Dagen innan Ungdomsvasan

Hej!
Nu är jag uppe i Falun och kolhydratladdar inför loppet imorron, himla roligt att man får äta hur mycket man vill innan! Oj vad jag är pirrig. I starten kommer jag stå i klassen 15-16år tjejer men jag känner på mig att alla bara kommer rusa iväg och jag kör med de yngre, haha. Fast huvudsaken är ju att man ska ha kul och komma i mål, yes! Eller...?
Idag har jag pratat franska med mormor, stickat och spelat piano, toppenkul. Ey, usch vad jag är spänd inför imorron... Och jag är lite osäker om man skulle ha hämtat nummerlappen idag, fast det kan vi ju inte för det är uppe i Mora... Hoppas det funkar i alla fall. Och tänk om det är skitväder och alla bara åker ifrån mig...
Nä, det kommer gå bra!!! Om det går skit är det bara att tänka "lite till, snart framme vid blåbärssoppan... kom igen, för blåbärssoppans skull..."

Stjärnor

* Man vet att man spelar och sjunger bra när ens pianolärare bara sitter tyst en lång stund och inte har något att säga. Du är så bra Ewa. Tack så mycket för att du är min pianolärare.

* På mornarna är bussen alltid full med gymnasiefolk och alltid är det nån som trycker på stoppknappen innan hållplatsen, fast jag har aldrig varit med om att någon inte går av vid gymnasiet. Som om de är rädda att bussen inte kommer stanna.

* Igår såg jag och mamma ett program om en norrman som var ute på fjället i ett helt år ensam med bara sin hund och sov under bar himmel varje natt. Å vad jag också skulle vilja göra det.

* Jag längtar till fredag då jag ska få träffa Ella. Och ge henne sin vita burk som hon gav mig chokladbollar i för några månader sen.

* Vår hemkunskapslärare är himla bra. När vi skulle skriva en motivering på ca 2 timmar fick vi dricka te och blev bjudna nybakade havreflan och chokladmuffins. Och jag som trodde skolan var tråkig.

* En liten dröm jag har är att köpa en Mulberry Alexa. Men herrejösses vad dyrt. Men drömma kan man alltid.

* Nu måste jag fastslå mitt gymnasieval. Nu nu nu bums.

* Jag är så nyfiken på hur mitt liv kommer se ut om ett halvår. Och frammåt.

Kisar mot horisonten.

Okej, nu har jag varit lite tyst ett tag. Bäst att skriva något.

Men vad ska jag skriva, när jag inte har något att berätta? Tja, idag åkte jag och pappa skidor i finfina spår. Pappa hade en jättegullig röd mössa med en minitofs på och jag körde skiten ur honom! (kan vi väl säga). Den här helgen har jag faktiskt varit väldigt nyttig, inte så mycket sötsaker. Det får jag tacka min lathet för, det är ju så jobbigt att gå upp till köket.

Just nu är väl livet inte så jätteroligt men jag har mycket kul som ligger framför mig. Några stora guldkorn är Ungdomsvasan nästa helg (!!) och PARIS om 17 dagar!! Och så sportlov såklart.

Men herregud, jag kan verkligen inte fatta att jag ska åka til Paris!! Jag blir mer nervös för varje dag som går! Och att bo ensam med en fransk klottrarkille inte långt från Triumfbågen i 6 dar! Jag kommer vara ett proffs på franska när jag kommer hem...




Snurrigt

Denna februaridag skev jag ett historiaprov och gick tillsammans med tjejerna från min klass till undomsmotagningen. Där fick vi ta några kondomer som vi noga valde ut, som godis ungefär, haha. =)
Sedan wailade jag loss på sången och gick hem när världen fortfarande var ljus.

Väl hemma somnade jag innan middan för andra gången i rad, inget bra tecken. Sen har jag suttit och skrattat ihjäl mig åt "Sveriges värsta bilförare". Det är så himla roligt!!!! Nu sitter jag och pluggar franska och käkar... Un verre de yahourt et céréales avec un peu sucre et cannelle.

