Rubrik

Jag har precis tittat på Spårlöst med en klump i halsen, vilken loser jag är :)

Annars så har det inte hänt så mycket. Varit barnvakt i helgen för första gången och åkt 1 mil skidor med mamma. Jag saknar min kamera lite grann, det blir ju så tråkigt utan bilder.

Ha det bra allihopa.


Fin mysig fredag

Hejski och dejski!

Idag har det varit en mysig och liksom lätt fredag. Jättesnabb skoldag och så in till stan med Ella.pella (man kan göra så många roliga smeknamn av ditt namn Ella) =). Först så gick vi hela vägen från Tekniska högskolan till nästan dramaten och fikade på ett mysigt kafé. Sen gick vi den långa vägen tillbaka till VRG Jarlaplan och kollade runt lite där. Å så fin den skolan är. Och så snackade vi massa viktigt och massa strunt såklart. =)

När jag kom hem fick mamma vara provdocka för min stickade tjocktröja och vi fixade klart ena ärmen. One more to go och sen är det klart!

Det var jag som stod för maten ikväll. Jag bjöd på älgbiffar med rotfrukter i ugn och jordkockspuré! Tänk, vad fick jag den exlusiva matidéen ifrån? Nämligen Linas matkasse, oj vilken fuskare jag är. =)

Nu vankas det kladdkaka och andra mysiga grejor, inte miig emot.

Chill out mrs Sprout!

Alla vill till himmelen men ingen vill dö

Hej hopp.
Här sitter jag och diggar Timbuktus sköna gung och slickar på en chokladkula. Livet har alltså gått tillbaka till ett rosa moln igen. :)

Annars har jag sjungit norska folkvisor på sången, det är så mysigt och fint. Och ikväll vil jag hinna med att träna lite, plugga mycket, sticka och duscha. En kopp te vore också gott. :)






weheartit


Syndigt om mig

Den här dagen har varit en jävla pissdag. Hela dagen har varit ett helvete. Problem på problem om och om igen tills jag inte kan ta det. Tårarna rinner försiktigt ner när skolan är tyst och tom. Jag har köpt två chokladpaket för det behöver jag. Nu ska jag bara sitta på min säng, äta choklad och tycka synd om mig själv.

Hallonpajen faller ner i min bottenlösa mage...

Ojojoj! Long time no see!

Jag drar en kort summering av helgen:
Var med på öppet hus i vår skola, något av det mest onödiga jag har gjort. Jag har lyckats åka skidor med pappa i isspår, med krampande tår, i livsfarliga nedförsbackar. Sen har jag också sett Harry Potter 7 igen, inte mig emot! På söndagen for vi upp till Uppsala och jag fick bära gosiga höns! Mamma, fi måste skaffa höns! Och en ko också! Och lite skriller på isen också hann vi med.

Denna dag har jag klättrat uppför väggar och hoppat genom ringar på gympan och gjort smarrig hallonppaj på hemkunskapen, mums!

Ikväll ska jag iväg på informationsmöte på VRG Odenplan och plugga.

Inga nya bilder har jag heller, kameran som är inne på sjukhus och allt.
Så det får bli en gammal fin en.


TovetuggummiEllen och Gunnar, damer och herrar. Typ ett år sen på min namnsdag.


En bild på mig förra året och en från idag


Förra året


Och idag!
Precis samma tröja, är inte det helt otroligt! Fast jag ser ju coolare ut på första bilden, vad hände där emellan liksom?


Mina syskon

Dom har ni ju sett en hel del här i bloggen, men det gör inget för de är ju så söta.















 

Alexander, Hedda och Siri. 7, 5 och 4 år gamla. Småpluttar helt enkelt. Dom är så söta men kan också vara såå störande. De är alltså mina "halv"syskon på pappas sida. Sander pratar hela tiden om pokémon, monster och lego. Hedda pratar egentligen hela tiden, nu när jag tänker efter, fast utan att komma till saken. Siri kallar alla hon tycker om för bajskorvar och är så söt i overall.

Nu ska jag spela SIMS.


I min handväska...

... Har jag en hel del grejer.

