Ute på Utö

.
(Ebbas)
.
.
.
.
.
.
.
.
(Ellas)
.

(Ellas)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(Ellas)
.
.
.
(Ebbas)
.
.
(Ellas)
.

(Ellas)
.

(Ebbas)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(Ebbas)
.
.
.
.
.
(Ebbas)
.

(Ebbas)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(Ebbas)
.

(Ellas)
.
.
.
De dagarna var helt underbara. Jag har så bra vänner. Just dessa bilder är inte redigerade och det är jag stolt över. Min kunskap om hur kameran fungerar och hur man ska tänka för att få den bild man vill ha har ökat otroligt mycket sedan jag började fota. En önskning har jag just nu är ett kamerahus som man kan filma med. Det ska jag ha.

Somrat till

Sitter här mitt i natten igen. Det är då min inspiration kommer. Så att jag får orken att äntligen ändra min bloggdesign. Nu är den ljus, somrig och enkel. Jag är nöjd, säkert ni också. Fotot i headern togs när jag åke baklänges på en cykelkärra på Utö och skrattade och fnissade som jag brukar när jag är somrig i kroppen.
.
Ni får kankse se några till bilder därifrån, kanske.

Moonrise Kingdom

Klockan är onsdag men jag måste få visa vilken film jag såg idag med Ellen och Ella. Moonrise Kingdom. Jag vill också vara 12 på 60-talet och rymma med en liten scout på en ö i Rhode Island. Fotografiet och musiken av Benjamin Britten var fantastiskt.
.

Sommarjobbar

Hej!
.
Sommarlovet är igång! Det rivstartade med tre dagar på Utö med stövelklamp i högt kräs, kissa i skogen, iskallt bad sent på kvällen, kortspel och musik (vi nördar kan inte rå för det), macka efter macka tills de fyra limporna och alla tusen pålägg var slut, milslånga promenader för att handla mat och och några tåg-buss-båt-cykelfärder.
.
Annars är jag inne på dag nummer 3 som kökspiga på ett äldreboende. Det är faktiskt riktigt kul och inte alls stressigt som jag trodde. Vispa lite nyponsoppa här, skala några potatisar där.
.
Nu måste jag iväg, hejdå!

Bort med skolan, in med friheten

Igår var det min tur att sluta ettan i gymnasiet. Tänk, jag har klarat en tredjedel av gymnasiet rätt så oskadd, ja, till och med ganska lycklig. Det här sommarlovet kommer bli det första som jag kommer sakna min klass, på riktigt. Fastän jag skriver om detta just nu har jag inte riktigt förstått det, som om jag hittar på lite grann.
.
Samtidigt förstår jag inte, vill inte förstå, att Ella och jag inte kommer titta trött på varandra på tunnelbanan till skolan, inte gå hem till henne och äta mackor på tisdagarna, inte prata om allt allt allt som händer, inte tvinga iväg varann till friskis och inte ens ses under ett år, kanske två. För hon ska till Australien och leva ett helt annat liv.
.
Men ta det lugnt Tove, Ella reser inte iväg än, ett helt sommarlov ligger framför.
.
.
Och imorgon ska vi tillbaka till hennes Utö med massa andra kompisar!!

LONDON, third day

Den tredje, och för mig, sista dagen började med frukost i Londons Soho.
.
Det var ett hipstercafé med svarta väggar och bartentern i tajta jeans skulle tydligen bli min framtida man, haha.
.
Jag åt jättegoda beagles med cream cheese och sylt. Sedan drack jag en latte och vi alla fick milkshakes i stora metallglas.
.
(Jossans)
.
(Jossans)
.

Ellen var fin i fläta. (Ellens)
.

Sedan tackade vi och gick ut i ett regnigt Soho. Äntligen fick jag använda mitt rosa paraply! (Jossans)
.

(Jossans)
.

Hejhejheej! (Jossans)
.
Vi traskade vidare över Picadilly Circus och över Regent street, för vi skulle till...
Abercrombie & Fitch! Astrid var redan en i the crew med sin hoddie.
.
.
Och det var allt jag fotade innan de sa till mig att ta ner kameran.
.
Affären är gömd i detta fina palats.
.
När vi gick ut tog vi foto med den barbröstade modellen och efteråt var vi alldeles fnittriga. Astrid blev till och med alldeles knäsvag, men det kan man förstå.
.
Ellerhur, ellerHUR! Men det bästa är att jag ser jäkligt snygg ut, även om jag står brevid honom!
.
Vi gick ner till turisternas torg, Trafalgar Square och skulle såklart upp och klättra. (Jossnas)
.
Notera hur samspelta jag och lillkillen är. (Jossans)
.
Turister vid lejonen. Ungefär precis nu börjar det regna (som sig bör) så vi traskade tillbaka till Soho för vi skulle käka på Ellen's Niall's Nando's!
.
(Jossans)
.
Det var jättegott!
.
Och vi var jätteglada! (Okej, alla bilder neråt är Jossans)
.
Efter lunchen ville Astrid och jag äta glass. Jag tog mango och yogurt!
.
Vi gick förbi en fin karamellaffär.
.
Vårt sista mål för dagen var Primark!! Herregud, det var något av den värsta shoppingupplevelsen jag har varit med om. Som Astrid sa, även de mest erfarna shopparna skulle bryta ihop där inne. Men billigt är det så visst bar man med sig ett par saker. Efter var all min energi slut så vi åkte hem till hotellet så att jag kunde packa inför min hemfärd. :(
.
Här ser ni den sista bilden på mig i London. De andra vinkade av mig vid Queensway och sedan var jag lämnad för att klara mig själv hem till Sverige. Efter några panikattacker på vägen till flygplatsen (som egentligen var helt onödiga) och några timmar uppe hos fullmånen var jag åter i min mors famn.
.
Och det var mina tre dagar i London med mina allra bästa vänner. Om jag inte skulle gjort dessa blogginlägg skulle jag ha glömt att jag faktiskt har varit där, för det gick så fort och nu känns det mer som en dröm.
.
Nästa år blir det Paris!!!!!!!!!

Underbart


Studentflak

Igår var galet. Efter någon timme i skolan sket jag i det sista och åkte till Astrids brorsas student. Efter att ha stått i någon timme under paraplytak och sett ca 500 studenter sringa ut var det dags att kuta ut i skogen och hämta den gömda ölen, på med regnponchon och i med öronpropparna, för vi skulle åka flak! Herregud, under en timme blev vi konstant nedsprutade med öl (jag var blöt på absolut alla ställen på kroppen), stod och hoppade till musiken och frös så att det krampade i fingrarna. Men samtidigt var det så himla kul! Efter kom Astrids pappa och hämtade oss, vi fick duscha av oss öllukten, klädde oss fina och åt buffé och firade Richard med släkten.
.
Idag följde jag med pappa ut till Saltsjöbaden och meckade med segelbåten. Det är om möjligt ännu sämre väder än igår, men att knyta knopar och lufta skrov i spöregn och kuling tycker jag är ganska kul.
.
Men nu här hemma är all energi helt slut. Attans, jag som ha klart den sista uppsatsen för terminen, ekonomi -.- , imorgon.
.
Ha det bra!

RSS 2.0