Paris - Swedish Style

Åååå! jag har glömt att visa Jossans film om Paris som hon har klippt ihop! Det är alltså klipp från massa tokiga grejer vi tjejer gjorde, oj så kul vi hade. Och dumma youtubelänk som inte fungerar.....

DA LÄNK!!! http://www.youtube.com/watch?v=S2N5OwNNJmw Klicka klicka för guds skull!!! och det bästa är i slutet!!

Musikbabbel

Yo Peeers.

Lite musik dårå. En liten applåd för The Kooks som har knipit förstaplatsen för bästa bänd för tillfället. Tick of time, One last time och Down to the market är 3 himla bra. Konstigt nog kan jag inte få htmlkoden från youtube, men Spotifya.

Sen gillar jag Pack up med Eliza Doolittle, den blir man alltid glad av.

 

Igår satt jag hela eftermiddagen och lärde mig introt till OutKasts Roses på piano. Det är ett gyrmt intro, svårt också. Låten lyssnade pappa mycket på när jag var liten, så jag har alltid gillat den. Ha, en kul grej är att när man lyssnar på den på Spotify har de tagit bort att fula ord, och det är en hel del.

Tja... idag har jag varit lite sjuk. Hoppas det inte blir värre, för imorron ska vi ha spexfoto, jag ska köra på cowboy, eller cowgirl kanske. Syns!


Antagningsprov

Förlåt för dålig uppdatering. Mamma var i Åre i helgen och roade sig och hade med sig datorn. Jahapp liksom.

Iaf. I helgen har jag varit på Tom Tits, legat i en stor hög tillsammans med mina vänner under Earth Hour, och gjort tråkiga saker, som att jogga och raka benen. Då vet ni. Men över till nåt annat!

Idag gjorde jag mitt antagningsprov för en Natur-musiklinje! Herregud vad nervös jag var. Eller det kanske jag inte var. Men allt var så konstigt. Iaf, först var det en intervju, sen sjöng jag "keep on walking" och kompade på piano. Min andra sång var en mix av "hit the road Jack" och "Fever" och kompade lite på gitarr. Men då vågade jag inte titta upp från gitarren så sen fick jag sjunga om den och titta på en jurrymedlem medans en annan kompade på piano. Sen var det lite sång och rytmhärmningar och de såg om jag kunde lägga svåra ackord på piano. Och hörni, jag grejade allt jäkligt bra. =)

Sen har jag förbrukat några timmar i TVsoffan och snart är det pianolektion. "Superwoman" here I come.

Sista dagen av fransk sol


På förmiddan var vi med på några lektioner, sådär lagom kul. Sen på lunchrasten gick vi och köpte varma gudomliga mackor och satte oss i "rökar-parken". Å... det var så skönt. Varm sol, joggare och skratt.

 




Oscar lekte försäljare och försökte sälja sin hanvätna pizza. "two euros, sexy lady" Astrid tyckte det var himlans kul.


Rosa blommor på träd, gröna lyktstolpar, träbänkar... och joggare.


Tamali chillar i solen.

Sen kindpussade, kramade vi och sa hejdå till våra fransoser med sorg i hjärtat över att lämna Paris.


På flygplatsen kändes det som om vi satt i ett jätteväxthus. Varmt som sjutton så vi satt och viftade med tidningar i ansiktena, som de tvättäkta turister vi är.


Sen blev Erika trött, la sig på heltäckningsmattan och... vi andra var uttråkade så...

Au revoir


Montmartre

Först måste jag säga, Ååå vad jag blir glad av alla kommentarer. Tänk vilka fina vänner jag har. De gör mig så glad, kommentarerna alltså, haha.

Nu, lite mer Paris!


Efter Eiffeltornet och lite shopping på Rue de Rivoli bar det av till Montmartre, min favoritdel av Paris. Där fick allihopa crêpes. Jag tog en sucre et citron.


Det heliga hjärtat uppe på kullen. Den blir bara vitare och vitare för varje år som går.


Här är en GRYM kille som gjorde massa omöjliga konster med en fotboll. Checka in absen.......


Herre Jesus.


Ett hörn av måleritorget. Där kunde jag ha stått flera timmar och titta på konstnärerna och deras tavlor.

 


Sen tog vi tuben till skolan och satt och väntade på våra fransoser på deras skolgård, som små snälla barn som väntar på sina föräldrar.

Godnatt!


All over town

Hej på er!

Onsdagskväll och 3 prov senare. Överlever fortfarande. Igår var jag barnvakt till tre fina barn som säger så smarta saker. Jag lagade pannkakor och soppa åt dom och så låg jag brevid lillkillen när han skulle sova, men han somnade aldrig.