* Massa tunga skolböcker
* En stor nyckelknippa som man aldrig hittar
* Min stikning i en grön H&Mpåse
* En svart skrivbok som jag skriver ner tankar i
* En liten nessesär från Monki med smink, hörlurar och USB i en salig blandning
* Massa småmynt, tofsar och hårspännen
* En plånbok fullproppad med kvitton jag aldrig rensar
* Massa söndertrasade papper som legat där så länge jag kan minnas
* Och annat smått och gått varje tjej har i sin handväska

Och såhär ser den för tillfället ut:



Fast den är mörkblå och väldigt stor.


Tre önskningar


Tre fina saker jag vill ha just nu från H&M. Men om man shoppar bort alla pengar vid mellandagsrean får man skylla sig själv.

Ojojoj, jag måste välja låt till musikuppspelet i skolan!!! Är det nån som har några bra förslag? Det får gärna vara något svårt, för min musiklärare är så petig.

A man from Argentina

Igår lämnade jag in min kära kamera på service. Usch vad sorligt, jag får tillbaka den om 3 veckor. Hoppas dom tar hand om den bra nu... :(

Annars har jag umgåtts med Kali (Käli) och varit sjuk.

Idag har jag gått runt och gråtit för ingenting. Mitt ena öga svämmar över varje gång en nysning är på väg. Och ikväll är det Top model!!! Och Astrid, du kan väl ha med dig min film och tröja imorron?

Oj vad osammanhängande. Snart ska jag på piano och jag är trött.
God morgon. 

Två söta saker vid frukosten

* En lillebror som älskar tet english breakfast, men bara om man har socker och mjölk i. Det är hans nya favoritdricka.

* En lillasyster med morgonrufsigt hår och tummen i munnen som klamrar sig fast runt pappas hals.


Från en segelbåt sommaren 2009

Booored

Hej, dator, och bloggen, och dagen, och vänner.

Mitt bloggschema säger att jag måste visa vad jag har i min väska. Tyvärr har jag min kamera hos mamma så ni får det inlägget nån gång i helgen.

Jag sitter och pluggar biologi och det är så tråkigt. Jag tror jag ska sätta mig vid mitt piano en stund. Ska kolla om det går nåt roligt på TV ikväll.... (tittar)... Nej. Antikrundan och handboll.

Men just det! Jag fick ju en drös avsnitt CHUCK av Astrid idag! Min dag är räddad!!!

Vi hörs!


En ny bild på mig själv och 10 faktan


Hej hej! En osande färsk bild på mig.
Vänta, ni måste bara se den här...


HAHAHAHA! Jag höll på att sätta mandarinklyftan i halsen när jag såg den!  Herregud hamburgare! Jag tuggar alltså medans jag blickar.



Som ni märker har jag ganska kul här för mig själv. =) Nej, nu till saken.

10 faktan

  • Jag älskar mina skor, för de är perfekta att glida jättelångt på den hala snön, sammtidigt som jag aldrig halkar på isfläckar.
  • Just nu längtar jag efter att sitta på en parkbänk i Humlegården en sommardag i fin blommig klänning.
  • Ovanför mig sitter småungarna i käket och dricker o'boy med alldeles för mycket pulver. Och jag sa till dom att det absolut inte fick ta för mycket puver! (som om man inte själv gjort en tjock smet av o'boyen flera gånger)
  • Vad är x?    3(x+8)-(32-x)=4    Svar: x=4
  • Två brunögna personer kan få ett blåögt barn. Varför vet jag inte riktigt, något genetikstrunt.
  • Jag har haft på mig mina Levi's curve ID minst en vecka, men de sitter fortfarande perfekt.
  • Nu har jag alldeles för långt hår, måste klippa mig snart.
  • Idag har jag haft matte, biologi, SO, svenska, matte, engelska och idrott.
  • Nu behöver jag bara skriva en till.
  • Idag är det onsdag, imorron är det torsdag och jag har ingen fantasi kvar.

Simma lugnt!

 


Min dag

Jahopp, nu säger mitt bloggschema att jag ska snacka om min dag. Det är inte så svårt.

