelsedagsmorgon kom mamma och mormor med ljus, mackor och paket. Sedan vidare till 4 härliga timmar kursavgörande matteprov. Det var så kul att jag nästan glömde bort att det var min födelsedag! Efter det iväg och träffa mormor. Vi gick på utställning av Downton Abbey's klänningar på Halwylska palatset, så vackert och gammalt allting! 
 
På lördagsmorgonen samlade jag ihop alla pennor, sudd och frukter jag ägde, tog med mig mamman och det sorgliga håliga pass till närmaste gymnasieskola och skrev högskoleprovet (efter godkännande av pass "ja, detta är Tove, ja jag är hennes mamma"). 8 timmar av total koncentration och tidspress tillsammans med 50000 andra i Sverige. 
 
Igår träffade jag Kris och sedan var det dags för Jossans halv-åtta-hos-mig-middag! Temat var mönster - klockrent - och sova-över-party. Imorse serverades det amerikanska pannkakor. När jag kom hem igen tittade jag i brevlådan. När jag såg att jag hade fått ett stort kuvert från Australia brast det och tårarna rann ner för mina kinder ner i min salivfrusna halsduk. Tack och lov skypade jag med Ella direkt efter. 
 
Nu är det höstlov och det kommer alldeles lägligt tycker jag. Förutom att plugga, göra äppelmos och bli våldgästad av släkten ska jag fixa allt med YFU och Chile. Nu har jag kommit ned från de vackra drömmolnen och för varje dag känns det mer realistiskt - och läskigt. Ska skriva ett host family letter och berätta vilken fantastisk person jag är så att någon väljer mig, fixa glada foton på mig själv, vänner och familj (så otroligt svårt), gå på tand- och läkarundersökningar, fylla i flera blanketter och kopiera betyg. 
 
NU LEVER JAG

Game Of Thrones

I lördags hade jag en födelsedagsmiddag i förväg med en massa härliga vänner. Lite presenter fick jag också. 3 olika sorters kakor och 3 sorters choklad. Herre. Gud. Ni lägger höga krav på mig hörrni. Sedan fick jag brittisk deckareserie och de två första Game of thronesböckerna!!!!! De har tillsammans drygt 1600 sidor och ser ut som tegelstenar och det är såå underbart! Jag märker att mitt liv håller på att krackelera; struntar om jag råkar komma försent några minuter till skolan för att jag sitter hemma på sängkanten och ska bara läsa klart sidan och de bästa stunderna på dagen är när jag åker tunnelbana/buss/tåg och jag äntligen stolt kan ta fram den massiva pocketen ur väskan och försvinna från världen i några minuter. Den 12-åriga boknörden har åverupplivats. 
 

Detta skulle ha blivit ett seriöst dagens outfit-inlägg.

Hej. Jag klädde mig coolt. Och när man väl har lyckats vistas man bara i skolan i 3 timmar. Vi kollade på film. Alltså var det ingen point för då hann ingen se hur cool jag var. 
 
Ni inser inte hur obekvämt det var att ta den här bilden. Ställa datorn på snedden, rikta lampan, böja på benen, sträcka sig efter pekplattan och ta kortet. 
 
Köpte en ny tråkig svart halsduk idag. Ungefär här slutar detta seriösa välkomponerade dagensoutfitinlägg. Skönt va!?!
 
 
 
 
Hade läderarmband. Dundercoolt.
 
 
Okejgodnatt.

17?

Hej!
 
 
Här sitter jag. Tro det eller ej, om 6 dagar är jag sjutton. 17, den onödiga åldern då man bara väntar på att bli 18; myndig och kunna gå på krogen och supa sig full. Fast för mig är sjutton aldeles tillräckligt, nästan för mycket, men vad kan man göra åt det? I några oroväckande dagar verkade det som om jag skulle bli ensam på min födelsedag. Pappa bokade en resa till Zanzibar utan att kolla om mamma kunde ha mig då jag fyller år, och det kunde hon inte, hon ska på fest! Lagom smidigt. Är det inte deppigt nog att göra mattenationellaprov i 4 timmar på sin födelsedag? Tack och lov kommer mormor och räddar mig. Vi ska väl gå på museums, titta in i gamla kyrkor och fika. Det låter helt underbart. Faktiskt. För en helt vanlig snart sjuttonårig tjej utan någon viss längtan till allt det där andra. 

Arkitekturen ovanför

Varje eviga dag färdas och går jag på Odengatans alltid så fyllda vägar och trottoarer. Och det gör också några 1000 till. På grund av den ack så trogna stressen är det svårt att stanna upp och titta sig omkring, att se något vackert bakom reklamskyltarna och 4:ans blåa metallkropp. Men igår när jag tvingades avbryta min powerwalk vid ett rödljus lyfte jag huvudet en aning och såg de vackra fasaderna och den missplacerade kyrkan mitt i korsningen Odengatan/Birger Jarlsgatan. 
 

