Effektiv valborg

Denna lördagsförmiddag har jag varit himla duktigt. Det är helt galet vad jag har gjort nyttiga och bra saker. Jag vaknade av morgonsolen och spring i taket/köksgolvet, förvånansvärt glad och pigg. Snabbt på med springkläder och håret i tofs innan jag ändrar mig. Ut i våren och springer längre än vad jag planerade och blev stolt som en tupp. Sen hade jag vägarna förbi så jag sprang hem till mamma och väckte henne, överglad och jobbig tack vare endorfinerna. Jag hjälpte henne att "ta tag i hennes liv" och vi skrev en lista på alla jobbiga gjrejer hon skulle göra. Sen blev jag hungrig så jag gick hem till pappa och åt frukost. Sen har jag, hör och häpna, plockat undan på mitt rum, dammsugit och dammtorkat.

Nu hoppas jag min energi håller kvar sig i mig så att jag kan plugga. Ikväll ska jag över till Tjossan och ha knytkalas och fira Valborg.

Veronica Maggios nya platta äger. Men det är ju no surprice liksom.


Vårigare

Nej men titta! Ny header! Äntligen, den gamla satt där uppe i mer än ett halvår. Nu blir det lite ljusare och gladare när man klickar sig in här. =) Hoppas ni tycker om den.

Då var det klippt!

Just det! Jag har ju glömt bort att visa er hur klippningen blev! Det var ju flera dagar sedan.


Innan. Jodå, rätt så fint. Men såå mycket hår!! Så tungt, låångt och jobbigt. Slitet dessutom.


EFTER! Åh jag känner mig som en ny människa! Så vacker jag är! Den här klippningen har förändrat mitt liv, jag känner mig så mycket självsäkrare! Nu ska jag gå ut i världen och rädda den!


Eller inte. Men det går snabbare att borsta det. Ha






Körsbärsblom


Efter skolan åkte jag, Astrid, Ellen och Jossan in till stan till Kungsträdgården för att titta på körsbärsträden som hade slagit ut i blom.


Jag och Ellen köpte glass. "En strut med... melon och jordgubb, tack." Jag tycker synd om Astrid och Jossan som inte får äta glass.


Tänk att min lilla mobil kan fota det här. Vad duktig den är. <3




Ett sånt här tak skulle jag vilja bo under.

Och så lite bilder som Astrid tagit.

Idag när kören sjöng vårvisor på skolgården med solen lysande i ögonen bytte Ella och jag vänstersko. Så himla jätteroligt tycker jag. Det är ju nästan som att byta ringar! Den gula är Ellas, den rosa min och de beiga Astrids som hon köpte i The Big Apple.







Sen cyklade Astrid och jag hem till mig och pluggade fysik. Oj vad bra det gick, ha,  vad bra då!


Plus de fleurs et choses de printemps















Je doit parle francias beaucoup parce que je ferai un test orale national. Et parce que Théophile viendra bientôt, bien sûr. =)

Coucou


Drömklänningar till vårbal

Nu är det cirkus en månad kvar till vårbalen för oss nior.Nu gäller det att hitta en fin klänning man kan snurra runt i och känna sig fin. Jag håller på att titta runt på Asos och oj vad mycket fint jag har hittat. Några smakprov på blommiga fladdrande tyger...






Åå, den här är min blå favorit.

Men de kostar alldeles för mycket för en liten flicka som jag och just nu är de på andra sidan jorden.

 


Filmer i överflöd

I fjällstugan såg vi på film, hela tiden. Hör och häpna, fler än 11 filmer rullade under veckan!!!! Tänkte berätta vilka bla vi såg. =)

 


Rosa Pantern


Chocolat, å den var min favorit.


Nemo


Iron Man 2


Västernfilmer


Toy Story 3


Upp, okej den var också min favorit.


Yes Man


Helan & Halvan

Tja, det var de jag kom på för stunden, några tips sådär!


Coming home

Nu är det sommar!!!!!!!!