Gick upp väldans tidigt och tog bussen till skolan med Kali. Jag kände mig som en mamma eller storasyster när hon gick av bussen med alla andra barnen till skolan. I skolan rulade allt på som vanligt men vi skrattade väldigt mycket, för man måste ju ta igen alla skämt efter 3 veckor! På idrotten inträffade det mest underbara... Astrid och jag hade båda våra Supermantröjor!!! Såååå cooolt! På syslöjden började jag på en ärm på min tröja. Det ser fint ut än så länge. Lite såhär ser alltihopa ut:



Sen tog jag da bus hem och just nu sitter Kali och jag vid varsin dator och nördar. Ikväll blir det lax till middag tror jag. Både mamma och Kris har möten på jobbet. Imorron är det onsdag. Ja, nu finns det ingen vässentlig information kvar.

Tjolahopp människor!

Min bästa vän

Nej! Jag tänker inte sålla bland mina vänner för att bestämma vem som är snällast! För den lyckliga vinnaren finns isånnafall inte! Alla mina vänner är bäst på sitt sätt.

Men jag kan väl berätta om en favoritperson, så att ni får något roligt att läsa om. =)

Mormor Stina



Mamma sa att jag tyckte mormor var bäst redan några dagar efter födseln. Jag har ärvt så mycket av henne, jag är som en minikopia. När vi tittade på gamla bilder på mormor när hon har i tonåren var det precis som om jag stog där i vit klänning och log! Jag har fått hennes tjocka hår, hennes sätt att tänka, tex att vi har svårt för att låtsas vara glada när vi inte känner för det.

Varje gång vi ska upp till mormor och morfar i Falun blir jag så glad, för dom bor i världens fina hus i världens fina trädgård. En sak som vi tycker olika om är att åka båt. Det var många år sen hos åkte med och seglade. Fast det är iförsig inte så konsitgt, morfar har åkt på grund och skrotat båtar många gånger.

Jag önskar att hon ska vara med mig tills jag blir gammal gumma och dör.

Ps. A morfar, fast du kör som en galen sjörövare så är du mysig att krama. Och min musikalitét är helt din förtjänst.

Vad är kärlek

Ojdå, vad svårt att förklara. Alla har ju sin uppfattning och det finns inget att ta på.

Men för mig är kärlek skratt, trygghet, värme, lite pirr och omtänksamhet. Den ser ju olik ut beroende av vilka den är emellan. Man kan ha kärlek med sin familj, vänner och med en "partner" om vi säger så. Jag har nog aldrig varit riktigt kär i någon, så det är ju lite svårt att förklara då. Men kärlek kan också vara en blomma, en kram, ett asgarv, eller bara att man finns där.

Jag hoppas jag får bli kär, gärna så snart som möjligt. =)

Min klass



Japp. Här är min klass. 28 styckna i 9b1. Mig hittar ni uppe i vänstra hörnet, blek och glad.

Ärligt talat känner inte jag så många, fast vi sest nästan varje dag i två å ett halvt år. Eller jo, känner gör jag väl, men de jag umgås mest med är mina 4 bästa vänner. Tja, vad ska jag säga? Klassen är väldigt stökig och pratig, vilket är ganska jobbigt ibland.

Mer än så finns det väl inte att säga, hejdå!

Snart tänker jag på engelska...

Tjenare!

Igår var Astrid och Shannon hemma hos moi. Vi bytte julklappar coh spelade kort och Cluedo.

Imorse kom Kali med flyget. Jag träffade henne i sommras, så helt främligar var vi inte. =) Hon har gjort sig hemmastadd i arbetsrummet innan vi bygger om på övervåningen. Idag har vi varit på IKEA hela dagen, kul, men nu är vi dödströtta. Snart blir det fondu, å så gott!

Om 3 dagar börjar skolan, ta vara på varje sekund nu folket.

Mig och mina vänner i bilder

Oj vad svårt detta kommer bli. Jag hoppas att jag inte lämnar någon ute.

Astrid J





Astrid och jag har varit bästa kompisar över 9 år. Herregud vad vi har haft roligt! Nästan varje skoldag har tillbringats med henne.

Astrid Å






Astrid Å är den andra Astridkompisen. Henne träffade i början av 7an, men det känns som om jag har känt henne mycket längre än så. Hon kan få till de bästa och fulaste grimaserna men kan också vara dödligt snygg.

Ellen





Ellen blev jag kompis med i 7an också. Jättemysig och jättesnäll. Vi är de två blondinerna och änglarna i vårt lilla gäng.

