Detaljmotiv

Igår stack jag hem till mamma ett slag och då passade jag på att öva med mitt svåra objektiv där man måste fokusera själv. Men det är värt mödan för resultatet blir så himla fint.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Cykeltur

I fredags hade Ella och jag bestämt oss för att cykla till skolan! Det är rätt så långt in till stan och vanligtvis åker vi tunnelbana men vi ville ändå testa det. Alltihop plus några förvirrade omvägar i Bergshamra tog 40 minuter! När vi kom till skolan var vi alldeles svettiga och alla tyckte vi var galna, haha. På hemvägen köpte vi med oss mat och satte oss i Hagaparken och hade picknick. Lite såhär var det.
.
.
.
.
.
I cykelbutiken på hörnet precis vid vår skola hade jag köpt en cykelhjälm. Butiksägaren var jättekul.
.
Jahopp, då är det väl att cykla som gäller framöver!

Fin morgon

God morgon världen.
.
Vaknade upp tämligen glad idag. Gick upp och gjorde två avokadomackor med stor omsorg. Tänk att jag glömde ta en bild på detta perfekta hälosomatbloggmoment! Avokadomackor liksom. Marie trodde jag hade börjat på GI-diet. Sen satt jag där nöjd och åt min perfekta frukost och läste tidningen. I vanlig ordning gjorde jag min lördagslatte och gick ut på den soliga altanen och lät mina bleka håriga ben komma fram under morgonrocken och få sina första solstrålar för året. Efter en stund fick det vara nog och jag kröp ner till min källare igen.
.
Bild från förra våren

LONDON om hur snart som helst!

Nästa helg åker jag, Astrid, Jossan och Ellen till LONDON!!! Vi har planerat det hur länge som helst. Redan i november hade vi bokat flyg och hotell, för att få det så billigt som möjligt. Eftersom jag är tragisk och arbetslös har jag inte köpt några kläder sedan december, okej bara ett undantag. Men fattar ni?? Idag gick jag och växlade några pengalappar och sitter nu och tittar på mina fina pund.
.
Tidigt tidigt  på lördagsmorgonen åker vi med luftmaskinen till England och spenderar sedan varje liten sekund och pund så bra vi kan på de få dagarna vi är där. Speciellt jag, jag åker hem en dag tidigare än de andra för att inte missa ett fysikprov, men jag lyckas ändå (skrattar av lycka) missa franskanationella.
.
Det vi ska göra är att shoppa. Såklart. Tänkte skaffa mitt framtida klädliv under denna resa. Det blir shoppingcenter, oxford-gator och marknader. Annars hade vi tänk äta, så mycket och ofta vi kan. Borden är redan bokade och vi ska bära runt på chokadkakor så att allas humör är på topp!
.
Och så ska jag fota. Åh vad jag ska fota. Jag kommer vara tvungen att springa ifatt mina vänner efter att ha fastnat framför ett hus eller en blomma.
.
Vi kommer ha så kul, har längtat ihäl mig! Vi fyra tjejer alldeles ensamma i London, bara leva livet.

Alpluft |||

Andra dagen blev Sofia lite sjuk så Ulla och jag fortsatte ensamma.
.
.
Åt otroligt god canneloni nitt i backen som några gummor hade lagat. Lagom till påsk kallade vi dom häxorna i Alanga.
.
.
.
Så här fint ser det ut i dalen.
.
.
När vi tog bussen blev det alldeles fel men vi fick se alla små bergsbyar och busschauffören pratade med pasagerarna hela tiden.
.
På kvällen åt vi fondue.
.
Mamma och Ulla.
.
Och jag och Sofia.
.
Det sista kommer snart!

ASTRID

Inlägget tillägnat dig.
.
För nu (eller nu och nu) är du 17! Och du slipper inte mig!
Sätt på lite vacker tårariögonen-musik så går vi tillbaka i tiden ett slag.
.
Jag har tyvärr inte de äldsta bilderna på oss på denna dator men från 2009 får duga.
.
.
.
.
.
Grattis.

