Wisconsin, USA 4

Nästa dag blev det båten igen. (Totalt fick jag vara med på båten 6 timmar när jag var där). Coilar lite tamp.
 
 
Någon som gör det rätt.
 
När båten var full och Kali behövde jobba tog hennes kompis Meluska hand om mig. Ha, vem kan ta Tove, nån som har tid? Iaf, vi åkte till Cave point med jättecoola klippor.
 
 
 
 
 
Sedan på väg hem började det spöregna och vi skrattade åt stackarna ute på båten. Hemma hämtade vi lite grejer som behövdes på utomhusbion på kvällen och sen åkte vi och köpte glass. Åka åka åka. 
Den här ladan ligger ute på en brygga och är helt nedklottrad med båtnamn som har varit i hamnen. Tror den hette The Anderson's barn.
 
 
 
 
Fina stockrosor, slängde iväg en tanke till mamma när jag såg dom. 
 
Sedan var det stressigt. Jag och Meluska skulle fixa gratis pizzor (Reilys mamma jobbade på restaurangen (allas någon jobbar överallt = gratis mat)) och sedan åka så fort som möjligt till Outdoor theatre för att kunna backa in pickupen i en bra spot.
DRIVE IN MOVIE!! Nu händer det!
 
 
Vi såg Batman och Dark shadows. 
När vi sedan åkte hem, sisådär klockan 2 på natten, hände det coolaste ever. Vi blev eskorterade hem i en polisbil. Cops-låten "Bad Boys" började genast spelas i mitt huvud. Såhär skrev jag till mamma på fb när hon försökt ringa otaliga gånger.
 
"Precis det jag sa i smset. Vi korde hem fran bio kl 2 pa natten och plotsligt funkade inte lysena pa bilen. En polisbil sag det och vi fick pulla over. De mekade lite men det funkade inte. Alltsa laste vi bilen och fick skjuts hem av polisbilen. Polisen var snall. Han kande Kalis pappa fran collage tror jag. Jag var jattefnittrig saklart. Nar vi kom fram till grandma dees hus erbjod kali polisen pizza men han ville inte ha. Kali hamtade bilen imorse. Det hande, och det var jattekul! Annu en erfarenhet att ha suttit bak i en polisbil! Du kan vara mer oroad over att dina plantor ska do eller nat. Nu ska jag ata macaroni and cheese. Ring inte, ingen signal."

Mitt lyckade skolfoto

I fredags var det skolfoto i skolan. Noggrann om min skönhet som jag är glömde jag tvätta håret kvällen innan, just kvällen innan skolfoto. Alla snygga kläder var såklart också hos pappa (skiljsmessobarn, let me hear ya). Men efter några kladdiga minuter till framför spegeln med mascarakoncentration och skallen full med torrschampo satte jag upp håret i en tofs och tog inte ur den förrän jag satt framför kameran. Efter tre snabba bilder var det över. 
 
Och det blev så lyckad för jag ser så snygg ut!
 


Tänker välja (man får välja!) den i mitten. Haha, ser ni bakgrunderna man kan välja? Mig photoshopad in i New York eller i en skidbacke, det vore nåt.
 
PS Uppdaterade just min ack så spännande profiltext. ------>

Wisconsin, USA 3


Ännu en dag på havet (sjön). 
 
 
Snackade med nåra killar från Chicago. Han närmast var extra intresserad av Sverige och jag gjorde mitt bästa (kallt - men inga isbjörnar, köttbullar, ja - många är blonda och blåögda). 
 
 
Kali, Peter the Boss och en gubbe som ville styra detta vackra fartyg in till hamn. 
 
 
Jag sitter och chillar.
 
Hamnen i Sister Bay. 
 
Den fullbokade solnedgångsturen tar sin början. 25 personer.
 
 
Kali och Reilly har tävling om vem som hissar snabbast.
 
I väntan på att Kalis arbetsdag skulle ta slut satte jag mig vid vattnet och läste, tog ett dopp i det blå och njöt av solnedgången.
 
 
 
Jag följde med stort intresse den asiatiska (ja, inte japanska. Tänk er om nån kallade oss norskar eller danskar. Eller hur.) familjen och pappans ack så stereotypiskt stora objektiv.
 
 
 
Nästa dag hände det mycket så den här dagen får ett eget inlägg.