Snurrar i håret, och flätor såklart

Igår upptäckte jag denna tjejs blogg och hon är ascool. I det pastellfärgade håret har hon snurror och jag testade att göra dom; utan hårspray och med för långt hår. 
 
 
Det blev ju lite småroligt :) Här har tjejen också fixat en video:
 
 
Och sen, hörrni, var inspirationen igång!!! Eyeliner skulle på, gärna för mycket. Och vips så hade jag börjat fläta och plötsligt hade jag lyckats med att göra en utbakad fläta på mig själv! Detta är stort gott folk. Det gäller att jag inte tänker, då går det bra. Vi tar några till mobilbilder:
 

En ovanlig onsdag

Idag hade jag studiedag. Inte mig emot att slippa 9 timmar i skolan. Så jag har vaknat 10, tagit en springtur och pluggat en hel del. Plötsligt var det klockan 4 och jag skulle hämta tjejerna från skola/dagis. På Heddas skola troddes både det ena och det andra om mig, tex. om jag var den där nya engelskaläraren eller om jag var mamma. Hedda och jag gick sedan och filosoferade om saker och ting och hämtade Siri. Sedan gick vi till lekplatsen (som man alltid brukar gå förbi och aldrig stanna vid) och jag klättrade med för tajta jeans och bjöd dem på 5 stycken Nonstop i den stora gungan. 
 
Siri räknar. (Nej, bilden är inte spegelvänd)
 
Nu har jag lagat köttbullar och potatismos och de har fått sitta i TVrummet och äta (världens bästa storasyster tillåter allt). Snart blir det dagens andra träningspass och bastu med pappa. 

HIPSTER

I helgen hade jag min halv åtta hos mig-middag. Temat var HIPSTER. Gud. vad. kul.
 
Okej. Dip dye, mittbena, mörka ögonbryn, glajjor, lagom skum tröja (mormors) med batik, tygpåse och gemörhängen som inte syns.
 
Och med denna stereotypiska pose visar jag min rumpa i überkorta jeansshorts med synliga fickor och hipsterskor (mammas gamla, riktigt sköna faktiskt!)
 
Oh, hipsters, vad skulle man annars underhålla sig med om inte med ert mode? 
 
Jag var inte ensam!
 
 
 
 
Och så två traditionsenliga gruppbilder!
 
Mamma och jag var ute i skogen tidigare den dagen och plockade massor av svamp så det fick bli kantarelltoast till förrätt. (Det luktar perfektion!)
 
Och så en soppa med lite av allting, och nybakat bröd. Efterrätten försvann innan jag hann fota den men det var cheesecake.
 
YOLO YOLO YOLO YOLO YOLO YOLO YOLO YOLO YOLO YOLO YOLO YOLO YOLO YOLO YOLO
 
Sedan bjöds det upp till dans till de ljuva tonerna av svårtolkad hipstermusik. Inget illa menat där dock, alla låtar fanns innan på min Spotifylista.
 
Vad är oddsen att alla tog med sig hipsterglasögon? Ganska stora. 

Universitetets tågstation

Universitetets vackra tågstation bredvid kolonilotterna, fångad mitt i höstens färger med min sketna mobilkamera.

Status

Okej, uppdatering. Detta händer just nu. 
 
Är mitt uppe i ett träningsschema över 6 veckor som är en skoluppgift, asbra tycker jag. Jag ska träna kondition och styrka i underkroppen och idag sprang jag 3,9 km vilket är riktigt mycket för mig! Imorgon har vi läxförhör på kemin och jag har klippt ut papperslappar med sammansatta joner och spelat memory med mig själv. Haha, som ett överpedagogiskt barn. Lagade mat. Såg på Ung & Bortskämd som är så otroligt kul!
 
På sången har jag bytt lärare och efter 7 år som alt har det tydligen visat sig att jag är sopran!! De som kan lägga stämmor brukar oftast hamna i altstämman... Annars har vi en finfin tradition på mentorstiden: några bakar och visar alla några bra låtar de gillar! Så vi sitter där i mörkret, mumsar på en kakbit och lyssnar alldeles tysta på spännande musik. Imorgon är det min tur och jag har valt Crave You och Seven Devils. O, jag ska göra högskoleprovet om några veckor (bara för skoj skull, kul att veta vart man ligger) så jag har övat på gamla prov. 
 
Mer var det inte med mig. Hare!

RSS 2.0