Idag har jag lagat mat med pappa och badat mina små ungar. Pappa var så stolt över mina 36/40 poäng på teknikprovet, jag med.

Nu de här dagarna har jag joggat och tränat så att min kropp inte klarar av mera. Jag har träningsvärk i låren, magen, armarna och axlarna. Ojojoj.

När jag har pluggat lite till ska jag redigera klart Parisbilderna. Då ska ni få se några till.

Lite trött är jag nog också.





 

puss


Le jour de Eiffel


På vägen till Paris kännetecken gick vi förbi massa fina blommor. Som fotonörd hade jag plikten att fota dom. Vad några snören gör där vet jag inte, men det är bara gulligt.


Yes. Ni har sett det förut. Ni vet vad det är.




Från mellanvåningen såg vi bron där Inception spelades in! Oh my god oh my god oh my GOD!






Bild Jossan

Sara, Astrid och jag utmanade ödet.

 

Sen åkte vi båttur på Seine, shoppade lite till och åkte till Montmartre. Men mer om det senare. För nu är jag så trött.


Dimanche

På söndagen åkte vi upp ett gäng till 56e våningen i skyskrapan Montparnasse! Oj vilken utsikt!


 

Innan det fick vi shoppa lite också medans Théophile och de andra satt på nåt fik. På kvällen gick vi på bio och såg "Unknown". Att vara skittrött och åka tunnelbana kl 12 på natten en söndagnatt var dock inte så kul.


Le troisième jour


På lördagen gick en stor bunt fransoser och svennar till THE Champs Élysées. Fint väder var det.


Astrid utanför älskade H&M! Vi tjejer gick in dit och efter en evighet och lite till kom vi ut glada som aldrig förr till fransmännen som suttit och väntat i solen på en mur.


Min fångst. Å vad jag var glad.


Sen köpte vi mCDonalds-take-away och satte oss i en park på en gräsmatta (!!!) i en stor ring. Det var såå mysigt, tills en vakt kom och sa att man inte fick sitta på gräset. Vadå? Det är ju det det är till för?


En del av svenskarna.


Tja... Så här underhåller vi oss svenskar när vi har tråkigt. Vänder alla kläder på mig, skrattar och tar foton. vilka kompisar asså.


Okejdå. Det var väl lite kul, för jag fnittrade ungefär hela tiden där under allt hår. =) Notera hur fötterna är vända.

Sen gick vi runt jättemycket till. På kvällen var vi hemma ett gäng hos en fransos och hade... typ kul. Men det är en annan historia.


Ellen, Jossan, Astrid, Matilda, Sara.

Tja!

Tick of time

Jag håller på att göra några inlägg om Paris med bilder och så som jag slänger ut lite här och var i veckan. För jag kommer ha så mycket att göra. 4 prov och massa annat skit.

God natt!

Sportfotograf No1






I Paris lyckades jag fånga TRE bilder av joggare i gäng! Hur skickligt är inte det liksom? Fast i för sig, det sprang runt människor överallt på gatorna.

 

Nu ska jag fylla min rymliga mage med så mycket jag förmåår! För nu är det brunch hos Jossan som gäller!! GRATTIS JOSSAAAAANN!!!!


Nu idag

Hej!

Igårkväll var det småbarnsfamiljsmiddag hemma hos mig, och ni vet hur mycket jag älskar sånt. Då ringde Ella och sa att hon också hade gäster hemma. Så då åkte jag över till henne och sov över och räddade oss båda. =) Vi käkade glass, snackade mycket som alltid och såg på Snabba Cash.

Idag har jag och Siri lekt och pratat om värdsliga ting och räknat matte i flera timmar. Sen kom mamma förbi med vår nya bil (!!!) och vi cruusade runt i kvarteren i vår nya ride. Snart hoppas jag Jossan kommer (hallå var är du?) och vi ska byta lite Parisbilder och Chuck.

Imorron blir Jossan 16 år! Så hon bjuder på brunch och sen ska jag lära Astridarna att spela piano. Herregud. "Two euros, two euro, sexy ladies".

Annars ska jag bada i läxhavet i några dagar.
Vi hörs!

Le vendredi à Paris


Nästa dag begav vi oss till ett fint kvarter där de öppnade upp så affärer och fik längs gatorna. Tack Astrid. Applåder.


Vi gick förbi ett slags kulturhus med tunnlar utanpå.


Det var ju... sådär lagom kul liksom.


Astrid vid en metrostation. (smygreklaaam!)


..Och en till. Det här fotot tycker jag var fint.