Men dagen är inte slut, messieurs-dames! Nu blir det dursen!

Ingenting att säga

inte just nu i alla fall. Ska se om jag kan hitta någon rolig bild så att det blir lite roligt.


Jag som kontorssnubbe med ölmage. I skolan ska vi hålla på om andra världskriget så mustachen passar ju bra, Hitler liksom.

Svaren på frågorna

Varför började du blogga? Astrid hade skaffat en blogg och då måste man ju härmas så då ville jag också ha en!

Vad var ditt favorit gosedjur när du var liten? Oj, jag hade (har) många. Men favoriten är nog min gula smutsiga kanin Lin. Den fick jag när jag var några dagar gammal och då var Lin större än jag. Hon heter Lin för jag kunde inte säga kanin. =) På dagis klippte jag ett hål i hennes hals och då kunde man borra in fingret i huvudet och känna på glasögat bakifrån. =)

Hur kommer det sig att du blev så intresserad av musik? Jag föddes med det kan man säga, hade liksom inget val. När jag var liten lyssnade min mamma och pappa på jazz och rock högt i lägenheten. Jag har nog alltid gillat att sjunga. Först spelade jag cello några år, sen piano och sång och nu bara rullar det på med gitarr osv.

 

Din topp 5 låtlista! Ey usch vad svårt. Jag kan väl länka till min Spotifylista, men den är några meter lång så...hehe.

http://open.spotify.com/user/tovehallin/playlist/6OdOHulPAExze1cUsffAiX

Vilket är ditt favorit tv-program? Hmm, Antikrundan, Kalla Fakta och Hem till gården.

Haha, nä. Top Model, Desperate Housewives och... inte vet jag.

Vilken mat ogillar du mest? (du får inte ta något av de du är allergisk mot, det är fusk!) Haha okej. Fiskpinnar, kaviar... hm... nej men vi säger så här. Jag går just nu på SeeFoodDiet. Det jag ser äter jag.

Vilken är din favoritblomma? Rosor är väl romatiska och sådär, blåklockor är också fina.

Vad är ditt favoritplagg? Just nu, mina nya hängselbyxor, mina Levi´s jeans, min blåa topp med volanger, min amerikanska mössa och mina morgonrockar.

Skulle du helst vilja bli uppäten levande eller friterad? Asså om man friteras skulle jag ha något skyddande lager på mig, typ panering, för då jag kan överleva kanske. Fast att nästan dö i ett snabbmatskök är ju hemskt tragiskt, att bli uppäten av en krokodil är ju lite coolare liksom.

Gitarr eller piano? ;) Det varierar, men just nu piano. Det är nog mitt huvudinstrument.

Astrid eller Astrid? :D (haha) Astrid såklart!

Chuck eller Desperate Housewives? För tillfället Chuck. Är nog lite galen i honom och serien.

 

hur går du helst klädd till skolan? :) I något nytt och snyggt.

Favoritfilm?:) ..er. Avatar, Amelie från Montmartre, Sherlock Holmes, Alla Harry Potter, Stolthet och fördom.

Favoritlåt? Eller iaf vilket slags musik gillar du bäst? :) Musiksmaken är nog allt utom hårdrock och dansband. Lite närmare på vad jag gillar: Alicia Keys, Coldplay, Veronica Maggio, Eva Cassidy, Salem al Fakir, K'NAAN, Mando Diao, One Republic, The Kooks, Håkan Hellstöm, och massa andra fina. Akustiskt musik är finast.

Hur är din drömkille?? :) Tja, jag har inte träffat honom än, men han får gärna vara snäll, snygg, komisk, seriös och kan litas på. Och gilla mig förstås. Å, musiksnubbe gärna.

