ISLA DE PASCUA LA GIRA 2

Dag 2 och dags för rundtur på ön i jakt på stenskulpturer.
 
Moai-info: Stenskulpturer som efterliknar ledare av klanerna som bodde här. Skapades när de levde och fraktades till de nuvarande platserna när de dog. Alla tittar inåt ön för att skydda invånarna. Under ett inbördeskrig vältes alla moias, de här till exempel. Tsunamin spolade bort en hel del också så alla som står upp nu är återställda. Kultur- och naturarvet är mycket viktigt på ön; ett fingerpet och du åker i fängelse.
 
Nu skulle vi bestiga en vulkan! Men titta först vad vackert.
 
I dess krater finns en sjö.
 
Och på dess sluttning en stor drös med utslängda mois! Det är nämligen här alla tillverkades, utav den porösa vulkanstenen. Antar att dessa inte fick bli de lyckliga vinnarna som fick fraktas och ställas på podium.
 
Säg hej till mina kramande älgar som älskar Sverige! De fick komma med till Påskön och visa upp sig med mig. Några du kanske känner igen Agata?
 
När det berättades att den största moiaen mätte 20 meter blev jag lite upprymd. Men här är den alltså, halvt urhuggen och under mina fötter.
 
Naturen är så otroligt drömsk, något med ljuset. Och på grund av många människor + liten ö är all skog slut. Nu täcks ön av kulliga sommarängar och vildhästar som betar i grupp. Hästarna är dock importerade.
 
Eftermiddagen tar vi i nästa. Hej svejs.

Kommentarer
Postat av: Astrid

Älskar moaien som inte fick vara med dem andra <3 så härligt smile!

2014-06-19 @ 18:52:20
Postat av: Astrid

Älskar moaien som inte fick vara med dem andra <3 så härligt smile!

2014-06-19 @ 18:52:21

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Skriv här

Trackback
RSS 2.0