Inredning

Man tager vad man haver. Hos pappa är det snygg inrett. 
 

Vad jag har haft för mig

Men hallå!
 
Detta var en kul helg! Fredagen tillbringades ensam (mamma var ute och dansade på diskotek) med en film. Midnight In Paris. Vilken överraskning, den var ju jättebra!
  
 
Vidare till nästa dag. Upp tidigt och bort till Lidingö med kollektivtrafik (tåg, tunnelbana, ersättningsbuss, tunnelbana, buss) för bilbatteriet är dött. Där åkte vi längdskridskor på en sjö. Med oss var en kille från Costa Rica från mammas jobb och det var så kul att prata med honom! Vi försökte prata spanska men tack och lov kunde han engelska. Sedan åt vi brunch på en herrgård. Till middag lagade jag en, enligt Linas matkasse, tuff måltid men det blev skiitstressigt för jag skulle in till stan och se Beasts Of The Southern Wild.
  
 
En helt otroligt underbar film. Jag vill också leva i ett skjul och filosofera om sköra livsnät. Får vara med på listan över favoriter.
 
Söndagen bestod nog mest av att åka kollektivtrafik (eller hela mitt liv består av det). Jag skulle nämligen till Sundin (Mikaela heter hon också) som hade födelsedagsfika! Hon bor ute i Upplands Väsby, behöver jag säga mer? Men det var supermysigt, med pajer och ostar och tårtor och massa kompisar från klassen. 
 
Ikväll vill pappa dra med mig på CORE. Att vilja är en sak, lyckas en annan. 

This is fucking awesome

Genialt intro. Genial text och video.

Go Pro Trumbone

 
 
Duet Deluxe.
 
Jag dör.

Mitt vackra genetiska arv

Hemma hos mamma hittade jag ett fotoalbum från då hon var liten, fyllt med startvita bilder som man vet är speciella eftersom man troligen fotade mycket sällan och då det hände något betydelsefullt. Jag tänkte visa er några, de flesta på mormor och morfar när de var unga. Och vackra var de. 
 
Åh min vackra underbara mormor.

Mobilarkitektur

Utsikt från 3:2an i skolan. Jag tycker om att gå i skolan i ett lägenhetshus. När jag kommer tillbaka från Chile kommer jag gå i den vackra byggnaden på andra sidan gatan, fantastiskt va. 
 
Slottet mina pianokonserter är i. Känns lite lyxigt att sitta vid en vacker flygel omringad av stora tavlor med adelspersoner.
 
Kyrkan vid Kungsträdgården då Astrid och jag var kulturtanter i Stockholm.
 
Snöfall över balkonger och innergård. Vinterns distraktion var att titta på alla snöskottare i neonvästar på taket mittemot. Och jag tänkte, om allt går snett, ska jag bli taksnöskottare när jag blir stor.
 
En helg var vi i Uppsala hos Ulla och Sofia. Uppsala är otroligt vackert. Jag stannade över Fyrisån medans Mamma och Sofia gick vidare. Jag blev ledsen och sprang efter dem och sa med gråt i halsen "jag trodde vi var kompisar". Men fina bilder blev det iallafall.
 
 
Höghusen vid Sergles torg igårkväll. Skulle passa perfekt för mystiska meddelanden skrivna i fönsterljus.

Gott undt blandat

Jag kollade precis igenom min mobil och hittade massa bortglömda fotografier som jag tagit under hösten/vintern. Många av dem var av byggnader så de får ett eget inlägg sedan.
 
Första gången jag träffade mina barnvaktsbarn. Vi promenerade och plockade kastanjer.
 
Det var en fin höst förra året.
 
Mycket uttråkad på en mattelektion.
 
Vårt vackra fruktfat. Mamma fick nån skum impuls och köpte småpumpor och granatäpple, eller jag menar, det gör vi hela tiden. Mandarinerna fick vi av en familj som har ett hus på Mallorca. 
 
Morfar och hans och mormors julrim från mig. Ni kan väl gissa vad de fick?
 