Vart vill du bo i framtiden? Som bas i världen, Sverige såklart. Sen vill jag bo lite här och där.

vem är voldemort? Herregud! Har du inte sett Harry Potter!!!! Voldemort är ju min största förebild!!! Min största dröm är att försöka peta i hans näsa... <3<3<3<3

har du haft löss? Asså det är ingen som vet... Jag tror jag hade det för några månader sen men jag kanske bara va paranoid.

har du haft mjäll? Tja, jag tror jag har det just nu. Men lugna ner er, jag överlever.

har du haft pesten? Klart jag har haft pesten!! Vem har inte?? Du vet, när smittade råttor men stora varbölder springer runt på gatorna är det ju svårt att inte bli smittad själv liksom.

vem tycker du är snyggast i din klass? Kille och tjej! Tjej: Jag såklart! Klassrummet lyses upp när jag går in med min gloria. Kille: José!! [schhhhoosééé] ååå....

Tulpaner eller rosor? Rosor.

Sommar eller vinter? Sommar.

Systemkamera eller mobil? Ojdå. Systemkamera med inbyggd mobil.

Dator eller tv? Får nog säga dator.

gillar du våfflor? Ja! Ös på bara!

beskriv dig själv med 7 ord! Hm... musikalisk, ambisiös, snäll, lat, matglad, komisk, döläcker.

vilket är ditt bästa minne med mig ? hihihi med bästa menar jag konstigaste.. och bästa.. fast alla våra minnen ärju konstiga typ Jadu Lovisa. Det måste nog vara när vi på nyårsafton åkte snowracer klockan 2 på natten och du fega ur hela tiden, haha.

EXAKT vad gör du just nuuuu ? vill veta allt! *stalker* Jag lyssnar på Johnossi, har på mig skidkläder, svarar på de här frågorna, börjar bli lite hungrig, tänker på den jobbiga veckan som kommer, pillar på mina långa naglar, rapar lite, sjunger med lite snyggt sådär.

om du var tvungen att välja.. åka skidor på bajs eller sova i en toalett ? Oj, båda alternativen är ju såå frästande! Vad ska jag välja?? Får jag göra båda??? Men jag väljer åka skidor på bajs. Lite hundskit dör väl ingen av.

 

 


Charlie St. Cloud

Igårkväll såg jag filmen Charlie St. Cloud. Å vad bra den var. Den var så fin och sorglig. Och Zac Efron... herregud.

http://www.youtube.com/watch?v=MzgOvvMi8Lg


Jag kan inte ladda upp från youtube så ni får länken istället om ni vill titta på trailern.




Daydream

Nu när vi har skaffat Linas matkasse står jag mest hela tiden i köket och lagar mat, lyssnar på Venyl (Senil) 107.1 och kungar lite coolt med höfterna. Sen joinar mamma och gör sina knäppa med legendariska rörelser.

Tänkte lägga upp låten daydream men Youtube vill tydligen inte det. Aja, sök den. The lovely spoons eller nåt. =)

SNOWDAYYY!!!!!

YEEEEEYYY!

Det är snöstorm och bussarna går inte så Kali och jag ska stanna hemma från skolan idag!! Vilken lycka!!! Vi ska titta på film och kanske åka pulka. Oj, hur ska jag komma till frisören?? Och till José?



Typ såhär ser det ut utomhus just nu. Typ.

FRÅGESTUND

Oj vilken händelserik dag!

Först var det nationella prov i drykt två timmar med massa gott att äta. Jag skrev en novell om mitt ljus i mörkret, alltså musiken. Hoppas på att den blev bra!

Sen var det gospelkör för fulla muggar! Oj vad roligt det var, herregud vad det låter mycket när ca 100 pers tar i som sjutton sammtidigt.


Jag hade slagit vad med mig själv att om jag nån gång skulle få 100 besökare på bloggen (vilket jag aldrig trodde att jag skulle få) så skulle jag ha en frågestund. Tack vare Febbs fick jag nu över 100 besökare så nu kommer vadet tillbaka och biter mig i baken!

