Los glaciares de la Patagonia 2

Vi vaknade av irriterande glad musik och en hurtig röst som sa åt oss att stiga upp, först på spanska, sedan på engelska. Första morgonen var det ganska kul, den sista not so much any more. 
 
Damer och herrar, amigas y amigos. Vi närmar oss resans första glaciär. 
 
Ganska så jävla mäktigt. Och vädret skiftade mellan allt möjligt under denna halvtimme som ni ser.
 
Gruppbilder och piscosourdrickande i llamamössa.
 
Tamy är Tamy och klädde av sig. Alltså jag avgudar hennes spontanitet.
 
När hon tagit sina foton och ville ha sina kläder tillbaka fick hon lida ett tag till. Mehehehehe
 
Dominospel i bar Zeus och pinsam översättning.
 
På eftermiddagen blev vi nedstoppade i mindre båtar för att få nudda vår första glaciär!
 
Och så vidare. God. Jag tror man inte riktigt vet hur man ska bete sig i närheten av så stor och kraftig natur. Så vi alla sänkte vårt IQ och fotade varandra i neonorangea flytvästar som lyste som små prickar mot den oändliga isen.
 
Sedan hände det bästa någonsin. Från andra sidan viken hördes ett dundrande brak från glaciären och ett stort isblock bröt sig loss i slow motion och störtade ner i vattnet, som på naturtvprogram om klimatkrisen på Sydpolen, och världens svallvåg byggdes långsamt upp och kom emot oss. Efter några sekunders oooohh och desperata kameraklick från den IQ-befriade människan började vi springa och halka upp till högre klippor bort från vattnet. Efter ett tag började det slurpa vid vattenbrynet och så var vågorna framme. Fett. Och detta hände två gånger. 
 
När the fun var over återvände vi tillbaka till båten. Bildernas upplösning här på bloggen suger, annars kunde ni ha sett människorna på klippan där borta och förstå hur stor glaciären var.
 
Resten av dagen tror jag... äh jag har glömt bort ordningen på dagarna. Men nu stoppar vi här så kommer fortsättningen senare. 

Kommentarer
Postat av: karin

Vad häftigt. Jag tycker ditt signum nu för tiden är en bild på dej i halv eller hel storm med en färgglad mössa, den galma råsaröda skidjackan ibland matchad av en stor orange flytväst,, de gamla kängorna och i bakgrunden antingen vindpinad stäpp eller en herrans massa is.

2013-11-11 @ 12:17:03
Postat av: Astrid

Ser så himla häftigt ut!!

2013-11-11 @ 15:37:34

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Skriv här

Trackback
RSS 2.0