En frukost då jag tillochmed tände ljus. Jag gillar vår tekanna- och kopp-i-ett. Man kan sätta ihop dem. 
 
Annars är det sista dagen av projektveckorna, vi ska ha vår presentation. Fast innan tyckte vi det passade med en sovmorgon till halv 1. Om några dagar återgår jag till läxhelvetet. Igårkväll gjorde pappa och jag en kul sak. Vi åkte ut klockan 9 och åkte längdskidor med pannlampa!
 
Hejdå.
 
 

Fjällfotografering 5

 
(Varför måste bilderna bli brusiga när jag lägger upp dem på bloggen?) Aja, det var sista bunten. 

Fjällfotografering 4


Fjällfotografering 3


Huvudbyte

Såhär in i mitten av januari tyckte jag det passade med ett headerbyte. En somrig landsväg går ju inte för sig! Vad tycks? Jag tycker bra jag. 

Fjällfotografering 2


Fjällfotografering 1

Det är så härligt när man känner där satt den. Och känna att man blir nöjd och utvecklas. Det gjorde jag, om bara så smått, detta nyår. När jag redigerar fotona efteråt mixtrar jag med färger och olika redigeringar jag inte testat förrut, vidgar vyerna. Samtidigt blir jag lika trött när bilderna är brusiga eller oskarpa eller för mörka. Jag skulle ju gjort så där istället! Men trots alla misstag är jag nöjd över att jag alltid fotar mannuellt, oavsett situation. Visst, fotona blir inte perfekta men de är helt skapta av mig. 
 

Studio

Något som ger mig otroligt mycket inspiration är att se artister sitta i studios och skapa musik. Det är ett drömscenario jag har. Att ha duktiga musiker runt sig, idéer som flödar, tappa bort sig, mixa, finjustera, ta om och höra sig själv som tillslut blir en del av färdig producerad musik. 
  
  
  

Filmmaraton Deluxe

Här kommer de filmer vi såg i fjällen. Känns bra att tanka huvudet fullt med nya filmer, så att man säga "ah den ja" så fort någon nämner en film. Okej, Bamse var väl till för nostalgin. 
 

Nyårsmiddagen uppe i stugan

Förra veckan var jag uppe i Grövelsjön med hela släkten. Jag skulle gärna vilja säga att vi åkte skidor hela dagarna och gick på äventyrliga fjällsvandringar bland renar och raviner - som vi brukar göra - men vi satt mest antingen i bastun, runt matbordet eller i sofforna framför tvn. Jag måste lista alla filmer vi såg. Fast ute var vi, sisådär mellan 11 och 3, då solen gick ner. 
 
Okej, fram till saken. Förväntningarna på denna nyårsmiddag, Nobelfestens broder, var skyhöga. Vi hade delat upp oss i matlag och jag och moster Brita stod för huvudrätten. Efter många exellark och powerpoints hade vi beslutat oss och efter 3 timmar i köket var det äntligen dags. 
 
Johanna och mamma gör förrätten. Vi stod med ryggarna vända mot varandra och fick inte tjuvkika. Fast visst luktade det lime i hela köket.
 
Min lagkamrat.
 
Hälfen av efterrättsgruppen tar igen sig en stund. 
 
Jag smakar av redningen till rödvinssåsen. Pappa måste vara stolt.
 
Menyn.
 
De skötte sig utmärkt. Ungefär här var man mätt, vilket ioförsig inte betydde nåt.
 
Vår dukning, och lite serpentiner. 
 
 
 
Huvudrätten (alla tog flera gånger, gud så gott. Varför gör man inte renfilé med rödvinssås hela tiden?) och efterrätten. 
 
Sedan gick vi ut och skjöt iväg några raketer.
 
Inte de bästa bilderna, det medger jag. Har aldrig fotat fyrverkerier förut, och mamma stod ivägen. 
 
Nu har skolan börjat. Vi har 2 projektveckor där vi gör ett grupparbete om 1800-talslitteratur. Och några tusen andra saker också, känns det som. 
 
Ha det bra!

RSS 2.0