Så here we go! Jag skulle vilja att varenda en som läser min blogg ställer en liten fråga, det behöver inte vara något stort, vad som helst!!! På så sett kan jag också veta ungefär vilka som läser min blogg. När det skramlar lagom mycket av frågor i mitt kommentarfält svarar jag på dom i ett inlägg, ja jag tror ni vet hur sånt går till.

Hej hopp!

Lite tankar denna kalla onsdag

~ Jag som går i 9:an gör nu nationella proven nu under våren. Precis som alla tusen, hundratusen kanske, 9:or i hela Sverige. Tänk att när man sitter där i klassrummet och skriver och tänker gör de det också.

~Idag pratade jag med en liten tant. Hon var så avundsjuk på min röda jacka, den var så fin tycke hon. Hon sa att tänk vad du lyser upp bland alla tråkiga svarta jackor, visst är det roligt att glädja andra. Men sen kom min buss och jag behövde springa men den körde ifrån.

Havsvolanger




H&M 99:-

Min favorittopp för tillfället. Å så fin den är. Och lite av mina Levi's Curve ID som är så snygga.

Ma crib @ ma papa

*cool röst* Yes, ni hörde rätt. Let me show y'all ma crib, ma room, were aaall the magic happens!


På en liten del av mitt skrivbord står min Daisyparfym och dess fina ask, ett glas från Lagerhaus med pennor i, en blå glassvan som jag fick när jag hade blåst en glaskula på ett glaseri (vad heter det nu igen?), ett dortljus som jag fick av Ella som luktar jättestarkt när man öppnar det, ett minne av den mintchoklad jag en gång åt upp (mer om min chokladasksamling sen), ett kopparfat som pappa gjort i slöjden när han var liten med mynt i, en blommig ask från Urban Outfitters med lite onödiga saker i (den är prickig på insidan!), en liten bit av mitt Simsspel och den lilla ängeln sitter på en presentpapperrulle som bara ligger där.


Över allt detta och under hyllan har jag tejpat upp lite fina grejer. Ett papper som var runt en tvål som jag fick av Astrid, ett vykort från Ellen från Marocko och en av mina och Astrids små lappar vi har skickat i klassrummen.


Här är min lilla chokladasksamling. På hyllan finns också en slags termometer som är väldigt fin att titta på, en pappersbåt jag har gjort med mina syskon, en av de två medaljerna jag fått av dansen (märkestagning, inget speciellt), en liten björn jag köpte i Riksgrändsen och två lådor med lite mer onödiga saker.


Här är min finfina fotovägg som jag kan stå och titta på i evighter. Alla foton är inte uppsatta, jag sätter upp dom då och då. Låt mig också presentera min älg Olof. Trogen följeslagare i hela mitt liv. Min hämliga pojkvän är också uppkallad efter honom, tjenare Olof (han sitter här brevid och käkar godis förstår ni).


close up


Plan 2 på mitt fullproppade nattduksbord. En fin tavla Shannon har gjort till mig där det står massa fina saker, massa böcker och smyckespåsar, en fin ljuslykta med älgar på som jag fått av Amelia, min svarta hemliga tankebok med tankar i, mitt Thomas-Saboarmband, mina skåpnycklar med fin spets runtom, lite tofsar och hårspännen och min mobil. På undre planet har jag bla hudkräm, en fototipsbok och massa dammiga papper. Ännu längre ner ligger mina raggsockor på min mysiga röda matta som låg i vardagsrummet i gamla lägenheten inne i stan.


Ett fint... lok? Aja, med denna lilla farkost har jag lekt mycket när jag var liten. Oj vad många barnminnen jag får när jag kolla på det...


Och sist men inte minst, mitt smyckesställ. Det finns såklart en liten historia bakom varje smycke, men dom orkar jag inte berätta. Fina är dom iaf, smyckena alltså. Berättelserna också ioförsig.

Aja, tänk så många minnen man har i sitt rum. Och tänk på mig då, som har två rum? Haha. 