Jossan





Jossan såg jag för första gången också i 7an, kan man tänka sig. Ungefär några meter längre än mig men då ryms det ju mer snällhet? Haha.

Ella





Första gången jag pratade med Ella var i kören innan sommaren. Sen gick vi på konfaläger och vips så var vi bästisar! Och vi tänker precis likadant, det är nästan läskigt!

Shannon





Shannon började i min klass i 4an och sen dess har vi hållit ihop, trots att vi inte går i samma skola. Hon är så supersnäll och alldeles tokig. =)

 

Sofia



 

Sofia, herregud vad vi har skrattat och kissat på oss. Ojoj vad vi har rest överallt. Och oj vad vi har snackat. Min fina syssling och storasyster.

 

Lovisa





Fina kusin vitamin. Helt jättekonstig men oj så mycket roligt vi gjort! Herregud, hur många gånger har jag tagit bussen ner till dig, och du upp till mig? Fast fler kommer det att bli!

 

Mamma och mormor





Bara för att ni två också är mina bästa kompisar. Mamma skrattar åt alla mina flumskämt och står ut med min falska skönsång hemma. Och mormor kan allt som man kan veta, lagar så god mat och vi är så lika.


Ps. Vem är SSSTIG som kommenterade?


Presentera mig själv

Ioförsig, de flesta som läser min blogg känner mig ganska väl, men vi kör ändå.



Tjenare, det är jag som är Tove. Jag är 15 år (fyller i oktober) och bor norr om Stockholm i två hus. Mina föräldrar skilde sig nämligen när jag var 5 år och innan dess bodde jag i stan på Kungsholmen. Pappa gifte sen om sig och så vips hade jag fått 3 småsyskon; Alexander 7år, Hedda 5år och Siri 3år. Jag går i nian med mina fina vänner och pluggar som SATAN. Man kan säga att min största sysselsättning här i livet är skolan, det låter ju trevligt. Fast ändå så hinner jag med alla mina andra intressen. Bla. musik såklart, tar piano och sånglektioner, annars så lirar jag gitarr och elgitarr hemma. Sen gillar jag också att fota med min Nikon D3000. Min lilla träning består av hantlar framför spegeln, jogging på sommaren och skidåkning på vintern. Ett till intresse jag har är att äta, dels för att det är gott och annars dör jag ju, och det vill vi ju inte. Just det, jag är allergisk mot en himla massa saker, bla. råa grönsaker och frukter, nötter och vissa djur.

Som person är jag nog lite tyst och så i nya sällskap, men rolig (ja, min humor är grym, ingen skrattar åt mina skämt mer än jag) och frammåt i nära sällskap. Som ni ser på bilden har jag inte svårt för att "bjuda på mig själv" som det så fint heter (hatar det uttrycket). Jag är väldigt snäll och har svårt för att såra någon, och om jag gör blir jag ännu ledsnare. Tack vare mina föräldrar (speciellt pappa) är jag väldigt självständig. Jag började åka buss ner till Linköping runt 10-11 år sådär och kan nog klara mig själv rätt så bra. Också i sociala sammanhang. Jag behöver inte vara i centrum och tycker det är skönt att vara ensam ibland. Jag är också rätt så smart faktiskt, kan tänka logiskt och sådär, vilket är praktiskt. Haha, ja, en gång frågade jag mamma (min absolut bästa kompis) vem som skulle klara sig bäst om man blev strandsatt på en öde ö. "Personen måste ha lite hull sådär, för att inte svälta ihjäl, den måste vara lugn och inte få panik lätt, och den måste tänka logiskt." Då kom vi på, men det är ju jag! Haha... Let's radda upp lite dåliga grejer om mig nu då, annars verkar jag vara värsta gudinnan, och det är jag verkligen inte. Jag är lat och puttar fram allt till sista minuten. Av det blir jag stressad. Jag är inte bra på att snacka med killar, det är som om jag har levt i en värld full av bara kvinnor, haha. Det är alltid stökigt och smutsigt i mina rum. Nähe, nu kom jag inte på något mer.

Hoppsan, nu ropar pappa, vi ska ut i snöstormen och åka skidor!


Se solen i vitögat 2

.
.
.
.
.
.

20 dagar om Tovetott

Kollade in Sofias blogg och såg denna idé. Tänkte dra den jag med.