Jag har suttit... 9 timmar i bilen från fjällen. Nu är jag äntligen hemma. Under vägen blev björkarna grönare och grönare, det var som att åka i tidsmaskin. När vi kom hem hade "påskharen" varit här, Kris hade gömt 91 små minichokladägg i hela huset och jag, mamma och Kali tävlade om vem som kunde hitta mest. Vem vann? JAG såklart!Nu sitter jag här i hängselbrallor och ståhatt, som en riktigt sommarbonde och Kris grillar på altanen.

I Grövelsjön var det så mysigt det kan bli, såklart. Fast det var läskigt lite snö där uppe, tragiskt lite. Vi fick åka långt in i Norge för att komma åt den. Men varmt har det varit! Ibland åkte vi i bara top. Jag kommer visa massa fina bilder.

Men imorgon är det skola och fullt upp som vanligt. Och jag ska klippa mig imorron! 15 cm ska kapas bort. Minst.

Nu ska jag packa upp! Ciao!

Grvlsjn

Åå, mamma väckte mig idag och sa att hon skulle bara scones och sen sjöng vi lite för Kris och drack smoothie. Sen kom Ella på cykeln och hon fick också äta frukost med oss. Efter det satte vi oss vid pianot och började bygga upp vår låt som vi ska framföra på talangjakten i skolan. Det kommer verkligen bli så bra! Vackert, framför allt...

Efter några timmar musik ville vi gå ut. Så vi tog med oss scones och saft och jag snörade på mig mina heels och pianoterna kom på. Jag kan inte förstå att jag klarade av att gå ända bort till sjön och tillbaka, satan vad jobbigt det är! Vi satte oss på bryggan och pratade i vårsolen.

Snart hoppas jag att mamma och jag ska packa klart och åka iväg!


Hometown Glory

Igår firade vi Astridarnas födelsedagar. Hur ironiskt är det inte att de är grannar, heter likadant, är bästa kompisar och fyller år jättenära? Tja, hur löjligt det än är hade vi det himla kul igårkväll. Jag cyklade dit iklädd finväst och fick ögonfransarna målade av värdinnan själv. Sen lagade och åt vi mat, öppnade presenter och dansade runt i våra skyhöga klackar. Kunde inte haft det bättre.
Foton kommer nog inom rätt så snart framtid.

Så länge delar jag med mig av Hometwon Glory med Adele, för både låten och Adele är så himla bra.
Tänk. Om, bara om, jag någon gång blev sångerska vill jag också sitta på ett hustak under hängande lampor med en pianist bredvid mig. Och du Astrid, varsågod med bokeh.

Imorgon kommer Ella förbi tidigt på morgonkvisten för vi ska öva inför talangjakten! Sen där det av mot Falun som blir ett mellanstopp vidare upp till Grövelsjön!

Spring då!


Hallonsaft

Hallå!

Idag har det varit kul. Alla medlemar i vårt lilla gäng var äntligen i skolan och jag sjöng solo på kören. Fast det var mer nervöst att göra muntliga svenskanationella, men det gick ju ändå bra, en 9 kan man inte lipa över! Sen gjorde jag också två prov/läxförhör som alla andra sköt upp, check check säger jag bara!

Ikväll har jag faktiskt inga läxor, kan man tänka sig! De stunderna solen är ute idag har jag fotat vårblommor, ja, för det är bara vår en gång om året. Men på just vår tomt fanns bara några få små blommisar så det var inte så mycket att välja mellan.
Sen har jag också börjat med ett fotoprojekt! Å, du, det låter spännande och proffisionellt! Haha, men ta det lugnt, det är nämligen att fota mina coola strumpor! Fast eftersom alla sockar är utspridda i diverse hus och tvättkorgar kan det ta ett tag.

Fast den största anledningen för att jag är glad idag är nog för att jag har köpt ett par bananstrumpor! Hur fräsigt är inte det? Men dom får ni se sen, i mitt projekt.

 

Tuddles!

 





 




Hallonsaft


*OVE



Snälla Gud säg att det står ett T under hans arm.

Vi älskar det





weheartit

Yes, back on track!

Yes I am! Igår och i söndags var jag nere i en så kallad vårdeprision som mamma tror. Att allt är så ljust och fint ute och så blir man lesden för att det inte är så ljust inuti en. Vilken fin och sorlig sjukdom.