The way we get by

Hej Tisdag!

Idag hade jag mitt livs första Nationella prov, i svenska. Om jag ska vara ärlig var jag nervös på bussen. Men det gick faktiskt bra, tror jag. På hemkunskapen lagade Astrid och jag mat ihop och vår lärare Karim stod och skrek/frågade/hjälpte/skällde på oss hela tiden, det var som Hells kitchen!

Nu ska jag plugga och sticka och spela piano tror jag, allstå det jag alltid brukar göra. Senare idag kommer ett smaskigt inlägg, vänta till kl 7. =)

Cu!

JAG BLEV VECKANS BLOGG HOS FEBBS!

SSSSkkkkkiiieeeetTtt!!!!!!! Tack tack tack!!!

Välkommen välkommen får jag väl säga! Gissa hur många unika besökare jag har nu.... 100!!!

Nu framöver ska jag försöka gör många roliga inlägg, nu när kameran är tillbaka och så.

Ha det bra!

Got Nuffin'

Hej Lördag!

Inget stan för mig idag, men imorron ska Ellen och jag åka in. =)

Annars har jag nördat Chuck och lyssnat på bra musik. Lite bicepscurls och brocoliätande har jag också gjort. Ikväll ska jag titta på Melodifestivaen, bara för att man måste. Tråkigt nog har jag inget plugg för jag glömde böckerna i skolan, smart där Tove, nu kommer du ha jättemycket plugg nästa vecka!

Och sorry boys, jag är upptagen for the moment.


T-shirts



Några av H&Ms T-shirtar. Lite najsiga sådär. Någon som vill förlja med in till stan imorron med mig?


Revolt

Den här veckan har varit så himla skön. Tre (ioförsig jobbiga) skoldagar sen idrottsdag och nu kompledigt. Nice. Jag försöker intala mig själv att det är lördag idag så att jag blir extra glad när jag inser att jag får uppleva en till lördag imorron. =)

Just nu läser jag sista delen i triologin Hungerspelen. Den heter Revolt och är så otroligt bra, just som de två tidigare böckerna. Jag vill också visa upp det coola bokmärket jag gjorde i slöjden i... 6an kanske det var?




Konstig idrottsdag

Idag har det varit idrottsdag!! Sovmorgon först och sen en halkig promenad till en sjö. Där grillade vi korvmed de andra och och hade kul. Sen gick gänget ( - Jossan för man vet var hon är på en idrottsdag) hem till mig och drack choklad och spelade Tecknet. Jastrid och jag var grymma!!!

Sen var det på med skidkläderna och tog bussen till en idrottsplats. Eftersom jag var den enda eleven (whaat?) åkte jag skidor på en stor fotbollsplan med min bildlärare Niklas, haha. Han spöa skiten ur mig!! Efter 10 bakhala varv skjutsade han hem mig, jättesnällt ju!

Det var nog den mest konstiga idrottsdag jag har varit med om, men kul var den. =)

Längtan mot ljusare tider

Nu har jag fått reda på att min kamera är färdiglagad!! Jag hoppas på att hämta den i helgen. Då ska det fotas!

Medans vi väntar kan jag visa lite gamla bilder jag fotat. Typ sommarbilder tror jag att alla behöver just nu.

 

 
















sommrarna 09 &10


När ingen ser och hör...

Idag har jag suttit på den gnarrande pianostolen i flera timmar. När ingen är hemma, det är då det gäller. Jag har spelat och sjungit allt från Jag vet vilken dy hon varit i, Superwoman, Keep on walking till Hit the road Jack, Fever, och månskenssonaten. Att spela gitarr och sjunga Hit the road och Fever mixat är så grymt kul. Ibladn blir jag förvånad vad min röst egentligen kan göra. Och jag kunde spela första delen av Månskenssonaten och blunda samtidigt! Just nu sitter jag och nynnar på den... vilket konstigt barn är jag egentligen som nynnar på klassiska pianostycken?






RSS 2.0