Det fanns fina karuseller lite här och var i Paris.


Seine, franska byggnader och skyskrapan Montparnasse.

Sen kom vi fram till Notre-Dame. Den var sjukt stor och jättefin innuti. Parker bakom får inte glömmas också! Runt här käkade vi både crêpes och världens godaste glass!


Sen promenerade vi bort till Louvren och såg allt man behövde se.




En triumfbåge inte konstigt nog pratar om. Men om man står framför den kan man se genom hela Champs Élysées, Obilisken, Triumfbågen och bort till Défanse.

Mer kommer...

 


Versaille


Första dagen åkte vi ut till Versaille, tjoho!

 




Några brudar jag stötte ihop med.


Marie Antoinettes säng, tänk att vakna upp i en sån varje morgon.


En Laduréebutik som sålde macarons och annat sött.


Hela gänget!




Den mysigaste av alla trädgårdar.


Tussilago!!!!


Yes! Astrid, om du bara kunde... lite åt sidan liksom.. lite till, sådär ja. Haha


Åh så fin.

Och det var undefär vår tripp till Versaille.


Kvarlämnad i Paris




En sprudlande glad Tove i Eiffeltornets topp

Okej, jag ska försöka berätta så gott det går om min Parisresa. Den mest föräldralösa, mest spännande, roligaste, nervösaste resa jag har upplevt.

"Min" fransos som jag bodde hos heter Théophile och han var så snäll och bra. Vi blev polare ganska direkt, gick på Paris gator och pratade om allt och inget på knagglig engelska. I en vecka fick jag liksom leva en fransk tonårskilles liv, och om typ två månader kommer han till mig och få leva mitt liv en vecka. Det känns helt overkligt, det är verkligen två helt olika världar. Och, åh, det var så underbart att hoppa fram i tiden till vår och värme bara för ett litet tag.

På dagarna när fransoserna gick i skolan var vi svennebor och turistade runt i Paris med kameror på magarna och solbrillor på. Vi såg Versaille, Notre Dame, Eiffeltornet, Saine, Louvren, Champs Élysées, tja you name it. Och jag är så glad, för vi var världens bästa grupp. Vi hade roligt hela tiden och jag fick många nya vänner. =) Lite shopping blev det ju också av, som ni har fått se. Jag har också ätit både jättegod och konstig mat, crèpes och glass, chokladflingor, massa ost i alla former, baguetter och massa mer.

Nu de här dagarna har jag liksom gått in i en deprission. Jag saknar Paris och allt som har med det att göra så otroligt mycket. När vi åkte hem därifrån var det 20 grader och sol och allt var så bra. Och så ska man halka över is och snö här hemma och begrava sig i skola och plugg.

Men jag ska leva på alla minnen tills Théophile kommer hit, å vad jag längtar.

Shopping i Pariis

Yes, lite shopping blev det allt! Bästa stället var Rue de Rivoli, en gata ungefär vid Notre dame fast lite norr om ön. Nu ska ni få se:


På H&M på Champs Elysée köpte jag en fin hatt och...


...Ett par örhängen. Jag gillar att ha fjädrar hängandes i öronen. =)


Jag lyckades köpa en skjorta på efterlängtade Pimpkie. Så fort jag satte på mig den i det rosa provrummet tänkte jag; oj vad Tovig den är, den måste jag ha. Sagt och gjort.

Et la grande finale...
En långklänning!!!! Hur fint låter inte det här "åh jag har köpt en långklänning.. i Paris..." ååå. Det roliga är att Sara också köpte örhängena och klänningen. =) Bilden ger den inte så mycket rättvisa, så den får en till.



Sen köpte jag också 4 små tavlor på Parismotiv, glömde att fota dom.

Nu ska jag visa alla bilder för da familj.
God kväll!

Au revoir Paris

Nu har jag kommit hem från Paris, underbara Paris. Å vad fantatiskt jag har haft det. Det känns som om jag flyttades framåt till våren till en annan värld, fick leva en liten stund där och njuta och sen kastas tillbaka till minusgraderna och pluggandet. 

Nu är jag jättetrött och jag måste packa upp. Fotografier kommer så snart det går.

Snöljus








Torkade rosor






Om ett dyng, 24 timmar...

Är jag i PARIS!!!!

Men just nu sitter jag och klipper och målar naglarna och lyssnar på musi, vad hände där liksom?? Ska jag inte packa??? Och duscha, och slå in presenterna, och ringa pappa och plugga?? Ja, ni hörde rätt, plugga. I Paris. Tack liksom.

Nu ska jag kolla vad det är för väder där och sen ska jag packa vidare!
Ska inte blogga mer sen tror jag, såå

Hejdå!!! Suckerrrrs!