Men nu när den jobbiga tisdagen är över är jag glad igen. Vi får väl tacka endorfinerna lite för det, att springa 2000 m i en gympasal och bli läskigt röd är ganska skönt att få gjort tycker jag. Franskaprovet gick galant och det lilla uppträdandet i centrumet var trevlans med en liten publik av pensionärer, barn och några kompisar.

När Kali kom hem berättade hon att hon och hennes kompisar hade varit och ätit GRATIS Ben & Jerry's glass för att det var Free Cone Day! Attans att man missade det!


B&J's hemsida är himla gullig.

Nu ska jag uppdatera mig på Astrids Tumblr!
Simma lugnt!

Jävla skola

Aa, så är det. Igår mådde jag okej men nu ser jag hur jävla förjävlig den här veckan kommer bli. Jag räknade på fingrarna hur många läxor jag har tills fredagen och jag kom upp till 10 fingrar. Det är sjukt.

Vietnamkriget - ikväll
Engelska om Fukushima - imorron
Konditionstest - tisdag
Hemkunskapsfrågor - tisdag
Engelska nationella - onsdag
Spanskaläxförhör - torsdag
Bilduppgift med frågor - fredag
Svenska litteraturprov - fredag
Teknikuppsats - fredag
Jävla lägenhetsengelskaskit - vet inte, men är några veckor försenad
FRANSKA VERBPROV! (tack Astrid)

Så, inte hinner man glädjas åt sol och krokusar utanför fönstret, nehej.









Så hur ironiskt är det då inte att jag tar mig tiden att skrolla några sidor på weheartit bara för att visa bilder på plugg?

FF

Igår var det föräldrafritt hemma hos mig! Ja, för mamma var på kryssning så det var bara jag, Kali och Kris hemma. Och ja, Kris är så barnslig så han räknas inte som vuxen. Han hade iaf köpt hem massa våffelsmet så vi hade värsta våffelmiddan, herregud vad vi käkade! Våfflor med bär, våfflor med smör och marple sirup, våfflor med sylt och grädde... Så efter det fick Kali en sockerchock och sprang runt och fnittrade, ungefär så som jag brukar göra. Så Kris kastade ut henne genom dörren och sen gick vi alla till min gamla skola och spelade fotboll! Ååå och sen kom barnminnena forsande över mig och jag sprang runt och visade alla lekar jag och mina kompisar lekte. Sen gick vi trötta hem när det började mörkna. Sent mitt i natten satt jag och tittade på kinesisk ninjafilm och klippte tånaglarna.

Idag kom mamma hem och väckte mig. Det är så mysigt att hon är hemma. Jag håller fortfarande på att skriva om Vietnamkriget, det går så trögt!

Tja, det var väl det.
Hejdå!

Galna mig i Paris

Idag fick vi gå hem innan lunch från skolan, hurra! Satt några timmar med Vietnamkriget, tog en paus och lärde mig "Hometown Glory" och "Made for you" på piano. Sen gick jag och hämtade lillebrorsan och pratade om coola dataspel och annat häftigt. Sen har jag lagat mat med pappa och dragit undan händerna på småglinen från maten, tänk att de fortfarande äter pasta med tomatsås med händerna, haha.

Tja, i brist på annat att säga lägger jag upp några tokiga bilder på mig från Paris (Åååå Pariiiis...) som Jossan tagit.

 


Piloter och tänder på. Redo för dagen.


Wannabe bröllopsfotografen numéro uno.


Okej, jag var frusen och hungrig.


Nyshoppat på Pimkie! Okej, jag kan förstå alla som påpekar mina (mitt) ögongryn. Jag rycker för tusan upp det på varenda bild som Jossan tagit.


Två veckor kvar

Tjahopp

Vad ska jag säga för kul nu då? Kan inte komma på något. Inga nyfotade bilder, inget spännande som har hänt. Fast det är ganska okej. Jag har suttit och läst om Vietnamkriget i flera timmar och blir bara mer och mer förvirrad. Inte konstigt att jag inte har skrivit många rader. Kanske jag skulle ha börjat med arbetet lite tidigare, som Ewa rekommenderade. Typiskt.