Som en fredag kan vara

Hej!
Idag har varit en rolig dag. Det gäller att ta vara på sånna.
.
Dagen började med att Ella och jag hade så kul på tunnelbanan (att åka tunnelbana med Ella är det bästa man kan göra på morgonen) så att vi åkte för långt och besökte Stadion. När vi väl var på rätt väg till skolan mötte vi upp med Melker (vår dagliga busspolare) och det regnade och blåste så mycket så vi trodde vi skulle ramla. Väl framme i biologirummet hände vi upp våra trasiga paraplyer över diskhoarna som var som ämnade för just det.
.
.
I några timmar eller så lyssnade vi på polluted waters och deforestation. Just nu är det några elever från Tanzania som besöker vår skola och de höll en liten presentation. Men jag måste säga att det absolut bästa på hela dagen var när en man på sin balkong på huset mittemot klassrumfönstrena städade sin balkong - naken. Helt naken. Ha, vem fan står ute naken när det snöar ute och man bor precis bredvid en skola??!?! Satan vad kul det var! Tills han tog på sig kalsongerna och gick in igen. (Jag har tyvärr ingen bild på det...) Men jag försökte fota trädet som under de tre-och-en½ timmarna hade börjat slå ut sina rosa blommor.
.
.
Röda-märken-från-knappar-gubbe.
.
Efter denna fashinerande lektion satt hela vår klass och åt lunch i lässalen utan luft eftersom det var rusningstid i matsalen. Det var mycket trångt. Håltimmen utnyttjade vi väl med en totalt kaosartad repning av en låt.
.
Hur har finanskrisen påverkat dig? (Utklipp som sitter på musikdörren)

Sedan ännu en frustrerande mattelektion när läraren inte fattar vad en försöker fråga/säga tills hela klassen försöker förklara vad den menar. Så otroligt underhållande. Fysik på det (lika frustrerande för det går så jäkla snabbt).
.
Sedan kallade plikten, upp i leriga backen för att hämta både lillasyster och lillebror. Mycket intressanta diskusioner om tex varför jag går i skolan i stan och hemma åt vi rostade rostisar och skummad mjölk. Siri ska på tjejmiddag (hon är 5 år) och jag hjälpte henne med den stora uppgiften att välja kläder - rosa för hela slanten.
.
Oj, nu är det bara iväg till Jossan som gäller för vi ska planera det sista till Londonresan!!!!! IIIIIIIHIHIHII!!!!!!!!!

Ergonomifilm

Till idrotten skulle man göra en film om sina ergonomifaror i vardagen. Ella och jag tog detta på sörsta möjliga allvar.
.
.

Alpluft ||

Framme på lägenhetshotellet, som var alldeles tomt, tog vi en stärkande drink.
.
Utsikten.
.
Detta maffiga ser man när man vaknar, så att man inte glömmer var man är.
.
När man tar äggliften är det som att komma upp till himlen.
.
Ulla, jag och Sofia i våra uniformer.
.
Mamma åkte upp med liften och satte sig bland italienare och engelsmän.
.
Den varma chokladen var heelt underbar! Den var liksom tjock och krämig och så massa grädde på!
.
.
Ullas och mina nya egna skidor som är så otroligt bra!
.
Resten av skidåkningen kommer i nästa.

Tagga fredakväll.

Mamma och jag tittar på tv.
.
.
.

Alpluft |

Att berätta och visa allt i ett inlägg blir för mycket. Jag delar upp det i några istället.
.
Vi (här framöver jag, mamma, Ulla och Sofia = Familjen Collin) mellanlandade i Munchen och därifrån fick vi flyga ett litet propellerplan! Hur coolt är inte det!?!???!
.
När vi gick av det nedför trappan i Turin vinkade vi fint till alla andra presidenter nere på marken och gick förbi honnörvisande soldater. I regnet, ensamma. Men i alla fall.
.
Handikappade mamma efter failat offpistäventyr i franska alperna ett tag sen. Men hon skulle tydligen ändå till alperna och ränna igen. Ha, hur ironiskt är det inte att hon sliter av alla olika band i knät när hon är expertknäläkare?
.
Alltid så glada Sofia. Mindre än ett dygn innan resan var hon i Italien och de få timmarna hon var hemma i Sverige festade hon. Jamenvisst.
.
Väl framme åt vi pizza i taxin och susade genom ett vårgrönt norra italien upp mot bergen.
.
Out of the blue (green?) kom bergen tillslut.
.
Bland byarna rann små vattenfall med smält snö.
.
Efter några svängar var vi plötsligt uppe på bergsväggarna och tittade ner istället för uppåt.
.
.
Äntligen skymtade vi snön bakom molnen.
Hur det såg ut när vi kom fram får ni se om en liten stund.

Champoluc

Jag tar påsklov en dag tidigare och drar ner till Alperna, närmare bestämt till skidmeckat Champoluc i Italien, med Mamma, Ulla och Sofia! Så nu när svenskahjälteuppsatsen är klar och utvecklingssamtalet över ska jag packa ner mina nya alldeles egna skidor och njuta i några dagar.
.
.
Hörs ej på ett tag.

RSS 2.0