Oo, vänta bara tills ni får se min bild från Triumfbågens topp.

Mango Tree

God kväll.

Oj, Black Swan var skitläskig... Haha, fast jag tror den var bra också, jag satt och tittade ner en hel del där på slutet... Man visste liksom inte vad som vad verkighet och hennes inbillning. Och hennes liv blev ruskigt likt berättelsen Svansjön...

Meen i alla fall. Jag håller på att förbereda lite inlägg som kommer postas när jag är i Paris. De är inte så värst många och speciella, men de är alltid något. Jag har kastat lite saker på mattan som jag ska ta med mig: solbrillor, kamera, converse, pass... Drömmen kommer närmre och närmre. Klara dig igenom två dagar stress i skolan Tove, det kan du. Du har gjort det förrut.

VasaloppsSöndag

Hej människor!

Den här morgonen har jag och Siri kollat på Vasaloppet. Oj vad vi satt och hejade. Sen letade vi efter spöken under min säng och hajar som skulle bita mig i rumpan.

Om en stund ska jag göra mig vacker och möta Ella. Vi ska nämligen se Black Swan. Den verkar ju himla bra, och läskig också. Sen måste jag också packa inför Paris, TRE dagar kvar ju herreguud!!! Och göra lite läxor och sånt kul. Oj, imorron är det skola och på tisdag också. Det känns verkligen inte som om jag ska vara i skolan då, helt onödigt ju. Herregud vad jag längtar till Paris... Det är ju heelt overkligt.

Men när jag är i Paris skulle jag ha gjort ett färdighetsprov till Jarlaplan, det var mitt 4e val. Men det får jag boka om.


fint väder idag...

Arholma

Under cirkus ett dygn har jag varit med pappa och co. hos några på deras landställe på Arholma ute i skärgården. Fast det kändes som om jag var där längre. Men oj vad mysigt det var, det var liksom en blandning mellan sommar och vinter.


De bodde på en ö så vi fick åka skidor över isen.


Deras stuga var jättefin, med massa fönster och fina kuddar.


Idag bar det av med skidtur till några soliga klippor med thermosar och ballerinas. Det kändes nästan som att jag var i Grövelsjön.


Jag fick låna ett par uurcoola solbrillor av Emelie. Resten av coolheten skötte jag själv.


Sofia, jag rådiggar din mössa.


En del av da gang. Sofia, moi, Sander, Amanda och Emelie.


Emelie med rallybrillor och vind i håret.


Yes! Jag lyckades fånga Siri på foto!!! Min lilla björnbebis.


Gruvhus








Trötthet, glädje och tårar

Innan




Efter





Efter vasan

Nu tror ni säkert att det gick jättebra och allt. Men jag kom...
... sist.
Hahaha vilken loser!, tänker ni förstås då. Det tyckte jag också när jag åkte där efter alla andra med två kontrollanter i gula västar efter mig. Herrejävlar var jobbigt det var. Men jag har faktiskt en ursäkt. Alla som åkte i min grupp (och vi var inte många, bara 43st i Damer 15-16år) var tjejer från olika skidklubbar som säkert har tävlat sen de var pyttesmå. Jag tror de åker skidor varje dag, det är liksom deras liv. Och där kommer jag, utan sponsrad, slimmad dräkt och åker skidor bara för att det är kul.

Jag tänkte flera gånger "vad gör jag här?" när jag pustade upp för uppförsbackarna. Och när jag kom in på det berömda upploppet i Mora med folk hejande på mig ville jag bara komma fram till målet så fort som möjligt. Och hörni, tro det eller ej, det var ingen varm härlig blåbärssoppa. Bara nån himla energidryck som jag fick en trevlig kallsup av vid andra vätskestoppet.
Men när jag hade kommit fram kom mamma, Kali och Kris och grattade mig. Jag hade satt upp ett mål: Att åka de 9 kilometerna på typ 1'30 h men jag hade åkt på 55 minuter! Skit, så snabbt hade jag aldrig åkt. Mamma tyckte det var helt fantastiskt, det var snabbare än vad min moster hade åkt på Tjejvasan. Det gjorde mig lite gladare. Sen var jag så trött och allt var så stort så då började jag gråta. Det var himla skönt faktiskt. Sen efter prisutdelningen lottade de ut 100 priser och jag vann! En lagom nördig magväska med vattenflaska, perfekt. =)

Men att jag var sist av alla kommer inte att stoppa mig.
Ella, nästa år Tjejvasan. Då jävlar.

Bilder kommer snart.

RSS 2.0