Wisconsin, USA 2


Nästa morgon lagade vi pancakes med chocolate chips i. Absolut inte from scratch.
.
Det här är verandan, den minst varmaste platsen i huset. Nedanför ringlar en liten bäck och ibland ser man  pyttesmå humingbirds som står helt stilla i luften.
.
.
GrandmaDee som var så snäll och tog hand om mig hela tiden jag var där.
.
Den äldsta av de tre broarna som går över sundet i Sturgeon Bay.
.
Åt majskolvar.
.
Sedan kom Kris (någon som jag kunde prata svenska med!) och jag titta på när han och hans bror Kurt spelade softball.
.
.
Notera texten på tröjan. (Och, för all del, gubben där nere och vad killen gör med Kris huvud (?))
.
De enda tjejen som var med och spelade.
.
Kolt, Kris och jag spelade detta spel. Jag vann!
.
Och jag hittade ett kaleidoscope. Tänk att jag kunde fota genom det!
.
.
.
Vi åkte ner till hamnen en kväll.
.
.
.
Här är huset jag bodde i, jättefint med massa udda vinklar.
.
Det var en så vacker solnedgång så jag sprang ut till vattnet.
.
Ja men ni ser ju. Vet ni, här är det så långgrunt att när man går ner för stegen på bryggan når vattnet inte ens upp till knäna.
.
.
.
Detta är min nuvarande skrivbordsbakgrund = jag är riktigt nöjd med bilden.
.
.
Måste fixa så att bilderna blir större, det här funkar inte!

Ny Kategori: Resor utomlands

Eftersom jag är en sådan globletrotter har jag samlat alla min resor utomlands i kategorin.. "resor utomlands". Nu såg jag också att menyn försvann till botten men det löser sig säkert av sig själv.

Wisconsin, USA 1

Nu så.
.
Jag överlevde de 3 flygplanen till Green Bay, Wisconsin, där Kalis farmor Dianne (GrandmaDee) och brorsan Kolt hämtade mig mitt i natten som var varmare än sommarn i Sverige. Under bilturen pratade jag som en galning, någon slags hype innan jag förstod att jag var trött. Kom fram utan att ha sett hur USA faktiskt såg ut eftersom det var kolsvart. Jag vaknade i ett jättefint hus precis vid vattnet.  Kolt tog fram en gammal röd tandemcykel från 50 talet (dream come true) och bakom honom på en för låg sadel trampade jag runt på spruckna vägen mellan envåningshus, amerikanska flaggor och mail boxes.
.
Vi stannade till vid hamnen och spelade ett mycket snabbt schackspel (han äger, jag suger).
.
Här är Kolt! och cykeln. Notera de biffiga bilarna i bakgrunden. Om man inte har en pickup eller liknande är man ingen. Det var otroligt varmt, varmare än vad det bore vara där, 90-100 degrees, ca 35 celsius. Vi köpte glass och så fort vi kom ut rann den ner på våra händer! Men ack så gott mintchoklad är.
.
Detta är 3rd Avenue, huvud- (och nästan den enda)gatan i the small town.
.
.
På kvällen skjutsade DeeDee mig en timme norrut till turistorten Sister Bay (och när jag menar turister är det främst från Chicago eller andra delar av landet) där Kali bor större delen av tiden och jobbar på en segelbåt som kör korta dagsturer. Följande dag:
.
Första segelturen! Kuriosa: 60 feet (stor), set att vara byggt på 1800-talet men mycket nyare. Byggdes av en familj i ett garage som sedan seglade jorden runt med den (tänk att bo på en båt i 17 månader, så underbart). Kali jobbar som en gris, mycket mer än vad som är tillåtet. men hon tjänar pengar inför collage.
.
Jag var överlycklig för att gratis få följa med. Coila lite rep, sola och socialisera sig med amerikanare.
.
.
.
Kali och Reilly hissade de tunga seglen för hand. Ni skulle ha sett hennes biceps.
.
I ren sjörövar-anda hette dessa Dead Eyes.
.
Hon bodde i en övervåning på ett hus hennes boss Peter (som såklart har svenska ättlingar som alla andra här) med två av hennes kompisar. VILL OCKSÅ!
.
.
Kali! Jag hade glömt hur kort hon är.
.
.
Ja men ni ser ju. Men who cares, systrarna är återförenade!
.
Captain Andy och Crew reilly. De måste ha världens bästa jobb.
.
.
Kali och jag åkte till Fish Creek till Malibu Moo's Frozen Griddle och åt just det. Så, välj nåt snabbt från menyn då!
.
Allt liknade mest Italien tyckte jag. Inte trodde man att medelhavsklimat fanns i norra USA ellerhur?
.
Något av det bästa jag tyckte att göra var att åka bil genom den amerikanska landsbygden, alltid med rutorna nedvevade och sjunga med i alla hitlåtar på radion med hög volym.
.
.
Detta blev jag välkommen med när vi kom hem till Kalis pappa och hans familj. Root Beer, hamburger and chips.
.
Tja, detta får väl räcka för det här inlägget. Nästa kommer börja med pancakes.