Ååååå vad jag längtar till påsklovet. Det blir klassikern, en hel vecka uppe mysiga fjällstugan med min gosiga släkt som går ut på vackra fjällturer... Det är guld värt för mig.

Sound of silence

Hej måndagssol.

Idag har jag klarat av ett historaprov och ett fysikprov, båda gick ganska bra. Sen har jag också skrattat åt konstiga saker med Astrid, spelat piano och sjungit med en soulig röst som min pianolärare tycker och lagat mat med Kali. Vi har bestämt att vi ska plugga i en timme och mötas i köket prick kl halv 10 för glassätning. Och så sitter jag här och bloggar! PPpppPPPpPpPPpp Bad aaass

Och venyl är självklart på radoin. Apropå venyl, på vårkonserten kommer jag och en kille sjunga Fame, det kommer bli grrrrymt! Vi repade förra veckan och fixade rätt tornart osv.

Nej, det här går inte för sig. Nu tar jag en tripp till Vietnam.

Adele - Right as rain


Underbart. Önskar jag också kunde sjunga så. Går på repeat.

Söndag igen

Jahopp, då var det söndag igen. Plugga, jogga, duscha, slöa. Precis som alla andra söndagar. Tänk, de ser verkligen precis likadana ut varje vecka.

Igår var jag barnvakt. De åt pasta med köttfärssås och tittade på "bläckhjärta". Sen när alla tre somnat i en stor dubbelsäng hade jag två timmar för mig själv. Jag drack två koppar skärgårdste och läste Jane Eyre. Sen mitt i natten kom föräldrarna hem och jag tog taxin hem några sedlar rikare. Å det är verkligen bra att vara barnvakt.


weheartit


Inte roligt längre

Plötsligt vill jag inte vara glad längre. Tråkig och trög dag. Inget roligt att se fram emot. Jag måste skriva en 4 sidor lång uppstats om Vietnamkriget, plugga franskaverb och öva inför fysikprov. Inget roligt kommer att hända i helgen och jag har som vanligt massa grejer som jag inte vill göra. Visst, det finns saker kan skulle kunna göra som är kul, men då får jag bara skuldkänslor för de saker jag borde göra istället.

Men jag håller ut i väntan på bättre tider.

Hemmagjord kamerapryl

På spexfotot i skolan skulle temat först vara "Beachen 11" men sen var det tydligen nån som misstyckte så det ändrades till "Nationaliteter". I alla fall. Jag hade tänkt stå och sola mig och bli alldeses för röd, ungefär som pingvinerna i Madagaskar, med reflexskärmar. Så jag fixade ihop en med flingpaket och folie. Men sen sumpades idéen och jag visste inte vad jag skulle göra av den. Men sen slog det mig, nu har jag ju fått en gratis reflexskärm! Tänk vad smidigt det är när man ska fota porträtt!

Så jag testade lite idag.


Utan (skuggor under hakan och i ansiktet lite här och var)


Med (himlans mycket ljusare överallt helt enkelt)


Det otroliga mästerverket.

Tack för mig!


Nu kan jag dö lycklig.

Människor. Kamrater.

Jag har nu denna 1 april blivit med 15 cm klackskor. Amen.



 






Ja, det är nödvändigt att ha 5 foton på ett par skor.

AAAAAAAAA!!!!!! Å vad jag har längtat efter dom! Gått in i varenda H&Mbutik jag har sett och letat, men icke. Och så nu har dom kommit hem till mig... Tack Ellen som följde med min in till stan. Skorna har 3 cm platå och 12 cm klack. Herregud jag kommer inte kunna gå i dom utan vricka fötterna varannat steg. Men om man ska vara fin får man lida pin. Nu ska jag gå och träna i källarkorridoren.

 

PS. Titta vilket fint golv jag har i mitt badrum. Marockanskt mönster och jag inte har fel. Om det skulle vara så att jag köper fler skor vet jag var jag ska fota dom. 


RSS 2.0