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 –Dig och dina vänner i bilder
Dag 3 – Min klass
Dag 4 – Vad är kärlek
Dag 5 – Min bästa vän
Dag 6 – Min dag
Dag 7 – En ny bild på dig själv och 10 faktan
Dag 8 – I min handväska
Dag 9 – Mina syskon
Dag 10 – En bild på dig förra året och en från idag
Dag 11 – Det här hade jag på mig idag
Dag 12 – Mina rädslor
Dag 13 – Något du älskar
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag 
Dag 15 – Mitt favoritminne
Dag 16 – Det här får mig att må bättre 
Dag 17 – Min skola
Dag 18 – Betydelsefulla låtar
Dag 19 – En favorit
Dag 20 – Det här saknar jag

Nu är det upp till mig att komma ihåg, herrejesus!

Första slalomåket för i år

God kväll kära läsare.
Denna dag åkte jag, Ella oh Fanny och åkte skidor i Väsjöbacken, himla trevligt. Speciellt med tanke på alla man kunde spana in....höhöhö

Nej, men det jag tänkte berätta var att vi försökte åka Kexchokladmönstret, typ.


Så här kan det ju också se ut. =)

Rimfrost vid ån på julafton



 









God natt


En större familj

Under ett halvår kommer mitt liv se helt annorlunda ut. Två personer kommer flytta in i mammas och mitt lilla hus. Hennes pojkvän Kris och hans brorsdotter Kali som är 16 år tror jag och kommer ända från USA. Kali ska alltså bo hos oss i ett halvår och gå på svenskt gymnasium. Hemma kommer det bara pratas engelska, precis vad jag behöver. =) Men jag ska fortfarande bo halva tiden hos pappa, så halva mitt liv kommer se likadant ut.

Kali kommer om bara några dagar och jag är så förväntansfull!

En större familj

Under ett halvår kommer mitt liv se helt annorlunda ut. Två personer kommer flytta in i mammas och mitt lilla hus. Hennes pojkvän Kris och hans brorsdotter Kali som är 16 år tror jag och kommer ända från USA. Kali ska alltså bo hos oss i ett halvår och gå på svenskt gymnasium. Hemma kommer det bara pratas engelska, precis vad jag behöver. =) Men jag ska fortfarande bo halva tiden hos pappa, så halva mitt liv kommer se likadant ut.

Kali kommer om bara några dagar och jag är så förväntansfull!

Is och frost

Jag har så många fina foton att visa er. Här är några exempel.



 




Come little Polly, right in my tummy



Här få ni se mig pricka (på tredje försöket) en Polly i munnen. Historiskt säger jag bara, historiskt. Men Lovisa, why oh why stoppade du filmen precis innan mitt SCOORE!

 

Idag åkte Lovisa hem till den lilla byn Linköping. På kvällen åkte jag längdskidor med AstaPasta! Vi åkte 7,5km, inte illa pinkat alltså! Sen stack vi hem till henne och bastade.

 

Nu ska jag lanaaa...


Maj änd Lollos njuh jear

Tjosan 2011!

Detta har Lollo och jag gjort under nyår:
Lovisas bilder it is.


Suttit vid datorn...


Hängt med min  lillebrorsa (han har blivit så stoor! Och snygg också!)


Käkat godis.


På mellandagsrean köpte jag THE SIMS 3!!!!!!! OOOOOOO MMAAAAAAAJJJJ GAAAAADDD!! Det kommer förstöra min skolgång...


Här sitter jag och chillar i min säng i min nyårsoutfit. FYI liksåm.


Drömfångaren var på. Toppenkul!


Sen stod vi på balkongen och hörde och såg när hela Stockholm blev bombat.

Jag shoppade jättemånga grejer på shoppingen igår! Herregud vad kortet rykte... Det ska ni få se sen! Och kanske en liten film också...

Ps. Whats up med uppspärrade ögon?

GOTT NYTT ÅR FOLKET!

Och det första Lovisa och jag gör på 2011 är att styrketräna, hälso-biffa-året, here we come!

...Och nu ska vi ut och åka pulka! Smita ut lite coolt sådär. Att festa och dricka och skit - släng dig i väggen. Här är det snowracer som GÄLLER!


RSS 2.0