Looper

Har fått ett sånt himla sug efter att skaffa en lopper. Kan inte riktigt beskriva vad den gör egentligen, men dessa bidrar till min inspiration.
.
Ed Sheeran - You need me, I don't need you
.
Walk of the Earth - Payphone (cover)
.
KT Tunstall - Black Horse an the Cherry Tree
.
Tänk hur många timmar jag skulle spendera på att bara leka runt och skapa ett helt storband helt ensam. Problemet är dock priset, såklart.

En korg och en bok

Mitt liv är inget att hurra för. Men vad gör det, just nu vill humöret vara med mig. Igår dag var deppigt. Jag såg mig runt i mitt rum och kom med insikten att inget av alla föremål jag hade var roliga. Det gick så långt att jag rensade min garderob (eller var det i lördags?). Kvällen var däremot kul. Innan den planerade utebion köpte jag, Alva och Ellen två pizzor och efter några glada sekunder kom ett skyfall så vi smet in i ett trapphus och åt våra pizzor där  samtidigt som vi artigt hejade på de förbipasserande boende. Sedan mötte vi Astrid och hennes kompis Hanna (som btw är det största LOTR-fanet) och vi slog oss ner bland rökade hipsters i Rålis för att kolla på den första Sagan om ringen. Sedan kom massa fler och alla såg någon annan man könde (vare sig man ville eller inte). Det bästa var att varje gång någon karaktär sa något bra hejade hela publiken och i slutet av filmen dånade hela Rålambshåvsparken av "YOU SHALL NOT PASS!!!!!" Jga tror det var tack vare oss som Sauron inte kom förbi.
.
Idag har min uppgift varit att samla vuxenpoäng. Gå upp tidigt för att gå till banken och fixa min lön från sommarjobbet (när var det nu igen? Några månader sen?). Sedan in till stan för att införskaffa en blå, mycket tjusig korg och en mapp för att faktiskt få det ordningssamt på mitt skrivbord. Sedan harva runt på Odengatan två dagar för tidigt för att dela ut CVn på diverse caféer (ja, jag är desperat efter jobb). När jag kom hem tog jag en joggingrunda som gick oväntat bra! (Tro det eller ej).
.
Nu kan ni äntligen stilla er nyfikenhet och få se en bild på min nya korg.
.
Och min relativt nya tankebok jag köpte i USA, när jag ändå är igång med detta perfekta blogghumör.
.
Varför fota med system när man har en sån finfin webcam.

Allt jag tänker på just nu

Heej.
.
Redigeringen av alla mina tusen bilder går väl sådär. Istället kan vi prata om något annat, vad tycks?
.
Just nu vet jag säkert minst 20 pers som fugit/flyger/ska fluga bort på utbytesår, och jag är såå avundsjuk!! Men lugn bara lugn, för om ett år är det min tuur! Eller, a. Har inte blivit antagen riktigt än (pfh, detalj), men har varit på intervju och sånt på YFU (Youth for Understanding). Vart ska jag åka? Inte till USA som alla andra svennar, det är ett som är säkert.
.
.
.
.
.
Ni gissade rätt! Chile! Så långt bort som det bara går, spansktalande (jag kan inte spanska) coh så kan man komma i öknen, bergen, städer, Påsköarna, eller i Patagonien.
.
Jag vet att jag är överdrivet tidig med all det här. Man brukar ju ansöka typ höst/vinter, men kunde inte låta blii! Och det här inlägget är så onödigt, alla jag har pratat med vet redan, ha.

Ebbas Sandhamn

Någonstans bland sommarlovets lyckliga dimmor tog jag, Ella och Li färgan över till Sandhamn för att hälsa på Ebba! Det var en sån där dag då allt är vackert och glatt.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(Är så glad för alla bilder på mig, haha. De brukar vara något få eftersom jag trivs så väldigt bra bakom kameran.)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Några veckor senare

Ja...
.
Vi kan väl titta på denna då så länge. Har lite grejer att göra sörru.
.

RSS 2.0